19 ΜΑΡΤΗ – Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού. Έλληνες, Πρόσφυγες και Μετανάστες διαδηλώνουμε μαζί! Έξω το ΝΑΤΟ – Κάτω η Ευρώπη φρούριο

19 ΜΑΡΤΗ –  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

Έξω το ΝΑΤΟ απ’ το Αιγαίο – Κάτω η Ευρώπη Φρούριο

Όλοι στις συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις

Αθήνα: 15:00 στην Ομόνοια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ

Θεσσαλονίκη: 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου

 –

Η Ευρώπη ζει τη χειρότερη «ανθρωπιστική κρίση» μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Η όξυνση του πολέμου στη Συρία (με ευθύνη όλων των ιμπεριαλιστών και αντιδραστικών καθεστώτων που επεμβαίνουν ωμά), η διάλυση που έχουν προκαλέσει οι ιμπεριαλιστικοί πολέμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν (και οι επεμβάσεις/πόλεμοι στην Αφρική), έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσφυγικές «ροές» προς την Ευρώπη. Ύστερα και απ’ το κλείσιμο των συνόρων από μια σειρά χώρες (Μακεδονία, Σερβία, Ουγγαρία, Αυστρία κ.ά.) χιλιάδες πρόσφυγες έχουν αποκλειστεί σε hot spots, λιμάνια, πλατείες, πεζοδρόμια και αυτοσχέδιους καταυλισμούς, κυρίως στην Ειδομένη.

Έξω τώρα από την Ε.Ε. του Πολέμου και του Ρατσισμού

Οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές, αφού έχουν βομβαρδίσει, λεηλατήσει και καταστρέψει τις χώρες προέλευσης των προσφύγων, κλείνουν τα σύνορα στους εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους. Οι «χώρες του Βίσεγκραντ» (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία) μαζί με την Αυστρία, με την ανοχή και συνεργασία των υπολοίπων, έχουν επιβάλει το κλείσιμο των συνόρων. Τουσκ και Τσίπρας δήλωσαν από κοινού ότι η Ε.Ε. δεν θα δεχτεί άλλους πρόσφυγες – και τους κάλεσαν να μην έρθουν στην Ελλάδα, γιατί δεν πρόκειται να προχωρήσουν παραπέρα! Ο Τουσκ ξεκαθάρισε προκλητικά ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι «μονομερής ενέργεια» αλλά «κοινή απόφαση των 28» κρατών–μελών!

Πιο μπροστά, Δανία και Σουηδία αποφάσισαν να γδύνουν τους πρόσφυγες από τα λιγοστά υπάρχοντα αξίας και χρήματα που έχουν μαζί τους, χρεώνοντάς τους τα έξοδα της… «φιλοξενίας». Να φύγουμε τώρα απ’ αυτή τη βρωμερή φωλιά των «πολιτισμένων» ρατσιστών, της Ευρώπης–Φρούριο!

Να φύγει τώρα η νεομνημονιακή, ρατσιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ

Η κυβέρνηση, δια στόματος του Υπουργού Μεταναστευτικής Μουζάλα, ανακοίνωσε ότι τα σύνορα θα μείνουν κλειστά τα επόμενα 2–3 χρόνια, αφήνοντας πάνω από 100.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους. Με δηλώσεις του (Δεκέμβριος 2015) είχε παραδεχτεί ότι είναι αδύνατη η ελεύθερη διέλευση των προσφύγων απ’ τα σύνορα. Γνώριζε ότι θα δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση και δεν φρόντισε να αναπτυχθούν ούτε στο ελάχιστο οι απαραίτητες υποδομές. Οι πρόσφυγες πέφτουν έτσι στα νύχια της εκμετάλλευσης από κυκλώματα και «κοράκια» – και μόνο χάρη στη συμβολή χιλιάδων αλληλέγγυων επιβιώνουν υποτυπωδώς.

Ακόμα χειρότερα, η κυβέρνηση και όλοι οι μνημονιακοί δεν προβάλουν καμία αντίσταση στο κλείσιμο των συνόρων από τους ιμπεριαλιστές και ρατσιστές της Ε.Ε. Γλείφουν τις μπότες τους, σαλιαρίζοντας για τις «αξίες» και «ευθύνες» της Ευρώπης, αποδεχόμενοι τη μετατροπή της χώρας μας σε «αποθήκη ψυχών» και απέραντο hot spot.

Σαν άλλοι μαυραγορίτες, προσπαθούν για κάποια ελεεινά ανταλλάγματα. Να κερδοσκοπήσουν πάνω στο αίσθημα αλληλεγγύης του ελληνικού λαού για το δράμα των προσφύγων/μεταναστών. Θέλουν να γραπώσουν την ευκαιρία για κονδύλια (της Ε.Ε. ή του ΟΗΕ), που θα τα ξεκοκαλίσουν οι γνωστοί «ημέτεροι». Θέλουν να δώσουν σε αφεντικά–δουλέμπορους τζάμπα εργατικό δυναμικό, που ονειρεύονται να το παίρνουν από τα κέντρα κράτησης και γκέτο των προσφύγων/μεταναστών, με τα οποία θέλουν να γεμίσει η χώρα! Η κτηνώδης αντιμετώπιση των προσφύγων/μεταναστών φέρνει και για τους έλληνες εργαζόμενους και φτωχά λαϊκά στρώματα την πιο αισχρή εκμετάλλευση, ακόμα τρισχειρότερα μνημόνια.

Κάτω οι φασιστικές πολιτικές νέων και παλιών μνημονιακών

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών (7/3) κατέληξε με σχεδόν όλα τα μνημονιακά κατακάθια (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ) σε κοινό ανακοινωθέν, με κυριότερα σημεία:

  • Ξανανοίγουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης (τύπου Αμυγδαλέζας), όπου όλοι οι μετανάστες θα κλείνονται σ’ αυτά και κατόπι θα διώχνονται.
  • Η Ελλάδα θα φυλάσσει τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. συνεργαζόμενη με την FRONTEX και επιδιώκει την μετεξέλιξή της σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή με έδρα την Ελλάδα. Δηλαδή παραδίδει το Αιγαίο στην FRONTEX και βεβαίως στο ΝΑΤΟ.

Έξω η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

Ο Τσίπρας, συμφωνώντας στην ανάμιξη του ΝΑΤΟ, βάζει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στην πιο επικύνδινη εστία πολέμου στον κόσμο. Το ΝΑΤΟ δεν έρχεται για να «αντιμετωπίσει» τους απελπισμένους πρόσφυγες, αλλά για να είναι έτοιμο να επέμβει πιο αποφασιστικά σε Συρία και Μ. Ανατολή. Ακόμα, η φύλαξη των συνόρων από ελληνικό και τούρκικο στρατό και από το ΝΑΤΟ σημαίνει μια επιπλέον οικονομική αιμορραγία για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Μετανάστες – Ντόπιοι Εργάτες Ενωμένοι!

Από τη μια, μεταχειρίζονται σαν κτήνη τους πρόσφυγες/μετανάστες, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους απελαύνουν στις εμπόλεμες και διαλυμένες χώρες τους – και προσπαθούν στο όνομα του ανθρωπισμού να μας πείσουν ότι η χώρα πρέπει να «θυσιαστεί» για να μην «ενοχληθούν» οι ιμπεριαλιστές, ρατσιστές της Ε.Ε.! Από την άλλη «δεν πρόλαβαν» να καταδικάσουν τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής – και μετά την αποφυλάκιση του Ρουπακιά κανένας από τους χρυσαυγίτες δεν κρατείται πλέον στη φυλακή για τη δολοφονία του Π. Φύσσα και τις δεκάδες άλλες επιθέσεις.

Πρέπει να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες/μετανάστες, που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν όπως και 250.000 Έλληνες μετά την οικονομική καταστροφή των Μνημονίων. Η ενσωμάτωση των προσφύγων/μεταναστών στην ελληνική κοινωνία είναι απόλυτα εφικτή – αρκεί

να παλέψουμε για να πληρώσει το κεφάλαιο και οι πλούσιοι, να σταματήσουμε να εκτελούμε δουλικά τις διαταγές των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και των ντόπιων υπηρετών/συμμάχων τους!

Να αγωνιστούμε για να πέσουν οι φράχτες, να ανοίξουν τα σύνορα, να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγάιο. Δεν κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες αλλά από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, τους «Μένουμε Ευρώπη», την ελληνική αστική τάξη και τους σύγχρονουςς μαυραγορίτες, από το μακρύ τους χέρι την Χρυσή Αυγή, από τους ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Να παλέψουμε το κακό στην ρίζα του, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που γεννούν την προσφυγιά και τον ρατσισμό – με μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα σπάσει αποτελεσματικά από την αντιδραστική Ε.Ε.

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΣΦΑΛΗ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

 

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΟΧΙ ΝΕΕΣ «ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΕΣ». Να φτιαχτούν αξιοπρεπείς υποδομές υποδοχής και διαβίωσης, σταματώντας να πληρώνουμε το δημόσιο χρέος, με έκτακτα μέτρα ενάντια στο κεφάλαιο και τους πλούσιους (εφοπλιστές, ξενοδοχειάρχες κ.λπ.). Παραδειγματική τιμωρία για όποιον κερδοσκοπεί σε βάρος των προσφύγων/μεταναστών

 

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, Η FRONTEX. ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΚΑΙ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ»

 

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΡΑΣΤΙΣΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΜΙΣΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε., ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΡΑΤΣΙΣΜΟ,  ΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ