Θεσσαλονίκη: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Τρίτη 8/12 συγκέντρωση στα δικαστήρια

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 8/12 , 09:00 πμ

Στην εποχή των Μνημονίων που διανύουμε τα τελευταία 5 χρόνια, με τα συνδικαλιστικά και πολιτικά μας δικαιώματα να χτυπιούνται ολοένα και περισσότερο, όποιος τολμάει να διεκδικήσει ακόμα και τα αυτονόητα, αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας και διώκεται ποινικά. Έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα και στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα με διώξεις εργαζομένων, αγωνιστών και συνδικαλιστών με μόνο στόχο την τρομοκράτηση και την φίμωσή τους.

Συγκεκριμένα, η εργοδοσία στον «ΚΑΦΕΝΑΙ» και πλέον «ΜΥΡΣΙΝΗ», έκανε μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση δια του τύπου και εξύβριση σε τέσσερις εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους και τρεις αλληλέγγυους (μέλη και εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Θεσσαλονίκης), αλλά και αγωγή μέσω της οποίας ζητάει πρωτόδικα: 1) Ο καθένας να καταβάλλει περί τις 20.000 Ευρώ(στο σύνολο 140.000 Ευρώ) στην εργοδότρια με την κατηγορία της διάδοσης ψευδών, συκοφαντικών και προσβλητικών γεγονότων. 2) Ο καθένας να καταβάλλει το ποσό των 5.000 στην εργοδότρια, εφόσον δικαιωθεί η αγωγή της, κάθε φορά που θα παραβιάζεται η απόφαση και θα αναφέρεται το όνομα της επιχείρησης της. 3) Να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους για κάθε έναν.

Στις 8/12 εκδικάζεται η αγωγή της εργοδοσίας για ηθική βλάβη κατά των τεσσάρων εργαζομένων, 2 συνδικαλιστών και μελών του Δ.Σ. του Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. και ενός μέλους του Σ.Ε.Τ.ΕΠ.Ε. Καλούμε όλους του εργαζόμενους, νέους, άνεργους, το κάθε Σωματείο, Συνδικάτο, Φοιτητικό Σύλλογο και την κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα να δείξουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα μας. Αυτές οι επιθέσεις, είναι εναντίον όλων μας και έχουν ξεκάθαρο στόχο να ξηλώσουν ότι εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα έχει απομείνει.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ- ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟΝ «ΚΑΦΕΝΑΙ- ΜΥΡΣΙΝΗ»