Στον δρόμο να τσακίσουμε τον φασισμό και το μνημονιακό καθεστώς (ανακοίνωση της ΣΣΠ για τη δίκη της χρυσής αυγής)

Παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί της Χρυσής Αυγής 

Στον δρόμο να τσακίσουμε τον φασισμό και το μνημονιακό καθεστώς

Στις 20/4 ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής με 69 συνολικά κατηγορούμενους. Η διαδικασία ξεκίησε με την ανάγνωση της λίστας των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, καθώς και των συνηγόρων. Η δίκη διεκόπη για τις 7/5 μετά από πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, προκειμένου να οριστούν συνήγοροι για όλους τους κατηγορουμένους.
Η Χρυσή Αυγή, ναζιστική-δολοφονική συμμορία έχει στο ιστορικό της εκατοντάδες ξυλοδαρμούς και δολοφονικές επιθέσεις εδώ και δεκαετίες ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, ενώ μόνο τα τελευταία τρία χρόνια έχει διαπράξει δολοφονικές επιθέσεις σε Αιγύπτιους αλιεργάτες, σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα λειτουργώντας ως μπράβος των εφοπλιστών , ενώ έχει διαπράξει κα δύο δολοφονίες, του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.
Μετά από δεκαετίες σκανδαλώδους ανοχής και συγκάλυψης των εγκλημάτων της από τον κρατικό μηχανισμό και τα δικαστήρια , μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την δυναμική απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος οι μαχαιροβγάλτες φασίστες έρχονται επιτέλους αντιμέτωποι με μια δίκη. Όμως οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Το κατηγορητήριο τους αντιμετωπίζει μεν σαν εγκληματική οργάνωση, δεν συνδέει όμως αυτήν την κατηγορία με την φασιστική ιδεολογία της οργάνωσης. Παράλληλα, περιορίζει την εγκληματική της δράση στα τελευταία 7 χρόνια, με αποτέλεσμα οι Χρυσαυγίτες να απαλλάσσονται σιωπηρά για όλες τις δολοφονικές επιθέσεις που διέπραξαν τα προηγούμενα 20 και πλέον χρόνια!
Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό και με άλλα προκλητικά γεγονότα όπως η πρόσφατη αποφυλάκιση των ηγετικών στελεχών της δείχνουν ότι η προνομιακή μεταχείριση αυτής της εγκληματικής συμμορίας από το αστικό κράτος θα επιχειρηθεί να συνεχιστεί με κάθε τρόπο. Ο λόγος είναι ότι οι καπιταλιστές και τα «ζόμπι» των μνημονίων γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη εφεδρεία απέναντι στο εργατικό κίνημα και τους αγώνες που έρχονται. Γιατί ήταν, είναι και θα επιχειρηθεί να συνεχίσει να είναι, το μαύρο δολοφονικό χέρι των αστών. Όσο μάλιστα γίνονται αυτά, το θράσος των νεοναζί αυξάνεται και πάλι, με τελευταίο παράδειγμα την επίθεση σε μάρτυρες κατηγορίας, φίλους του Παύλου Φύσσα την ημέρα έναρξης της δίκης.
Η συντριβή της ναζιστικής συμμορίας είναι ζήτημα του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Ο φασισμός δεν νικιέται νομικά, από την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη και τους κρατικούς θεσμούς. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε την «αυτοδιάλυση των πυρήνων της ΧΑ»(!), όπως ζητά ο υφυπουργός Γ. Πανούσης. Αλίμονο αν πιστεύαμε τέτοια παραμύθια! Δεν σβήνει ούτε με ενότητα των «δημοκρατικών» δυνάμεων και «συνταγματικά τόξα».Πρέπει να κινητοποιηθούμε, σε όλη τη διάρκεια της δίκης, απαιτώντας την παραδειγματική καταδίκη και φυλάκιση των χρυσαυγιτών. Αλλά και αυτό δεν είναι αρκετό. Οι φασίστες πρέπει να τσακίζονται μαζί με τα Μνημόνια και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Χρειάζεται ένα ταξικό εργατικό μέτωπο, που θα αποκρούει και θα αντιμετωπίζει πολιτικά και πρακτικά τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές, που θα υπερασπίζεται και θα επιβάλλει στην πράξη, στον δρόμο τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Που δεν θα ξεχνάει ότι ο κύριος εχθρός, ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι τα ανθρωπάρια της ΧΑ, αλλά οι αιτίες που τα γεννούν, η κρίση του καπιταλισμού, το καθεστώς του μνημονιακού φασισμού, των ντόπιων καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών, της «φυλακής των λαών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ζουρλομανδύα του Ευρώ. Αυτά που θέλουν να μας επιβάλλουν ακυρώνοντας και πισωγυρίζοντας τη λαϊκή νίκη της 25ηςΓενάρη, για να επαναφέρουν, ακόμα πιο μαύρη, τη μπότα των Μνημονίων και του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης.