Να αποφυλακιστεί άμεσα ο Μάριος Ζέρβας

Όλοι στη ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, Πέμπτη 15 Απρίλη, 7:00 μ.μ. Προπύλαια

Στις 11/3, ημέρα Γενικής Απεργίας ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στην Αθηνά, η αστυνομία προέβη σε αθρόες προσαγωγές και 11 συλλήψεις διαδηλωτών κατά τη συνήθη πρακτική της το τελευταίο διάστημα. Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια όπου απεργιακή διαδήλωση καταστέλλεται τόσο έντονα μ’ αυτό τον τρόπο.

Ανάμεσα στους 11 συλληφθέντες, ο 28χρονος καθηγητής κολύμβησης Μάριος Ζέρβας, που εδώ και ένα μήνα παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό με μοναδικό στοιχείο τις κατηγορίες των αστυνομικών που τον συνέλαβαν. Κατηγορείται για ρίψη μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Κατηγορίες εντελώς αβάσιμες, αφού φωτογραφίες από την στιγμή της σύλληψης του που αποδεικνύουν την αθωότητα του και την ψευδομαρτυρία των αστυνομικών.

Η προφυλάκιση αυτή έρχεται να προστεθεί σε ολόκληρη σειρά από παρόμοιες περιπτώσεις («ζαρντινιέρα», «πράσινα παπούτσια», Θ. Ηλιόπουλος, διαδηλωτής με πυτζάμες κ.α.), των οποίων έχουμε γίνει μάρτυρες τα τελευταία χρόνια. Η συνεχόμενη και διαρκώς αυξανόμενη -ποιοτικά και ποσοτικά- καταστολή δεν είναι κάποιο «βίτσιο» των εκάστοτε αρμόδιων υπουργών, ούτε προκύπτει από τις πράξεις κάποιων «κακών αστυνομικών». Πάει χέρι-χέρι με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και την κόλαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που είναι προ των πυλών. Ο «κουκουλονόμος» και το ιδιώνυμο, η επιστράτευση των τρομονόμων ενάντια σε διαδηλωτές και αγωνιστές, οι χαφιεδοκάμερες και τα νέα υπερεξοπλισμένα σώματα της αστυνομίας, έχουν έναν μόνο στόχο: να τσακίσουν τις αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, για να μας φορτώσει το κεφάλαιο την οικονομική κρίση. Ξέρουν πολύ καλά ότι σύντομα θα ξεσπάσουν αγώνες και κοινωνικές εκρήξεις παρόμοιες ή και μεγαλύτερες απ’ ό,τι τον Δεκέμβρη του ’08. Αυτούς τους αγώνες θέλουν να αποτρέψουν, ποινικοποιώντας κάθε μορφή αντίστασης, καταργώντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, εγκαθιστώντας ένα πραγματικά ολοκληρωτικό κράτος.

Σ’ αυτό το πογκρόμ της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των κρατικών μηχανισμών πρέπει να ορθώσουμε ένα πλατύ και μαχητικό κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και διωκόμενους, για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, Χρειάζεται να οργανώσουμε άμεσα την αυτοάμυνα του κινήματος απέναντι στην αστυνομική βία και την κρατική καταστολή.

Να σταθούμε αλληλέγγυοι στον Μάριο Ζέρβα και στον αγώνα του για ελευθερία, για να αποτρέψουμε παρόμοιες εξοντωτικές πρακτικές του κράτους και των μηχανισμών καταστολής απέναντι σε κάθε αγωνιστή.

  • Να καταργηθούν οι τρομονόμοι
  • Έξω τα ΜΑΤ από τις διαδηλώσεις
  • Να διαλυθούν όλα τα ειδικά σώματα («Δέλτα» κλπ.). Να αφοπλιστεί η αστυνομία.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ