ΣΣΠ: Δεκέμβρης 2008-2015, η νεολαία στην πρώτη γραμμή. 6 Δεκέμβρη όλοι/ες στις Διαδηλώσεις

Δεκέμβρης 2008-2015: Η νεολαία στην πρώτη γραμμή

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ

ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Όλοι/ες στις διαδηλώσεις 6/12

Αθήνα: 14:00 στα Προπύλαια

Θεσσαλονίκη: 12:00 στην Καμάρα

Ιωάννινα: 18:00 στην Ακαδημία

Στις 6 Δεκέμβρη 2008 η δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τους αστυνομικούς Κορκονέα και Σαραλιώτη πυροδότησε ένα μαζικό και μαχητικό κίνημα διαδηλώσεων και καταλήψεων. Για 15 μέρες όλη την χώρα συγκλονίστηκε από τις συγκρούσεις των νέων με την αστυνομία και τις επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων και κυβερνητικών κτηρίων. Σήμερα, επτά χρόνια μετά, η οργή για την δολοφονία παραμένει. Όπως παραμένουν και έχουν ενταθεί όλες εκείνες οι αιτίες που οδήγησαν στην εξέγερση της νεολαίας.

Η εξέγερση των μαθητών και της νεολαίας έλαβε την στήριξη της κοινωνίας, παρά την άγρια καταστολή και την συκοφάντηση από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕξαπάτησης. Κατάφερε να αποκαλύψει το πραγματικό πρόσωπο του σάπιου αστικού συστήματος και του κρατικού μηχανισμού. Αυτά σε μία εποχή που όλοι πάσχιζαν να κρύψουν κάτω από το χαλί τις όλο και μεγαλύτερες κοινωνικές-ταξικές αντιφάσεις που προέκυπταν από την όξυνση της οικονομικής κρίσης. Ο Δεκέμβρης του 2008 ήταν ένας προπομπός των μεγάλων αγώνων που ακολούθησαν από το νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα ενάντια στα μνημόνια, του παρατεταμένου κοινωνικού πολέμου του 2010-12.

Σήμερα, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Τσίπρα και την παρέα του να έχουν γίνει μνημονιακότεροι των μνημονιακών, η νεολαία και οι φοιτητές συνεχίζουν να βρίσκονται στο στόχαστρο. Η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση δεν χωράει στην μνημονιακή τους πραγματικότητα και θεωρείται περιττή πολυτέλεια. Η χρηματοδότηση για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ μειώνεται επιπλέον κατά 20% για το 2016. Συνολικά τα ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν χάσει πάνω από το 70% της χρηματοδότησης τους με την εφαρμογή των μνημονίων με αποτέλεσμα ακόμα και τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας (ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΤΕΙ Αθήνας) να κινδυνεύουν άμεσα από «ξαφνικούς θανάτους» ή δήλωση αδυναμίας λειτουργίας. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, η λύση που προτείνουν διάφοροι “φωστήρες”, είναι η λιγότερη δημόσια εκπαίδευση, η μείωση φοιτητών και η επιβολή διδάκτρων!

Πέρα από την εκπαίδευση τα μνημόνια και η συνεχιζόμενη κρίση στερούν από τη νεολαία κάθε προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον. Η ανεργία στους νέους φτάνει στο 60%, όλες οι δημόσιες υποδομές καταρρέουν και φαίνεται μια ολόκληρη γενιά να οδηγείται στο καλάθι των σκουπιδιών.

Δίπλα σε όλα αυτά για να προλάβει και να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης παραμένει και ξαναθεριεύει το κράτος έκτακτης ανάγκης. Όποιος αντιστέκεται αφού συκοφαντείται από τα ΜΜΕξαπάτησης, αντιμετωπίζει τα γκλομπ και τα δακρυγόνα των μπάτσων, τα δικαστήρια, ακόμα και τη φυλακή.

Με την επιβολή και του 3ου Μνημονίου ο αγώνας που πρέπει να δώσουμε γίνεται ακόμα πιο επιτακτικός. Πρέπει να παλέψουμε ενάντια στους ντόπιους μνημονιακούς, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα πάσης φύσεως δεκανίκια του σάπιου καθεστώτος τους. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να εφαρμόσει αυτό το μνημόνιο πάση θυσία. Η απάντηση μας πρέπει να είναι εξίσου αποφασιστική. Πρέπει να παλέψουμε για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση αλλά και για ένα μέλλον χωρίς μνημόνια, απειλές και εκβιασμούς.

Η νίκη απέναντι στα μνημόνια, τους δανειστές και τους υποτακτικούς τους δεν θα έρθει απλά με κοινοβουλευτικές αυταπάτες και την αλλαγή ακόμα μιας κυβέρνησης. Αυτό θα γίνει με την δική μας δράση και αυτοοργάνωση. Με έναν νέο κύκλο αγώνων πιο δυναμικών και οργανωμένων με νέες εξεγέρσεις στον δρόμο του Δεκέμβρη για μια κοινωνία δίκαιη και ελεύθερη χωρίς καταστολή, πολέμους και εκμετάλλευση. Δεν ξεχνάμε τον Δεκέμβρη του 2008, δεν συγχωρούμε αυτούς που δολοφονούν το παρόν και το μέλλον μας.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΛΗ

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.gr/2015/12/2008-2015.html