Πέμπτη 25/6, 7:00 μμ, Όλοι/ες στις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα! ΟΥΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΟΥΤΕ “ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ”! ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Καμία «Συμφωνία» με τους Εκβιαστές Ε.Ε. – ΔΝΤ

Δεν ξαναγυρνάμε στα Μνημόνια

Τέλος στην δήθεν Διαπραγμάτευση

ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ με Ευρώ – Ε.Ε.

Στάση Πληρωμών στους Τοκογλύφους – Διαγραφή του Χρέους

Πέμπτη 25/6, όλοι στους δρόμους και τις πλατείες!

Αθήνα: 19:00 Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 19:00 Αγ. Βενιζέλου

Ιωάννινα: 19:00 Νομαρχία

Οι μάσκες της «διαπραγμάτευσης» έπεσαν. Μετά από πολλαπλές, οδυνηρές υποχωρήσεις της κυβέρνησης, Ευρωζώνη/Ε.Ε. και ΔΝΤ έφτασαν να υπαγορεύουν σχεδόν 100% τους όρους τους για μια επαίσχυντη συμφωνία: Βάρβαρη «δημοσιονομική προσαρμογή» (έγιναν αποδεκτά τα πλεονάσματα αφαίμαξης που απαιτούσαν) – Νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων (αύξηση εργατικών εισφορών και «εισφοράς αλληλεγγύης», νέες εισφορές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις) –  Φοροχαράτσωμα χωρίς τέλος, μάλιστα σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (ΦΠΑ), ενώ ο μισητός ΕΝΦΙΑ παραμένει απείραχτος – Απαρέγκλιτη τήρηση των «υποχρεώσεων» και «αξιολογήσεων». Και όχι μόνο αυτό, αλλά συνεχίζουν να χτυπάνε το βούρδουλα, απαιτώντας κι άλλες ακόμα υποχωρήσεις, με εμφανή στόχο να ξεφτιλίσουν την κυβέρνηση και κυρίως να υποτάξουν και να ξεζουμίσουν τον ελληνικό λαό!

Νέος Καιάδας Μνημονίων ανοίγει για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η «ανακατανομή των βαρών»(!), με την οποία πανικόβλητα τα επιτελεία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ εκλιπαρούν τους «εταίρους» και προσπαθούν να σερβίρουν το ναυάγιο τους, το γονάτισμα μπροστά στους δανειστές, δεν ξεγελά ούτε τους πιο καλόπιστους. Στην κυβερνητική «πρόταση»–πακέτο των 8 δις, εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν σχεδόν το 60% (4,5 δις). Είναι αμφίβολο αν οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν πραγματικά έστω κι ένα ευρώ: είτε γιατί κι αυτά τα μέτρα φορολόγησης των κερδών μπορεί ν’ απαλειφθούν τελικά (κάτω από τους συνεχιζόμενους εκβιασμούς των δανειστών), είτε γιατί θα καταστούν πρακτικά ανενεργά (λόγω απόκρυψης κερδών και ξεσαλώματος της μνημονιακής προπαγάνδας). Ούτε πρόκειται να υπάρξει καμία ελάφρυνση του χρέους (το πολύ–πολύ να μπει καμιά φρασούλα για τα προσχήματα).

Φαίνεται πια η παταγώδης αποτυχία, το αδιέξοδο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ (τα λίγα μέτρα που ψήφισε δεν είναι τίποτα μπροστά στις λαϊκές ανάγκες). Με δόγμα το «πάση θυσία στο Ευρώ», το μόνο που πέτυχαν είναι να αποθρασύνουν τους δανειστές, με τις απανωτές υποχωρήσεις και «διαπραγματεύσεις». Με την απαράδεκτη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη, όπου σχεδόν υποτάχθηκαν πλήρως στους δανειστές. Με την τακτική αποπληρωμή των δόσεων, χαρίζοντας δισεκατομμύρια του λαού στους τοκογλύφους και στραγγίζοντας την οικονομία. Με τη δειλία π.χ. να επαναφέρουν κατώτατο μισθό και συλλογικές συμβάσεις, εγκαταλείποντας το μετριοπαθές «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και τις προγραμματικές δηλώσεις. Με τα ήξεις αφίξεις και μυστικοσυμβούλια, τον εφησυχασμό και τις αυταπάτες που καλλιεργούσαν για «εταίρους», «θεσμούς» και για τις ανίερες συμμαχίες της.

 –

Οι Μνημονιακοί ξαναβγαίνουν απ’ τις τρύπες τους…

Πιστά στους εκβιαστές Ευρωζώνης/Ε.Ε. και  ΔΝΤ παραστέκεται η ντόπια 5η φάλαγγα. Μεγάλο κεφάλαιο και καπιταλιστές–μαυραγορίτες, που θέλουν διατήρηση του μνημονιακού καθεστώτος στον αιώνα τον άπαντα. ΜΜΕξαπάτησης, λυσσασμένοι μνημονιακοί, ΝΔ–ΠΑΣΟΚ–Ποτάμι, που για να σώσουν την άθλια πολιτική ύπαρξή τους, θέλουν να ξανακαρφώσουν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στον σταυρό των Μνημονίων.

Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αποθρασύνουν το «μαύρο μπλοκ» των ντόπιων μνημονιακών, των δοσίλογων του… «Μένουμε Ευρώπη», που δήθεν… δικαιωμένοι(!) επιχαίρουν, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει μια λυσσασμένη εκστρατεία, για να  επανέλθουν το συντομότερο στην εξουσία.

Ούτε Μνημόνια, ούτε «Συμφωνίες»

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Δεν υπάρχει λύση μέσα σε Ευρωζώνη/Ε.Ε. – είναι τοκογλύφοι, οικονομικοί δολοφόνοι, ιμπεριαλιστές εκβιαστές! Θέλουν όλα να συνεχίσουν «όπως πριν», αδιαφορώντας για την καταστροφή των εργαζομένων και της νεολαίας. Γι’ αυτούς, η εκφρασμένη θέλησή μας, με τους αγώνες και την ψήφο μας, να βαδίσουμε σ’ έναν άλλο δρόμο, είναι… «εκτροπή» και «κομμουνισμός»(!), που πρέπει να παταχθούν αμείλικτα! Σαδιστικά οργανώνουν την ασφυξία και παράλυση της ελληνικής οικονομίας. Εκβιάζουν, απειλούν, προβοκάρουν. Θέλουν να φοβίσουν και να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, να μας γονατίσουν και ταπεινώσουν, θάβοντας τη λαϊκή νίκη της 25ης Γενάρη. Να σώσουν τους «δικούς τους», τις μνημονιακές δυνάμεις που απειλούνται και καταρρέουν σε όλη την Ευρώπη. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

  • Δεν υπάρχει για μας δρόμος επιστροφής στα Μνημόνια. Να τα ξηλώσουμε από παντού! Ακύρωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων – Εθνικοποιήσεις με εργατικό έλεγχο (τράπεζες κ.α.). Κατάργηση των χαρατσιών – Βαριά φορολογία σε κεφάλαιο και πλούσιους. Πίσω τώρα στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι. Ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς–συντάξεις. Άμεση επαναφορά κατώτατου μισθού και συλλογικών συμβάσεων. Ξήλωμα του μνημονιακού κράτους έκτακτης ανάγκης.
  • Ούτε δεκάρα πια στους τοκογλύφους. Στάση Πληρωμών του Χρέους και Διαγραφή του. Λεφτά για τις ανάγκες μας (νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες, δημόσιες επενδύσεις κ.λπ.).
  • Δεν υπάρχει «έντιμος συμβιβασμός» ή «αμοιβαία επωφελής συμφωνία», ούτε καν «βιώσιμη λύση με προοπτική». Αυτή η «συμφωνία» δεν είναι η τελευταία, οι εκβιασμοί και οι διαρκείς απαιτήσεις για νέα μέτρα δεν πρόκειται να σταματήσουν και σίγουρα θα επανέλθουν άμεσα. Για μας, υπάρχει μόνο σεβασμός στους αγώνες και την ψήφο των εργαζομένων και της νεολαίας – αυτή είναι η πραγματική «λαϊκή εντολή», για το ξήλωμα των Μνημονίων. Αντίθετα, παραμονή σε Ε.Ε./Ευρωζώνη σημαίνει Μνημόνια για πάντα, μετατροπή μας σε δουλοπάροικους και αποικία χρέους. Έξω τώρα από Ευρώ και Ε.Ε.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις, όχι στα κυβερνητικά αδιέξοδα και αυταπάτες (που ίσως κρύβουν κι άλλες υποχωρήσεις, απειλώντας με ήττες και πισωγύρισμα στα Μνημόνια). Με αγώνες γκρεμίσαμε τη σαμαροβενιζελική χούντα, τώρα χρειάζεται ένα νέο κύμα αγώνων. Για να νικήσουμε τους δανειστές, να θάψουμε οριστικά τους μνημονιακούς, να σταματήσουμε το μνημονιακό κατήφορο του Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ, να δημιουργήσουμε μια πραγματική ελπίδα, μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, επιβάλλοντας παντού το δίκιο μας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ