Απαιτούμε δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τις αστικές συγκοινωνίες

Στην τελευταία συνέλευση της Επιτροπής Ανέργων αποφασίσαμε σαν επόμενο σταθμό της δράσης μας να απαιτήσουμε από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ δωρεάν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας. Ξέρουμε ότι κανείς δεν θα μας λύσει το πρόβλημα, εκτός από εμάς τους ίδιους. Καλούμε σε:

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΣΘ (Παπαναστασίου με Μπότσαρη), Παρασκευή 21/1, στις 10 πμ

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ

Μεθοδευμένα κυβέρνηση-Τρόικα σχεδιάζουν τη μαζική εξόντωση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας. Μόνο έτσι περιγράφονται τα νέα βάρβαρα μέτρα που εξαπολύει η κυβέρνηση με το Μνημόνιο 3 και τον Προϋπολογισμό.

Στην Ελλάδα τα τελευταία νούμερα της ανεργίας φανερώνουν αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 53.000, ενώ μέσα στο 2010 συνολικά προστέθηκαν άλλοι 200.000 άνεργοι, φτάνοντας σήμερα τους 750.000 με τα επίσημα στοιχεία, δηλαδή στο 13,5%. Μέχρι το τέλος του 2011 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής υπολογίζεται ότι θα φτάσουν το 1.150.000, δηλαδή το 22%! Σε αυτούς δεν υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με μαύρη εργασία και δεν φαίνονται πουθενά.

Έχοντας αυτή την κατάσταση σαν δεδομένο είναι ξεκάθαρο σε όλους μας το πόσο δύσκολο είναι να βρούμε δουλειά, μια και η συνέχιση της κρίσης των καπιταλιστών θα συνεχίσει να πέφτει στις πλάτες μας. Τα κροκοδείλια δάκρυα της κυβέρνησης δεν μας πείθουν. Πώς να μας πείσουν όταν μας πετάνε ένα ξεροκόμματο ελεημοσύνης των 454 ευρώ, για όσους το δικαιούνται, που δεν φτάνει ούτε για την κάλυψη των βασικών αναγκών; Κι όταν τελειώσει αυτό, δεν υπάρχει καμία μέριμνα, κανένα σύστημα προστασίας.

Πώς να μας πείσουν όταν δίνουν τη δυνατότητα στους εργοδότες με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων να μας πετάνε σαν σκουπίδια, εκμεταλλευόμενοι τις ορδές ανέργων, αναγκάζοντάς μας να δουλεύουμε με χειρότερους όρους, με μισθούς-φιλοδωρήματα;

Σ’ όλα αυτά έχουν ήδη προστεθεί η ακρίβεια, ο ΦΠΑ, η φορολογία των εργαζομένων-ανέργων που τινάζονται στα ύψη, ενώ η φορολογία των επιχειρήσεων μειώνεται ακόμα περισσότερο. Σχολεία και νοσοκομεία απειλούνται με συγχώνευση και κλείσιμο, τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στην κατάρρευση και πέφτει τσεκούρι στις εξετάσεις και τα φάρμακα που χορηγούν. Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία μας οδήγησαν τα δύο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βάζοντας στην τσέπη τα λεφτά από τον δικό μας ιδρώτα και αίμα για να πλουτίσουν αυτοί και οι φίλοι τους οι τραπεζίτες-επιχειρηματίες.

Δεν πρέπει να κάνουμε καμιά θυσία για τα κέρδη και το σύστημά τους, που μας καταδικάζει στην ανεργία, την πείνα, την ταπείνωση και το περιθώριο. Μπροστά στο κράτος και την εργοδοσία που μας μεταχειρίζονται σαν ανθρώπους τρίτης κατηγορίας πρέπει να ορθώσουμε την αλληλεγγύη μας και την αλληλοβοήθεια. Βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας πρέπει να οργανωθούμε και συλλογικά να απαντήσουμε. Να συνεχίσουμε τον ανοιχτό λογαριασμό με κυβέρνηση-Τρόικα, από τις μεγάλες-μαχητικές απεργίες της 5ης Μαΐου και 15ης Δεκεμβρίου. Μαζί με όλα τα στρώματα της κοινωνίας, εργαζόμενους, νεολαίους, να επιβάλουμε τις δικές μας λύσεις.

Απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισης των Ανέργων:

  • Επίδομα ανεργίας 700 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Ο χρόνος της ανεργίας να υπολογίζεται στα συντάξιμα χρόνια.
  • Πλήρη ασφάλιση και περίθαλψη για όλο το διάστημα ανεργίας, με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
  • Δημόσιες επενδύσεις για τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας.
  • Προσλήψεις σε Υγεία, Παιδεία, Κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Δωρεάν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας Ανεργίας
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, μείωση των τιμολογίων ΔΕΗ-ΕΥΑΘ.

ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Κάθε Παρασκευή 10:30-12:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32)
4ος όροφος, 1ο γραφείο
τηλ: 694 083 0388
e-mail: ep.anergoithess@yahoo.gr, epitropi-anergon-the.pblogs.gr

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Exit mobile version