ΣΣΠ: Καταγγελία για την επίθεση της ΔΑΠ στο πολυτεχνείο ΑΠΘ

Καταγγελία για την επίθεση της ΔΑΠ στο πολυτεχνείο ΑΠΘ

ΔΑπίτες ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ!

Καταγγέλλουμε την επίθεση της ΔΑΠ προς τη συναδέλφισσα και συντρόφισσα της ΣΣΠ, προέδρου του συλλόγου φοιτητών πληροφορικής ΑΠΘ. Στις 6/11, 11 ημέρες πριν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η συναδέλφισσα χτυπήθηκε από θρασύδειλους, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πολυτεχνείου. Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης για σφραγιστούν οι υπογραφές συναδέλφων Πολιτικών Μηχανικών για τον ορισμό Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με την αντιδημοκρατική –έχουμε τη σφραγίδα και κάνουμε ότι γουστάρουμε- λογική της δεν δεχόταν να τις υπογράψει. Η άρνηση τους αυτή συνοδεύτηκε από συνθήματα όπως: «Το Πολυτεχνείο είναι δεξιό…», ενώ μέλος της ΔΑΠ έλεγε στους παρευρισκόμενους που διαμαρτύρονταν ότι : «μια Χρυσή Αυγή σας χρειάζεται».

Τί υπερασπίζονται όμως αυτοί που αρνούνται να γίνονται Γενικές Συνελεύσεις και χτυπάνε αγωνιστές/ριες; Είναι αυτοί, που η ηθική τους μετριέται με συμφέροντα και θέσεις, που στελέχωσαν τους νέο-φασίστες μνημονιακούς του «Μένουμε Ευρώπη», που θέλουν για πάντα να εφαρμόζονται τα μνημόνια και οι ανθρωποφαγικές πολιτικές της ΕΕ. Που θέλουν ιδιωτικά ΑΕΙ και ΤΕΙ, δίδακτρα και εκπαίδευση για λίγους. Η κρίση στη Ν.Δ., η διαρκής απομόνωση της πολιτικής της ΔΑΠ από τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας και η αδυναμία πια να ενσωματώσουν τους φοιτητές με party, εκδρομές και lifestyle τους οδήγησαν και θα τους οδηγούν σε τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις.

Να τους υπενθυμίσουμε όμως ότι η εποχή που τραμπούκιζαν, έδερναν και κάνανε ότι θέλανε, ειδικά στο ΑΠΘ, έχει περάσει ανεπιστρεπτί! Όπως έχει περάσει και η εποχή που τα νεοφιλελεύθερα ιδεολογήματα είχαν οποιαδήποτε διείσδυση στη νεολαία. Να ξέρουν οι θρασύδειλοι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ότι όποιο χέρι απλώνεται απέναντι σε αγωνιστή/ρια και σύντροφο/ισσα μας θα “κόβεται”. Καμία επίθεση και αυθαιρεσία τους δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη από το φοιτητικό κίνημα. Να στείλουμε το πολιτικό τους πτώμα και τις καταστροφικές πολιτικές τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταδικάσουν στην πράξη την επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα μας και τις αυθαιρεσίες τους. Τους καλούμε να παλέψουμε μαζί για την κατάργηση και το ξήλωμα των μνημονίων και των μνημονιακών από τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και από παντού.

Θεσσαλονίκη 06/11/2015

https://sosialistiki-spoudastiki-pali.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html