Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης: Συλλογή υπογραφών συμπαράστασης

Αντιμέτωποι με κατάσχεση βρίσκονται εργαζόμενοι γιατί διεκδίκησαν δεδουλευμένα.

Αντιδρώ – συμμετέχω – υπογράφω

Μεγάλο κύμα αγανάκτησης και αποστροφής έχει προκαλέσει η απόφαση του τριμελούς εφετείου Θεσ/νίκης, που αναγνωρίζει ότι ο εργοδότης των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» έχει υποστεί ηθική βλάβη από τις διαμαρτυρίες συμπαράστασης του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ) μετά την παράνομη απόλυση του καθηγητή Γ. Παπαγιάννη από τα φροντιστήρια του ομίλου και επιβάλει στον απολυμένο εργαζόμενο και δυο μέλη της διοίκησης του Σωματείου να καταβάλουν στον εργοδότη αποζημίωση ύψους 12.000 ευρώ (αναλυτικότερα στην ανακοίνωση του σωματείου στο www.smeth.gr).

Το δικαστήριο κατέληξε στην απόφαση αυτή παραβλέποντας ότι ο εργοδότης των φροντιστηρίων:

α) διώκεται ποινικά από την Εισαγγελία πρωτοδικών για παράνομη απόλυση,

β) ότι διώκεται από το ΙΚΑ για ανασφάλιστη εργασία και εισφοροδιαφυγή,

γ) ότι έχει καταδικαστεί σε 7 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας,

δ) ότι οφείλει τελεσίδικα στον απολυμένο εργαζόμενο δεδουλευμένα που αγγίζουν τα 9.000 ευρώ,

ε) ότι και άλλοι τρεις εργαζόμενοι το ίδιο διάστημα έχουν καταφύγει στην επιθεώρηση εργασίας και έχουν κάνει αγωγή κατά των φροντιστηρίων του ομίλου.

Αντιμέτωποι πλέον με κατάσχεση λογαριασμών και περιουσιακών τους στοιχείων βρίσκονται οι τρεις εργαζόμενοι μετά την πρωτοφανή αυτή απόφαση.

Η επιτροπή υπεράσπισης που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης καλεί όλους και όλες να εκφράσουν την αντίθεσή τους και να συμμετέχουν στην συλλογή υπογραφών που γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης

https://www.yperaspisi.smeth.gr

Στόχος μας, με την συλλογή των υπογραφών, είναι να μπορέσει ο κάθε ένας από μας να εκφράσει τόσο την συμπαράστασή του στους διωκόμενους καθηγητές αλλά και την αποστροφή του σε τέτοιου είδους αποφάσεις ώστε να μην επαναληφθούν.

Θεσ/νίκη 13/07/16

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ