Από την προεκλογική εκδήλωση της ΟΚΔΕ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ Ο.Κ.Δ.Ε. ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (11/9), προεκλογική ομιλία της Ο.Κ.Δ.Ε. στην πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμαριά. Παραβρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι και κυρίως νεολαίοι από την Καλαμαριά αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Την ομιλία άνοιξε ο σ. Μηνάς Κουρίλας, υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια, γνωστός από τη δράση του με τη «Συνέλευση Κατοίκων Καλαμαριάς» και τους αγώνες της περιοχής, κάνοντας μία παρουσίαση της Ο.Κ.Δ.Ε., της ιστορίας και της δράσης της, της σύνθεσης των ψηφοδελτίων της.kal1

Συνέχισε ο σ. Άγγελος Φουρνοτζής, επίσης υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της Ο.Κ.Δ.Ε., ανέλυσε την κατάσταση που ήδη βιώνουν και που πρόκειται να ζήσουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία το επόμενο διάστημα, με την εφαρμογή του ανθρωποκτόνου 3ου μνημονίου που ψηφίστηκε από παλιούς και νέους μνημονιακούς. Την ίδια στιγμή παρουσίασε την αναγκαιότητα μίας εναλλακτικής επαναστατικής πολιτικής όπως αυτή διαμορφώνεται ειδικά μετά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη. Ανέπτυξε την πρόταση της Ο.Κ.Δ.Ε. για διέξοδο από την κρίση τονίζοντας ότι δεν αρκεί μια πολιτική ή πολύ περισσότερο μια κυβερνητική αλλαγή, αλλά χρειάζεται μια κοινωνική αλλαγή, η ρήξη με την αιτία του κακού, η ρήξη με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ανέπτυξε το πρόγραμμα σωτηρίας της Ο.Κ.Δ.Ε. για:

-Άμεση παύση πληρωμών προς τοκογλύφους δανειστές με μονομερή διαγραφή του συνόλου του χρέους.kal2

-Έξοδο από την ιμπεριαλιστική ΕΕ και τον ζουρλομανδύα του Ευρώ, με την άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος, ένα σημείο στο οποίο ο σ. Φουρνοτζής στάθηκε ιδιαίτερα, εξηγώντας τις δυσκολίες αλλά και την απόλυτη αναγκαιότητα υλοποίησης αυτής της πρότασης.

-Εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

-Μια Επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα εφαρμόσει ένα τέτοιο πρόγραμμα χωρίς να διστάσει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, που θα στηρίζει και θα βασίζεται στην άνοδο της αυτοπεποίθησης, της αυτενέργειας, της αυτοργάνωσης και της μαχητικότητας του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Που δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα της ντόπιας ελίτ και των ιμπεριαλιστών για να επιβάλλει το δίκιο των εργαζομένων.