Επιτυχημένη προεκλογική εκδήλωση της ΟΚΔΕ στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (8/9) η προεκλογική ομιλία της Ο.Κ.Δ.Ε. στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Την ομιλία παρακολούθησαν δεκάδες εργαζόμενοι, νεολαίοι, αγωνιστές της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών και της Δημοτικής Κίνησης «Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης». amp1

Την ομιλία άνοιξε ο σ. Άγγελος Φουρνοτζής, γνωστός από τη δράση του με την Δημοτική Κίνηση «Εργατική Αντεπίθεση Αμπελοκήπων-Μενεμένης» με την οποία ήταν υποψήφιος δήμαρχος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, κάνοντας μία παρουσίαση της Ο.Κ.Δ.Ε., της δράσης της, της σύνθεσης των ψηφοδελτίων της και των λόγων που κατέρχεται στις εκλογές.

Συνέχισε ο σ. Νίκος Κτενάς, υποψήφιος με την Ο.Κ.Δ.Ε. στην Α’ Θεσσαλονίκης, γνωστός από τη δράση του με την Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η Ο.Κ.Δ.Ε. κατέρχεται στις εκλογές, εκφράζοντας μία εναλλακτική πολιτική απέναντι στις μαύρες μνημονιακές πολιτικές παλιών και νέων υποτακτικών αλλά και απέναντι στις αναξιόπιστες και αδιέξοδες ρεφορμιστικές πολιτικές της Λα.Ε και του ΚΚΕ. Ανέλυσε επίσης την πρόταση της Ο.Κ.Δ.Ε. για διέξοδο από την κρίση τονίζοντας ότι δεν αρκεί μια πολιτική ή πολύ περισσότερο μια κυβερνητική αλλαγή, αλλά χρειάζεται μια κοινωνική αλλαγή, η ρήξη με την αιτία του κακού, η ρήξη με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και ανέπτυξε το πρόγραμμα σωτηρίας της Ο.Κ.Δ.Ε. για:

  • Άμεση παύση πληρωμών προς τοκογλύφους δανειστές με μονομερή διαγραφή του συνόλου του χρέους.

  • Έξοδο από την ιμπεριαλιστική ΕΕ και τον ζουρλομανδύα του Ευρώ με την άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος, ένα σημείο στο οποίο ο σ. Κτενάς στάθηκε ιδιαίτερα, εξηγώντας τις δυσκολίες αλλά και την απόλυτη αναγκαιότητα υλοποίησης αυτής της πρότασης.

  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.

  • Μια Επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα εφαρμόσει το παραπάνω πρόγραμμα χωρίς να διστάσει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, που θα στηρίζει και θα βασίζεται στην άνοδο της αυτοπεποίθησης, της αυτενέργειας, της αυτοργάνωσης και της μαχητικότητας του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

amp2

Η εκδήλωση έκλεισε με την ενημέρωση από την πλευρά του σ. Φουρνοτζή για το δράμα των μεταναστών-προσφύγων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τις δράσεις που έχει αναλάβει και πρόκειται να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα η Ο.Κ.Δ.Ε. και η Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών για τη βοήθεια και αλληλεγγύη στους μετανάστες στην Ειδωμένη.