Κάτω η Μνημονιακή Χούντα Διαρκείας! Όλοι στις συγκεντρώσεις Κυριακή 22/5

Κάτω η Μνημονιακή Χούντα Διαρκείας!

Με μαχητικούς αγώνες παντού και Γενική Πολιτική Απεργία

να τους ανατρέψουμε!

 –

Όλοι στις συγκεντρώσεις την Κυριακή 22/5

Αθήνα: 18:00 στο Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 18:00 Αγ. Βενιζέλου

            Η άθλια μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, αφού ψήφισε το αντιασφαλιστικό τερατούργημα μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο, συνεχίζει το μνημονιακό παραλήρημα φέρνοντας στη Βουλή νέα φορολογικά χαράτσια 1,84 δις, την παράδοση στους “γύπες” όλων των δανείων (“κόκκινων” και “πράσινων”!), το ξεπούλημα–εξπρές της δημόσιας περιουσίας υποθηκεύοντας τη χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια, αλλά και τον “δημοσιονομικό κόφτη” που αυτοματοποιεί την μνημονιακή αιωνιότητα! Σαν καρικατούρα Βοναπάρτη, ο ψεύτης και πλήρως υποταγμένος στην ΕΕ Τσίπρας φέρνει μέτρα όπως δεν είχαν τολμήσει ακόμα και οι πιο ακραίες μνημονιακές κυβερνήσεις Σαμαρά–Βενιζέλου.Ξεχωρίζει η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (αντικαθιστά τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων), που θα έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και δεν θα υπόκειται σε κανένα απολύτως κυβερνητικό έλεγχο παρά μόνο από εντεταλμένους της Κομισιόν. Aλλά και η άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ και τα αναδρομικά πρόστιμα/επιστροφές του, ρίχνοντας χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχος στην εξαθλίωση και απόγνωση! Η “διαπραγμάτευση” του ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιεί τη μετατροπή της χώρας σε “μπανανία”, φέρνοντας ολοκληρωτική εξόντωση για τους εργαζόμενους και τις φτωχές λαϊκές μάζες.

Φορομπηχτική λαίλαπα

            Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23% θα επιβαρύνει δραματικά το λαϊκό εισόδημα, με το κύριο βάρος να πέφτει στα βασικά τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, αλλαντικά κ.λπ. – είναι ήδη απ’ τα πιο ακριβά στην ΕΕ) και στις μετακινήσεις, με άμεσες αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης, από 1η Οκτωβρίου 2016 αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε υγραέριο, πετρέλαιο θέρμανσης και κηροζίνη χτυπώντας τα λαϊκά νοικοκυριά που ήδη πολλά δεν έχουν καθόλου θέρμανση! Αυξήσεις επίσης προκύπτουν σε πετρέλαιο κίνησης και αμόλυβδη βενζίνη, τσιγάρα, μπίρα, τυχερά παιχνίδια, τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων κ.λπ.

            Για το 2017 επιβάλλονται νέοι φόροι (εισπρακτικός στόχος 1,072 δις) σε εταιρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρονικό τσιγάρο, καφέ, συνδρομητική τηλεόραση, σταθερή τηλεφωνία και Ίντερνετ. Για το 2018 επιβάλλεται στο Δημόσιο πάγωμα των ειδικών μισθολογίων – ενώ με τον «κόφτη» απειλούνται νέα κύματα απολύσεων/μείωσης των εργαζομένων στη δημόσιο, ολοκληρώνοντας την δραματική συρρίκνωση του. Τέλος, οι μεγαλύτεροι φόροι στην ακίνητη περιουσία (οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ.) ολοκληρώνουν την εικόνα της μνημονιακής καταστροφής.

Η χώρα στο σφυρί για έναν αιώνα!

            Το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα δημιουργεί με έξοδα του ελληνικού δημοσίου (40 εκ.) “ανεξάρτητη εταιρεία” με 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο: δύο (εκ των οποίων και ο πρόεδρος) θα είναι “φυτευτοί” από την Κομισιόν και τον ESM, ενώ οι άλλοι τρεις που θα “προτείνει” η κυβέρνηση θα εγκρίνονται πρώτα από τους “θεσμούς”. H “ανεξάρτητη εταιρεία” που “θα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς και με καμιά δημόσια παρέμβαση” με ελάχιστο χρόνο ζωής 100 χρόνων… θα έχει αποκλειστικό σκοπό το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας! Έτσι συγκεντρώνει άμεσα όλα τα ταμεία και οργανισμούς που διαχειρίζονται δημόσια περιουσία (ΤΧΣ, ΤΑΙΠΕΔ,  Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, την υπό δημιουργία ΑΔΗΣ–Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ), χωρίς να υπόκειται σε κανένα απολύτως έλεγχο ! Μάλιστα μέσω της ΑΔΗΣ (συγκεντρώνει και θα διαχειρίζεται το σύνολο των συμμετοχών του κράτους στις ΔΕΚΟ) αρχίζει το ξεπούλημα όλων των ΔΕΚΟ. Πρόκειται για ανεπανάληπτη αποικιοκρατική σύμβαση !

Έρχονται λοιπόν άμεσα ιδιωτικοποιήσεις εξπρές σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ – ενώ σύντομα σε ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. ΔΕΗ, αλλά και μια λίστα με 91 ακίνητα που “ανήκουν” στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όλοι στους δρόμους! Να φύγουν τώρα! Με τους αγώνες μας να τους ανατρέψουμε!

            Η επικίνδυνη κλίκα των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ολοκληρώνει με τον πιο άγριο τρόπο το μνημονιακό έγκλημα των ΝΔ–ΠΑΣΟΚ, τη μετατροπή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε κολίγους. Πλήρως υποταγμένη στους αδίστακτους “δολοφόνους με τις γραβάτες” των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ εξοντώνει εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα για να αποπληρώσει το χρέος που δημιούργησαν οι τράπεζες, η οικονομία της “αγοράς”, το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα, όλες οι κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν τα τελευταία 40 χρόνια.

            Δεν μπορούμε να τους ανεχτούμε άλλο ούτε στιγμή! Να βγούμε στους δρόμους και τις πλατείες όπως κάναμε το 2010–2012, όπως οι εργαζόμενοι και νέοι στη Γαλλία, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας! Να παλέψουμε παντού, σε χώρους δουλειάς, σωματεία, σχολεία και σχολές, με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε την κήρυξη νέας 48ωρης Γενικής Απεργίας – όχι για τα μάτια του κόσμου την τελευταία στιγμή, αλλά για να ενώσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, με στόχο να πέσει αυτή η άθλια κυβέρνηση και να μπουν στις τρύπες τους οι επίδοξοι μνημονιακοί συνεχιστές που ετοιμάζονται να πέσει στα χέρια τους η εξουσία σαν ώριμο φρούτο.

            Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε πίστη στις δικές μας δυνάμεις, μακριά από αναθέσεις και εύκολες λύσεις ενός “αυθεντικού” ΣΥΡΙΖΑ (που ευαγγελίζεται η ΛΑΕ) ή της διάσπασης του κινήματος και μιας νεφελώδους “Λαϊκής Εξουσίας” χωρίς σύγκρουση με ΕΕ/Ευρώ και ριζικά αντικαπιταλιστικά μέτρα (που πρακτικά είναι η πολιτική του ΚΚΕ). Χρειαζόμαστε μια καθαρή πολιτική που θα επιβάλει τη Διαγραφή του Χρέους, άμεση έξοδο από Ευρώ και ΕΕ, άμεση υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο, απαλλοτρίωση όλων των μεγάλων περιουσιών και του μεγάλου κεφαλαίου – για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας και των εργαζομένων, με έργα υποδομής, ανάπτυξη της Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης. Για έναν τέτοιο σχέδιο χρειαζόμαστε μια δική μας  εξουσία, μακριά από το σάπιο και διεφθαρμένο κοινοβουλευτικό σύστημα, που κατήντησε. Χρειαζόμαστε μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα προκύψει από τους αγώνες μας, θα παλέψει για την επιβολή των λύσεων μας, θα ανοίξει το δρόμο για τη μόνη πραγματική διέξοδο, το Σοσιαλισμό.

– ΚΑΤΩ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

– ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ – ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ

– ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

– ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ & ΕΥΡΩ

– ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ