Σύνοδος των «28» της ΕΕ–Τουρκίας για το προσφυγικό. Μια ακόμα εφιαλτική συμφωνία (ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Σύνοδος των «28» στις Βρυξέλλες μεταξύ Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό

Μια ακόμα εφιαλτική συμφωνία

Η συμφωνία της πρόσφατης Συνόδου Ε.Ε.–Τουρκίας για την προσφυγική κρίση είναι πραγματικά άθλια και επικίνδυνη – και θα ολοκληρωθεί στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 17–18 Μαρτίου. Τα βασικά σημεία της 1ης εφιαλτικής συμφωνίας είναι:

α) Τα σύνορα του λεγόμενου «Βαλκανικού Δρόμου» είναι και επίσημα κλειστά. Ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ δήλωσε ότι η απόφαση για το κλείσιμο του «Βαλκανικού Δρόμου» δεν είναι «μονομερής ενέργεια», αλλά κοινή απόφαση των «28». Αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον Τσίπρα, που προσπαθούσε να παρουσιάσει ότι τάχα αντιστέκεται στο κλείσιμο των συνόρων!

β) Στο εξής η Τουρκία θα δέχεται πίσω όλους τους «παράτυπους μετανάστες», όπως τους χαρακτηρίζει η Ε.Ε. – όσους δηλαδή μεταβαίνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά χωρίς χαρτιά. Οι μετανάστες/πρόσφυγες αυτοί, σύμφωνα με τους ιμπεριαλιστές και ρατσιστές της Ε.Ε., «δεν χρήζουν διεθνούς προστασίας». Για όσους κατάγονται από την Συρία, θα ισχύει ο κανόνας «1 προς 1» για τις «επαναπροωθήσεις» προς την Τουρκία, όπως κομψά προσπαθούν να βαφτίσουν τις απελάσεις. Δηλαδή η Τουρκία θα δέχεται πίσω από την Ελλάδα όσους θα δέχεται στο εσωτερικό της η Ε.Ε. (αν εγκαταστάθουν 100 στην Ε.Ε., θα δεχτεί πίσω 100!). Για να πραγματοποιηθεί αυτή η συμφωνία, οι ευρωπαίοι «ηγέτες» έταξαν νέα μίζα στην Τουρκία ύψους 3 δισ. ευρώ ως το 2018.

γ) Για όσους βρίσκονται ήδη στα ελληνικά σύνορα θα υπάρξει μια διαδικασία «ομαδοποίησης» τους. Σύμφωνα με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές, θα γίνεται μια «διαλογή» (λες και μιλάνε για αντικείμενα, όχι για ανθρώπους). Όσοι πληρούν κάποια αδιευκρίνιστα κριτήρια μπορούν να αιτηθούν ΑΣΥΛΟ μόνο στην Ελλάδα, οπότε θα τίθενται σε καθεστώς «αναμονής» (σε κάποιο στρατόπεδο μετεγκατάστασης τύπου Σχιστού ή Διαβατών και τα άλλα που θα δημιουργηθούν), μέχρι να κριθεί η χορήγηση ασύλου. Όσοι πάρουν τελικά έγκριση μπορούν να μείνουν, υπό συνθήκες ακαθόριστες. Όσοι απορριφθούν από την αρχή (δεν πληρούν τα κριτήρια) ή αργότερα, ομαδοποιούνται στην κατηγορία «παράτυπος μετανάστης» χωρίς ανάγκη «διεθνούς προστασίας». Αυτοί θα οδηγούνται σε κλειστά στρατόπεδα (φυλακές) τύπου Αμυγδαλέζας για να απελαθούν. Το ίδιο θα ισχύει και για όσους τολμήσουν να κάνουν αίτηση ασύλου σε άλλη χώρα της Ε.Ε.

Φρούριο του ρατσισμού η Ε.Ε. και φύλακας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ 

 Ύστερα από το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών (7/3) και τον εφιαλτικό σχεδιασμό των «28», τα σύνορα κλείνουν και επίσημα για τους πρόσφυγες/μετανάστες και η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια «αποθήκη ψυχών». Η κυβέρνηση και όλοι οι μνημονιακοί όχι μόνο δεν προβάλουν καμία αντίσταση στο κλείσιμο των συνόρων, αλλά σαν άλλοι μαυραγορίτες σαλιαρίζουν για να πάρουν ως αντάλλαγμα κονδύλια (της Ε.Ε. ή του ΟΗΕ), που θα τα ξεκοκαλίσουν τα γνωστά αρπακτικά. Σχεδιάζουν να δώσουν σε αφεντικά–δουλέμπορους τζάμπα εργατικό δυναμικό, που ονειρεύονται να το παίρνουν από τα κέντρα κράτησης.

Οδηγούμαστε στον όλεθρο του πολέμου

 Στη Σύνοδο των «28» έγινε επίσης ξεκάθαρο ότι στόχος τους έιναι να κλείσει και ο δρόμος από το Αιγαίο με κάθε μέσο (είναι σίγουρο ότι FRONTEX–NATO και η συμμαχία Ελληνικής και Τουρκικής κυβέρνησης, δεν θα διστάσουν να πνίξουν πρόσφυγες). Οι εργαζόμενοι τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, που μας βασανίζουν με τα Μνημόνια, που μας έφεραν το ΝΑΤΟ και μας οδηγούν στον όλεθρο του πολέμου. Πρέπει να αγωνιστούμε για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγάιο. Να παλέψουμε το κακό στη ρίζα του, δηλαδή στην αντιδραστική Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστές, που με τον πόλεμο και τις επεμβάσεις τους γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό. Πρέπει να αγωνιστούμε για να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα μας βγάλει από τον εφιάλτη της Ε.Ε.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ