Να σταματήσει η άθλια μεθόδευση ενάντια στον Χρήστο Ζαγανίδη. Κοινή ανακοίνωση παρατάξεων εκπαιδευτικών

Να σταματήσει η άθλια μεθόδευση ενάντια στον Χρήστο Ζαγανίδη

Κοινή ανακοίνωση Αγωνιστικών Κινήσεων, Αντεπίθεσης των Εκπαιδευτικών, Αλληλεγγύης- Αγωνιστικής Ενότητας Καθηγητών Β’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, ΑΡΚ Δ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης, Παρεμβάσεων ΔΕ

Ζούμε στην καρδιά μιας σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης από κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ και την ίδια στιγμή εξαπολύεται ένα νέο μπαράζ αντιεκπαιδευτικών μέτρων σε βάρος του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών. Απέναντι σε αυτά θα κριθεί η δυνατότητα των ΕΛΜΕ και των σωματείων γενικότερα να υπερασπιστούν τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, την ίδια τη ζωή. Μπροστά στο φόβο ενωτικών και μαχητικών αγώνων που θα συγκρουστούν με τα μνημόνια και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, οι ηγεσίες των ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ και ΠΑΜΕ έχουν ξεκινήσει μια συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος του προέδρου της Ε’ ΕΛΜΕ Χρήστου Ζαγανίδη και των Παρεμβάσεων. Μεθοδεύουν την απομάκρυνσή του με συκοφαντίες για «αντικαταστατικές ενέργειες» (ΣΥΝΕΚ, ΔΑΚΕ) και «οικονομικές ατασθαλίες» (ΠΑΜΕ), επιδιώκοντας την σπίλωση και την ακύρωσή του σαν συνδικαλιστή. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ψευδολογίες για «αντικαταστατικές ενέργειες» αφορμή έχουν τη στάση του ενάντια στο ψευτοδιάλογο του υπ. Παιδείας. Στο πρόσωπό του αγωνιστή συναδέλφου  Χ. Ζαγανίδη μπαίνει στο στόχαστρο η αγωνιστική δράση της Ε΄ΕΛΜΕ και του εκπαιδευτικού κινήματος ενάντια στα μνημόνια και τις πολιτικές που χτύπησαν την εκπαίδευση και την κοινωνία. Μπαίνει στο στόχαστρο επίσης η μαχητικότητα του εκπαιδευτικού κινήματος που στη μάχη ενάντια στη διαθεσιμότητα-απόλυση στην τεχνική εκπαίδευση έφερε νίκες.

Ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ επιδιώκουν να σπρώξουν την Ε’ ΕΛΜΕ στο τέλμα των σωματείων τύπου ΓΣΕΕ, ενός συνδικαλισμού της ήττας και του κυβερνητισμού όπου η γραφειοκρατία βγάζει στο περιθώριο τους εργαζόμενους και τις αγωνίες τους.  Η ηγεσία του ΠΑΜΕ από την άλλη στοχοποιώντας αγωνιστές την ώρα που ξεδιπλώνονται με ραγδαίο τρόπο οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  πριμοδοτεί  τη διάσπαση των δυνάμεων, ανατροφοδοτεί την ηττοπάθεια δημιουργώντας την εντύπωση ότι είναι αδύνατη η απόκρουση των αντιλαϊκών βάρβαρων μέτρων.

Οι ΕΛΜΕ θα πρέπει να πρωτοστατήσουν άμεσα στη συσπείρωση του κλάδου και την αγωνιστική του απάντηση ενάντια στα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Με αυτή την πεποίθηση στηρίζουμε τον Χ. Ζαγανίδη, με την παράλληλη απαίτηση να σταματήσει η αντικαταστατική και κανιβαλική επίθεση, γιατί μαζί με την ηθική και συνδικαλιστική υπόσταση ενός αγωνιστή συναδέλφου, υπερασπιζόμαστε την αυτοτέλεια, τη δημοκρατική λειτουργία και την αγωνιστική προοπτική των ΕΛΜΕ και των σωματείων.

  • Αγωνιστικές Κινήσεις

  • Αντεπίθεση Εκπαιδευτικών

  • Αλληλεγγύη- Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών Β’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

  • ΑΡΚ Δ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

  • Παρεμβάσεις ΔΕ