Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα (ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα

Καταστρατηγώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, για ακόμα μια φορά το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού αρνείται στους Δ. Κουφοντίνα και Α. Γιωτόπουλο την χορήγηση άδειας.
 
Ο κάθε κρατούμενος δικαιούται, σύμφωνα με το νόμο, τακτική άδεια μόλις συμπληρώσει τα 8 χρόνια φυλάκισης και ανεξάρτητα από τις ποινικές κατηγορίες. Στην περίπτωση των Δ.Κ. και Α.Γ έχουν συμπληρωθεί 14 χρόνια κράτησης. Αυτή η στάση φανερώνει για ακόμα μια φορά την καταπάτηση κάθε δημοκρατικού δικαιώματος από την «τυφλή» ελληνική αστική δικαιοσύνη. Μάλιστα, για τον Α. Γιωτόπουλο οι ειδικές ρυθμίσεις του νόμου λόγω ηλικίας του δίνουν το δικαίωμα αποφυλάκισης, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.
 
Σύμφωνα με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ένας από τους λόγους που δεν χορηγείται άδεια στον Δ. Κουφοντίνα είναι πως δεν έχει δείξει μεταμέλεια καθώς συνεχίζει να υποστηρίζει την «τρομοκρατία». Μάλλον το Υπουργείο περιμένει κάποια δήλωση μετανοίας ώστε να εξετάσει το ζήτημα.
 
Σε συμπλήρωση αυτού του αυταρχικού τοπίου, προηγήθηκε (στις 28/6/16) μια απόφαση εντελώς παράλογη, ακόμα και για τα ελληνικά δικαστήρια, που κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να φιμώσουν μια και καλή όποιον αγωνίζεται απέναντί στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.
 
Με μια απόφαση–πρόκληση, το «τρομοδικείο» μοίρασε δεκάδες χρόνια φυλάκισης σε 9 κατηγορούμενους για συμμετοχή στη ΣΠΦ (Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς). Η απόφαση «στηρίχθηκε» σε συμμετοχή σε σε εκρήξεις, εμπρησμούς, κατασκευή και προμήθεια εκρηκτικών, ακόμα και στη συλλογική ευθύνη – και μοναδικό «στοιχείο» ήταν ένα κείμενο, το οποίο γράφτηκε όταν οι κρατούμενοι ήταν ήδη στη φυλακή!
 
Κάθε μέρα, τα αστικά δικαστήρια φανερώνουν όλο και περισσότερο το πόσο «αμερόληπτα» είναι όταν έχουν απέναντί τους εργαζόμενους, την νεολαία και αγωνιστές. Καταλαβαίνουμε πλέον πως δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από τα αστικά δικαστήρια, που υπερασπίζονται με κάθε ευκαιρία τις τράπεζες και τα αφεντικά.
 
Απέναντι σε αυτόν τον τερατώδη μηχανισμό διώξεων, το μόνο όπλο μας είναι η αλληλεγγύη προς κάθε αγωνιστή που βρίσκεται υπό κράτηση, μέχρι την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την επανάκτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Να δοθεί η τακτική άδεια και άμεσα ό,τι δικαιούνται στους Δ. Κουφοντίνα και Α. Γιωτόπουλο

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ