Καμία σχέση με τη χούντα της Αιγύπτου! (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου)

Καμία σχέση με την αιματοβαμένη χούντα της Αιγύπτου

Νίκη στον αγώνα του αιγυπτιακού λαού!

Την Τετάρτη 29 Απρίλη πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Στη συνάντηση οι τρεις χώρες συνυπέγραψαν νέα συμφωνία που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης συμφωνίας Σαμαρά, Αναστασιάδη και Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι  τον Νοέμβρη του 2014. Το σφιχτό εναγκαλισμό της νέας κυβέρνησης με το αιματοβαμμένο δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου είχαν ξεκινήσει ο Π. Καμένος που συναντήθηκε με τον υπουργό άμυνας της Αιγύπτου και ο προέδρος της δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος με την επίσημη επίσκεψη του στην Αίγυπτο και την συνάντηση του με τον δικτάτορα στρατηγό και αυτοαποκαλούμενο πρόεδρο της Αιγύπτου Σίσι.

Το περιεχόμενο της συμφωνίας αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κατρακύλισμα σε αντιδραστικές, ιμπεριαλιστικές και φιλοπολεμικές θέσεις. Πέρα από γενικότητες περί ασφάλειας και ευημερίας στην περιοχή της ανατολικής μεσογείου, καθορισμό ΑΟΖ και δίκαιης λύσης του κυπριακού και του παλαιστινιακού, η συμφωνία περιέχει κατάπτυστες θέσεις. Για την Μετανάστευση και την τρομοκρατία (γιατί άραγε συνδέονται;) εκφράζεται η βούληση των τριών χωρών για από κοινού αντιμετώπιση του φαινομένου της αύξησης των μεταναστών στην περιοχή και την αποφασιστικότητα τους για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα αυτής που προέρχεται από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τρεις χώρες θα ανταλλάσσουν πληροφορίες για την από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού! Για το θέμα της Υεμένης εκφράζουν την ισχυρή τους στήριξη στη νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης για τη διατήρηση της ενότητας και την εδαφικής ακεραιότητας. Σαν νόμιμη κυβέρνηση εννοούν το δικτάτορα (εκλεκτός αμερικάνων και Σαουδαράβων) που εκδίωξαν οι αντάρτες Χούθι, με μεγάλη λαϊκή στήριξη και υπέρ του οποίου βομβαρδίζουν τους αμάχους Υεμενίτες οι σαουδαραβικές ένοπλες δυνάμεις σε συνεννόηση με την Αίγυπτο! Για το παλαιστινιακό η συμφωνία εξάρει τον ρόλο της Αιγύπτου για την εποικοδομητική της στάση στο Παλαιστινιακό, τάχα υπέρ ενός ανεξάρτητου κράτους στα σύνορα του ’67. Την ώρα που το δικτατορικό καθεστώς της Αιγύπτου έχει βοηθήσει αποφασιστικά στον αποκλεισμό-πολιορκία της Γάζας, σφραγίζοντας το πέρασμα της Ράφα στα μεταξύ τους σύνορα και είναι προνομιακός σύμμαχος του Ισραήλ.

Πέρα από το κείμενο της συμφωνίας η συνάντηση με τον δικτάτορα της Αιγύπτου αποτελεί πρόκληση για κάθε εκλεγμένη κυβέρνηση, πόσο μάλλον για μια κυβέρνηση ενός αριστερού(;) κόμματος. Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα επίσημη επίσκεψη του δικτάτορα Σίσι στη Ελλάδα. Αυτό που αποκρύπτεται σκοπίμως από την κυβέρνηση και από διάφορα “αριστερά” ΜΜΕ είναι ότι ο στρατηγός  Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι ήρθε στη εξουσία με αιματηρό πραξικόπημα, στην Αίγυπτο καταργήθηκαν οι δημοκρατικές και πολιτικές ελευθερίες, το κοινοβούλιο (οι εκλογές αναβάλλονται συνεχώς) και ο Σίσι «εκλέχτηκε» πρόεδρος με εκλογές βίας και νοθείας όπου πήρε το 96,9% των ψήφων! Αποκρύπτεται επίσης ότι καθημερινά δολοφονούνται, συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε μεγάλες ποινές και σε θάνατο δεκάδες Αιγύπτιοι (συνολικά δεκάδες χιλιάδες) που προέρχονται από τους μετριοπαθείς δεξιούς, Αδελφούς μουσουλμάνους, μέχρι δημοκράτες και αριστερούς που πρωτοστάτησαν στις εξεγέρσεις της πλατείας Ταχρίρ. Μάλλον σε αυτούς αναφέρεται η ελληνική κυβέρνηση όταν λέει ότι θα συνεργαστεί στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού γιατί με βάση ακριβώς αυτές τις κατηγορίες συλλαμβάνονται και καταδικάζονται. Ξεχνάν να αναφέρουν επίσης ότι επι “προεδρίας” Σίσι έγινε η μεγαλύτερη σφαγή στη σύγχρονη ιστορία της Αιγύπτου τον Αύγουστο του 2013 στην Ραμπά Αλ Ανταουίγια (πάνω από 2000 νεκροί και 20000 τραυματίες). Πως μπορεί λοιπόν μια “δημοκρατική” κυβέρνηση, ένας αριστερός πρωθυπουργός να συνεργάζεται με έναν αιμοσταγή δικτάτορα, πως μπορεί να υπογράφει μαζί του συμφωνίες που δίνουν νομιμοποίηση στις δολοφονίες που διαπράττει καθημερινά; Ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεν άφησε άλλωστε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης του Σίσι αφού αντάλλαξε μαζί του θερμές χειραψίες και εναγκαλισμούς (αλά Σαμαρά) και αποκάλεσε την Αίγυπτο πυλώνα ασφάλειας(!) για την περιοχή…

Όποιες δικαιολογίες και αν λέγονται από τους απολογητές της κυβέρνησης περί έντεχνης τακτικής, συμμαχιών, εκμετάλλευσης του γεωπολιτικού βάρους της χώρας και ισχυροποίηση της θέσης της χώρας στη διαπραγμάτευση με την ΕΕ είναι απλά ανοησίες και υπεκφυγές. Αποτελούν συνέχεια της εξωτερικής πολιτικής των Σαμαρά-Βενιζέλου και του επικίνδυνου φλερτ που έχει αρχίσει η νέα κυβέρνηση με τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό που αναγνωρίζεται σαν ο πιο σημαντικός σύμμαχος στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ (με ποιο αντάλλαγμα άραγε;). Γι αυτό άλλωστε την ώρα που στραγγίζουν από παντού λεφτά για να πληρώσουν τις “υποχρεώσεις” επικύρωσαν συμφωνία του Σαμαρά με τις ΗΠΑ για αγορά άχρηστων πολεμικών αεροπλάνων ύψους 500 εκ. ευρώ! Οι κινήσεις αυτές αποτελούν de facto αναγνώριση της πολιτικής των ιμπεριαλιστών στην Μέση Ανατολή και κατ’ επέκταση των αιματηρών πολεμικών συγκρούσεων. Η στενή αυτή σχέση με τους δολοφόνους ιμπεριαλιστές δεν μπορεί να συνεχιστεί!  Ο ελληνικός λαός με τους αγώνες και την ψήφο του απαίτησε να σταματήσει η χώρα να είναι μνημονιακή μπανανία που κυβερνάται με mail και εντολές των δανειστών και των ιμπεριαλιστών, απαίτησε να αποκατασταθεί η εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Αν οι λαθροχειρίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η στρεβλή (μνημονιακής έμπνευσης) ερμηνεία της ψήφου της 25ης Γενάρη για “συμφωνία εντός ευρώ” και “έντιμο συμβιβασμό” μας οδηγούν και πάλι σε μνημόνια, ο παράλληλος εναγκαλισμός με τις ΗΠΑ και τους δικτάτορες συμμάχους της μας οδηγεί σε ακόμα πιο επικίνδυνα μονοπάτια. Το επόμενο βήμα θα είναι άμεση εμπλοκή της Ελλάδας, με αποστολή στρατευμάτων, στις πολεμικές συγκρούσεις οι οποίες αυξάνονται καθημερινά. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να είναι σε εγρήγορση, να υπερασπιστούν δυναμικά την απόφαση τους να ζήσουν χωρίς μνημόνια και επιτήρηση, να αγωνιστούν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο, να αποτρέψουν την συμμετοχή της χώρας στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών.

– Νίκη στον αιγυπτιακό λαό! Κάτω η αιματοβαμμένη χούντα του στρατηγού Σισι

– Καμία διπλωματική σχέση με τη χούντα της Αιγύπτου. Ανάκληση των διπλωματικών υπαλλήλων. Ακύρωση της επαίσχυντης τριμερούς συμφωνίας και της επίσκεψης του δικτάτορα Σίσι στην Αθήνα

– Έξοδος από ΕΕ και ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επέμβάσεις

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ