Καταλήψεις σε όλα τα σχολεία!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ

Η χούντα κυβέρνησης-τρόικας που κυβερνά τη χώρα τούς τελευταίους μήνες έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι είναι μεγάλη ανάγκη γι’ αυτήν να τσακίσει ακόμα και τα βασικά δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων. Και αυτό απλά για να φορτωθούμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης, για να μπορούν να «ταΐζουν» με τα λεφτά που αφαιρούν από μας και τους γονείς μας, τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες.

Το μνημόνιο που συνεχώς ακούμε να αναφέρεται δεν είναι τίποτε άλλο από τη συμφωνία παράδοσης των ανθρώπων, της γης, της δημόσιας περιουσίας της χώρας, το ολοκληρωτικό ξεπούλημά τους για να μπορεί η κυβέρνηση (κάτω από την επιτήρηση του ΔΝΤ και της ΕΕ) να αποπληρώνει το δημόσιο χρέος στους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους.

Αυτό ακριβώς το μνημόνιο θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην παιδεία. Από τις δηλώσεις Παπανδρέου-Διαμαντοπούλου φάνηκε ότι όχι μόνο δε σκοπεύουν να δώσουν χρήματα από τους φόρους που εμείς πληρώνουμε για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, αλλά αδιαφορούν πλήρως για αυτά, τα οδηγούν στη διάλυση και στο ξεπούλημα όπως και κάθε τι δημόσιο που έχει απομείνει.

Τη στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, η κυβέρνηση αντί να διορίσει καθηγητές προτιμά να στοιβάξει στις τάξεις 30 και παραπάνω μαθητές. Τη στιγμή που όλοι βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην μπορούν να πάνε φροντιστήριο, αυτοί επιλέγουν την κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας. Τη στιγμή που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν χαρίσει 78 δις στις τράπεζες, πετσοκόβουν τον προϋπολογισμό για την παιδεία σχεδόν στο μισό, σε σχέση με πέρυσι! Και αυτά είναι μόνο αυτά που ζούμε τώρα, χωρίς να έχει περάσει το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν για την παιδεία, που θα μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε σούπερ-μάρκετ κι εμάς σε πελάτες που θα τρέχουμε να αγοράσουμε γνώσεις εδώ κι εκεί. Και μάλιστα χωρίς αντίκρισμα, αφού ότι μόρφωση και να πάρεις, με την ανεργία να φτάνει κοντά στο 25%, και ειδικά για τους νέους στο 40%, με την υγεία ιδιωτική και πανάκριβη, και μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι η γενιά μας θα δουλεύει με το 80% του βασικού μισθού, είναι αμφίβολο αν μπορούμε απλώς να επιβιώνουμε ή θα πεθαίνουμε αργά αργά.

Τι να κάνουμε:

Διάλυση-κατάργηση δωρεάν παιδείας, ανεργία, ελαστική εργασία, φτώχεια, καταστολή… Κάποιοι έχουν αποφασίσει το μέλλον μας να είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως ανύπαρκτο. Για να σώσουμε τη δημόσια παιδεία, τα σχολεία μας, τις αυριανές θέσεις εργασίας μας, το δικαίωμά μας στην υγεία, πρέπει να συγκρουστούμε με αυτές τις πολιτικές.

1. Να περάσουμε σε δυναμικές μορφές πάλης. Καταλήψεις σε όλα τα σχολεία, διαδηλώσεις, κλεισίματα δρόμων κ.τ.λ.
2. Να ξαναζωντανέψουμε τις δομές αυτοοργάνωσης του μαθητικού κινήματος. Σε κάθε σχολείο να κάνουμε συνελεύσεις που θα αποφασίζουν την πορεία του αγώνα, που εκεί θα συζητάμε τα προβλήματά μας. Να φτιάξουμε συντονιστικά σχολείων στις γειτονιές και συντονιστικό της πόλης μας.
3. Να ανοιχτούμε στην υπόλοιπη κοινωνία. Τα προβλήματα της παιδείας δεν ενδιαφέρουν μόνο τους μαθητές. Να απευθυνθούμε στους φοιτητές, στους εργαζόμενους, να βγούμε στις γειτονιές και να δείξουμε ότι όσο πιο ενωμένοι είμαστε τόσο πιο δύσκολο θα είναι το έργο της κυβέρνησης.

  • Ριζική αύξηση των δαπανών για την παιδεία, καθώς και για υγεία, δημόσια έργα. Μείωση των δαπανών για στρατό, αστυνομία.
  • Επαναλειτουργία της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης.
  • Λιγότεροι μαθητές ανά τάξη.
  • Δημόσια Δωρεάν παιδεία για όλους – Να μην περάσουν τα μέτρα Διαμαντοπούλου

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Τηλ. επικοινωνίας: 6972728101