Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι

Ανακοίνωση για τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι

Τα τραγικά γεγονότα του Παρισιού το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες (πάνω από 130 νεκροί μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτή η ανακοίνωση), που προκάλεσε η επίθεση των τζιχαντιστών του ISIS, είναι ξένα και καταδικαστέα από το εργατικό κίνημα και τους αγωνιστές του. Τα αθώα θύματα όχι μόνο δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τα εγκλήματα των ηγετών των ιμπεριαλιστικών χωρών του, αλλά είναι και εξίσου θύματα.

  1. Τέτοιες ενέργειες, τους μόνους που βοηθούν είναι τους ιμπεριαλιστές και τους συμμάχους τους, μια που τους δίνουν άλλοθι και αφορμή να εντείνουν την βαρβαρότητά τους ενάντια στους λαούς κυρίως των χωρών της Αφρικής, της Μ. Ανατολής, της Λ. Αμερικής κ.ά και φυσικά ενάντια στο εργατικό κίνημα των χωρών τους. Έτσι και τώρα ο Ολάντ, έχοντας δίπλα του όλους τους δεξιούς και ακροδεξιούς της Γαλλίας, τη γνωστή παρέα των παλιών ιμπεριαλιστών Ομπάμα, Κάμερον, Μέρκελ και φυσικά τα φερέφωνά τους διεθνή ΜΜΕξαπάτησης, έσπευσαν να μιλήσουν για τα «εγκλήματα των τρομοκρατών» του ISIS και να εξαγγείλουν περισσότερη βία, περισσότερους βομβαρδισμούς σε Συρία-Ιρακ, περισσότερους πολέμους, ενίσχυση του «Φρουρίου Ευρώπη» με περισσότερους ελέγχους στα σύνορα της Ε.Ε. και των κρατών μελών της, με περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων …με το κατέβασμα του στρατού στους δρόμους των μεγάλων πόλεων, με την κήρυξη κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης κ.λπ.
  2. Η αποτρόπαια πράξη των τζιχαντιστών του ISIS δεν μπορεί να «σκεπάσει» τα άπειρα και απείρως μεγαλύτερα εγκλήματα του γαλλικού ιμπεριαλισμού, δεν μπορεί να «καλύψει» τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα που προκαλούν οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι τυφλοί βομβαρδισμοί του σε μια ντουζίνα χωρών μόνο τα τελευταία χρόνια. Στρατιωτικές επεμβάσεις, πόλεμοι και βομβαρδισμοί που έχουν σαν στόχο να αρπάξουν τον πλούτο των χωρών, είτε πρόκειται για πρώτες ύλες ή για τον έλεγχο της ενέργειας και των διόδων μεταφοράς, για τον έλεγχο των αγορών, για γεωπολιτικούς και γεωστρατηγικούς λόγους, για ανταγωνισμούς μεταξύ των ιμπεριαλιστών κ.λπ. Για μια ακόμη φορά, οι κύριοι υπεύθυνοι για όλα τα δεινά των λαών, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών μαζών είναι οι ιμπεριαλιστές και η πολιτική τους: Για τις δεκάδες στρατιωτικές επεμβάσεις σ’ όλο τον κόσμο, για τους δεκάδες μικρούς και μεγάλους πολέμους (Γιουγκοσλαβία, 2 φορές στο Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Σομαλία, Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία), για την επιβολή αιμοσταγών δικτατοριών (π.χ. Αίγυπτος), για τη διάλυση κρατών (Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν…), για την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση, για τις φαραωνικές ανισότητες, για την οικολογική καταστροφή, για τον διαρκή περιορισμό των δημοκρατικών, πολιτικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
  3. Με τα ουρλιαχτά των ιμπεριαλιστών έσπευσε να ενώσει την φωνούλα του και ο ανεκδιήγητος Τσίπρας. Με ένα λόγο ανιστόρητο και παραληρηματικό μίλησε για «δημοκρατική» Ευρώπη, για «Ευρώπη των αξιών» και του «ανθρωπισμού», και ξεπερνώντας σε υποκρισία και τους ιμπεριαλιστές κάλεσε σε αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας» των τζιχαντιστών αλλά με αρχές και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα! Ο άνθρωπος που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, που εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο τέρας που θα προκαλέσει ανείπωτη δυστυχία στους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, που πούλησε τους πάντες και τα πάντα για να μείνει γαντζωμένος στην εξουσία, τολμάει να μιλά για αξίες, ανθρωπισμό και δικαιώματα. Τολμάει ακόμη να μας καλεί όλους, σε ένα είδος «εθνικής ενότητας» όπως και οι ιμπεριαλιστές καλούν σε ενότητα τον «πολιτισμένο κόσμο» για να διαφυλάξουμε τη «δημοκρατία», τον «πολιτισμό» και τις «ανθρώπινες αξίες» από διάφορους εχθρούς τους οποίου ορίζουν αυτοί οι ίδιοι. Επιπλέον είναι έτοιμος να διαθέσει τις βάσεις σε περίπτωση που οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. και των ΗΠΑ αποφασίσουν να εντείνουν την πολεμική τους επέμβαση στη Συρία.
  4. Σε τελευταία ανάλυση οι τζιχαντιστές του ISIS, όπως προηγούμενα των Ταλιμπάν και της Αλ Κάϊντα κλπ, είναι δικά τους δημιουργήματα. Όχι μόνο της πολιτικής τους αλλά και της συγκρότησής τους, της χρηματοδότησής τους, της στρατιωτικής και πολιτικής εκπαίδευσής τους, του εξοπλισμού τους… για να πολεμήσουν κάποιους που βάφτισαν εχθρούς/«μαύρα πρόβατα» και πάνω απ’ όλα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Ιμπεριαλισμός χωρίς κάθε φορά να κατασκευάζεται κάποιος «εχθρός», κάποιο «μαύρο πρόβατο» -ανεξάρτητα εάν είναι χθεσινό δημιούργημά του-, δεν υπάρχει. Γιατί διαφορετικά δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη των χωρών του τις λεηλασίες, τις στρατιωτικές δαπάνες, την αντιδημοκρατική αναδίπλωση, το κλείσιμο ή και την ύπαρξη συνόρων, τους θανάτους από την πείνα, τις στρατιωτικές επεμβάσεις, τις σφαγές, τους πολέμους…
  5. «Οι πόλεμοί τους, οι νεκροί μας», όλοι οι νεκροί μας της βάρβαρης πολιτικής των ιμπεριαλιστών και των υπηρετών τους. Η μόνη απάντηση στην αχαλίνωτη βαρβαρότητα, στους πολέμους κ.λπ. είναι να βάλουμε τέρμα στο καπιταλιστικό/ιμπεριαλιστικό σύστημα, που στην κρίση και παρακμή του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την ανθρωπότητα στον αφανισμό. Αυτό δείχνουν οι επικίνδυνες εστίες πολέμου στη Μ. Ανατολή, στην Ουκρανία και στην Ν.Α. Ασία-Κίνα, η αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών απόψεων, η εμφάνιση και ανάπτυξη ακροδεξιών και φασιστικών ρευμάτων στον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ε.Ε, η αντιδημοκρατική αναδίπλωση στις ανεπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Όσο υπάρχει ο καπιταλισμός θα υπάρχει όχι μόνο η βαρβαρότητα, αλλά και η απειλή του αφανισμού της ανθρωπότητας.

15/11/2015

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ