Τετάρτη 5/10, 15:30 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών!

Όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς κατοικιών

Τετάρτη 5/10, 15:30 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!

Μπλόκο σε Κατασχέσεις, Πλειστηριασμούς, Ξεπούλημα Νερού, Ενέργειας, Συγκοινωνιών

Με αγώνες να καταργήσουμε νέα & παλιά Μνημόνια, να διώξουμε την κυβέρνηση Τσίπρα

Οι άθλιοι μνημονιακοί ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, για να κρατηθούν στην εξουσία, εκτελούν πειθήνια ό,τι θέλουν δανειστές και κεφάλαιο, φέρνουν όλο και χειρότερα μέτρα. Τώρα θέλουν να περάσουν τα «προαπαιτούμενα» της 2ηςαξιολόγησης. Ταυτόχρονα, μαζί με την «αντιπολίτευση», εξαπατούν το λαό με το σήριαλ για τις τηλεοπτικές άδειες και τις τεχνητές κοκορομαχίες τους.
 
Μας μετατρέπουν σε συγχρόνους δουλοπάροικους
Τα μέτρα που προετοιμάζονται στα «εργασιακά» αποσιωπούνται συστηματικά από κυβέρνηση και αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι). Είναι τα πιο σκληρά από όλα τα μνημονιακά μέτρα μέχρι τώρα! Μειώνουν μισθούς, καταργούν τις συλλ. συμβάσεις, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, χτυπάνε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.
  •  Νέα μείωση στους μισθούς. Ήδη ξεκίνησε η υπογραφή «συλλογικών ψευτοσυμβάσεων» (κάτω κι απ’ τα 586 Ευρώ μικτά) από τις εργοδοτικές «Ενώσεις Προσώπων». Κατάργηση 13ου–14ου μισθού, όλων των επιδομάτων και τριετιών στον ιδιωτικό τομέα.
  •  Σχεδόν δουλικές εργασιακές σχέσεις: «συμβόλαια μηδενικών ωρών» (zero hour contracts), «λευκές συμβάσεις» (white contracts) κ.ο.κ. Απασχόληση όταν, όπως και με όποια αμοιβή θέλει ο εργοδότης, χωρίς να έχει καμία υποχρέωση απέναντι στον εργαζόμενο, ούτε και τυπικά!
  • Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης.
  • Νέα χτυπήματα και κατάργηση ουσιαστικά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.
  • Κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, του δικαιώματός μας να οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε. Βάζουν απίστευτα εμπόδια στη λειτουργία των σωματείων: στην πράξη τα καταργούν, επιτρέποντας μόνο έναν πλήρως ελεγχόμενο, κυβερνητικό και εργοδοτικό «συνδικαλισμό»! Βάζουν άπιαστες προϋποθέσεις στη διεξαγωγή απεργιών, προσπαθώντας να τις καταργήσουν. Επαναφέρουν το λοκ άουτ (ανταπεργία εργοδοτών), όπως ίσχυε μέχρι το 1982!
Στόχο έχουν να καταργήσουν επί της ουσίας τα Σωματεία και ειδικά τον μαχητικό συνδικαλισμό, να ποινικοποιήσουν και απαγορεύσουν τους αγώνες και τις απεργίες. Να μένουν οι εργαζόμενοι έρμαιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Να ατομικοποιήσουν πλήρως την εργατική τάξη, να τσακίσουν τη ραχοκοκαλιά της, ανοίγοντας τον δρόμο σ’ ένα αυταρχικό καθεστώς.
 
Μας εξαθλιώνουν, μας παίρνουν τα σπίτια, μας κόβουν ρεύμα και νερό!
Ενώ οι φόροι δεν «βγαίνουν» με τίποτα, οι συντάξεις μειώνονται διαρκώς, τα χρέη στην εφορία φουσκώνουν… Χιλιάδες σπίτια βγαίνουν στο σφυρί και οικογένειες πετιούνται στον δρόμο. Οι κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. κάνουν θραύση. Οι διακοπές ρεύματος και νερού εξαθλιώνουν πλήρως τους πιο φτωχούς. Σε λίγο, με τη νέα ιδιωτικοποίηση του ρεύματος, του νερού και των συγκοινωνιών, αυτά τα βασικά αγαθά δεν θα είναι καν προσβάσιμα στους περισσότερους. Πρέπει να σταματήσουμε αυτή την οργανωμένη εξόντωσή μας. Με οργάνωση και άμεση κινητοποίηση σε κάθε γειτονιά, με τη δική μας αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση, με επιτροπές δράσης, να κάνουμε πράξη το σύνθημα: Κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς σπίτι, ρεύμα, νερό, αξιοπρεπή διαβίωση!
 
Μαχητικοί Αγώνες Διαρκείας – Γενική Πολιτική Απεργία
Πρέπει να ξεκινήσουμε μια σκληρή μάχη και να την πάμε αποφασιστικά μέχρι τέλους. Πιάνοντας το νήμα των προηγούμενων αγώνων μας. Όπως οι γάλλοι εργαζόμενοι, που παλεύουν μήνες τώρα ενάντια στον αντεργατικό «νόμο Κομρί», με απεργίες, μπλόκα, σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής. Να προετοιμάσουμε μια Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας, ξεπερνώντας τους ανίκανους και λογάδες γραφειοκράτες (ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ). Για να τσακίσουμε τα μνημόνια, όλους τους νέους και παλιούς υπηρέτες τους. Να επιβάλλουμε μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που με τη δύναμη των αγώνων μας θα ανοίξει τον δρόμο στην εναλλακτική λύση, τον Σοσιαλισμό – και θα πετύχει: ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ Ε.Ε. ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ