Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Καταγγελία για τα γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την Δευτέρα 11/4/16 συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Αρχικά συζητήθηκε η πρόταση του δήμου για την χρήση του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία προτείνει τη χωροθέτηση 2ης εκκλησίας δίπλα στην ήδη υπάρχουσα! Το πρόσχημα για την χωροθέτηση 2ης εκκλησίας είναι ότι η σημερινή εκκλησία παρότι λειτουργεί κανονικά δεν καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες. Όπως παραδέχτηκε με ειλικρίνεια ο υπεύθυνος του μελετητικού γραφείο για την ήδη υπάρχουσα εκκλησία δεν προβλέπεται κατεδάφιση αλλά ούτε και παραμονή, το οποίο πρακτικά σημαίνει παραμονή! Είναι γνωστό ότι με την παραχώρηση των πρώην στρατοπέδων της δυτικής Θεσσαλονίκης στους δήμους, η πρώτη και μόνιμα ευνοημένη είναι η εκκλησία (βλέπε Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά, Καρατάσου). Όμως η διοίκηση Κυρίζογλου χωροθετώντας και 2η εκκλησία προχωρά ένα «βήμα» παραπάνω!
Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το ζήτημα της φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το θέμα αυτό παρότι θα έπρεπε να προηγηθεί, ως είθισται όταν υπάρχει παρουσία κατοίκων, συζητήθηκε μετά από 3 ώρες και 15 λεπτά καθώς ήταν ξεκάθαρη η διάθεση για κωλυσιεργία της πλειοψηφούσας παράταξης του Κυρίζογλου αλλά και της παράταξης του Σύριζα. Η διοίκηση του δήμου όπως ήταν αναμενόμενο, αρνήθηκε τη φιλοξενία προσφύγων στο στρατόπεδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Όμως η άρνηση αυτή συνοδεύτηκε με προσβλητικές συμπεριφορές δημοτικών συμβούλων απέναντι σε κατοίκους. Επιπλέον στην τοποθέτηση του επί του ζητήματος ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος (για θέματα: -του γραφείου Αθλητισμού & Νέας Γενιάς του τμήματος Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού) Πουρσανίδης Τριαντάφυλλος δεν δίστασε να αποκαλέσει τους πρόσφυγες αληταράδες πλην των γυναικόπαιδων!

Ακόμη σ’ αυτή την «μαύρη» συνεδρίαση ακούσαμε τον δήμαρχο να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για την αντιδεοντολογική στάση που κράτησε η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σε σχέση με τις δηλώσεις του αντιπροέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου σε αυτήν. Βέβαια δεν είχε δείξει την ίδια ευαισθησία όταν  κατά την προεκλογική περίοδο κυκλοφόρησε η εφημερίδα Αγγελιοφόρος (Τετάρτη 14 Μάη 2014) με αφιέρωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και από αυτή την παρουσίαση έλειπε η Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση σε Αμπελόκηπους -Μενεμένη. (βλέπε: εδώ)

Όλα τα παραπάνω δεν μας αποθαρρύνουν, δεν μας απογοητεύουν, αλλά  αποτελούν για εμάς εφαλτήριο για πιο επίμονους και μαχητικούς αγώνες.

Παλεύουμε για:

·  Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.

·  Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων και υδροδοτήσεων.

·  Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

·  Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

·  Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.

·  Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

· ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στον δήμο μας και παντού. ΟΧΙ ΝΕΕΣ «ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ». Να φτιαχτούν αξιοπρεπείς υποδομές υποδοχής και διαβίωσης, σταματώντας να πληρώνουμε το δημόσιο χρέος, με έκτακτα μέτρα ενάντια στο κεφάλαιο και τους πλούσιους (εφοπλιστές, ξενοδοχειάρχες κ.λπ.). Παραδειγματική τιμωρία για όποιον κερδοσκοπεί σε βάρος των προσφύγων/μεταναστών. Κοινοί αγώνες – Ίσα δικαιώματα ντόπιων και μεταναστών.

· ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, Η FRONTEX.

· ΚΑΤΩ Η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε.–ΤΟΥΡΚΙΑΣ. Να ανοίξουν τα σύνορα. Ελεύθερη, ασφαλής, οργανωμένη διέλευση των προσφύγων/μεταναστών. Παροχή νομιμοποιητικών εγγράφων και διαδικασίες ασύλου για όλους, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια.

· ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

· ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε., ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ

  Καλούμε όλους-ες του κατοίκους του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και της ευρύτερης περιοχής την Δυτικής Θεσσαλονίκης, να παλέψουνε μαζί μας με ταξική αλληλεγγύη και αυτοοργάνωση στις γειτονιές μας και επιτροπές δράσης παντού! Για να φύγει το σκοτάδι!

Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης