Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής θα νικήσει! (Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ)

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής θα νικήσει!

Η Eldorado Gold συνεχίζει την καταστροφική της εξόρυξη στις Σκουριές στη Χαλκιδική.

Είναι απόλυτη ανάγκη να τους σταματήσουμε πριν η καταστροφή γίνει ανεπανόρθωτη.

Πορεία στις Σκουριές: Κυριακή 5 Απρίλη – Προσυγκεντρώσεις: Ιερισσός & Μεγάλη Παναγιά 11πμ

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκλωβισμένη από τους ευρωπαίους τοκογλύφους, υποκύπτει  συνεχώς σε συμβιβασμούς. Έτσι παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις υπουργών αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού για άμεσο σταμάτημα της εξόρυξης στις Σκουριές, τις προηγούμενες μέρες ο Υπ. ΠΑΠΕΝ Λαφαζάνης, αοριστολογούσε ανακοινώνοντας εξέταση του ζητήματος με γνώμονα την προάσπιση της  νομιμότητας, την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος. Για μια υπόθεση που αποτελεί ένα τεράστιο σκάνδαλο πολιτικό, οικονομικό,  νομικό μα πάνω από όλα περιβαλλοντολογικό, εφόσον οι καταστροφικές του συνέπειες είναι ήδη ορατές στη γύρω περιοχή κι όχι μόνο (αποψίλωση αρχέγονου δάσους, υψηλές ποσότητες αρσενικού στο νερό κτλ).  Κι όλα αυτά πριν αρχίσουν οι εξορύξεις που θα σπείρουν κυριολεκτικά τον καρκίνο και το θάνατο όχι μόνο στη περιοχή αλλά σε όλη τη Β. Ελλάδα, με μεταφορά καρκινογόνου σκόνης (3.116 τόνοι /ώρα!).

Παράλληλα το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που είχε δημιουργηθεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση συνεχίζει το έργο της -υπερασπίζοντας όπως πάντα τους ντόπιους και ξένους μεγαλοεπιχειρηματίες – τοκογλύφους- στέλνοντας στο εδώλιο άλλους 21 αγωνιστές, με βαρύτατες κατηγορίες μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία κ.α. ανεβάζοντας τον αριθμό των διωκόμενων σε πάνω από 350! Στην πορεία στις 19/3 η αστυνομία με εντολή; – ανοχή της κυβέρνησης προχώρησε σε χρήση δακρυγόνων, κρότου-λάμψης, κυνηγητό από ασφαλίτες με πολιτικά που προσπάθησαν να διαλύσουν την πορεία  και  σε μία σύλληψη αγωνιστή.

Τέλος τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης χρησιμοποιούν τους εργοδοτικούς εργαζόμενους των μεταλλείων  που κινητοποιούνται για να μη χάσουν τη δουλειά τους, καλούν σε αντισυγκεντρώσεις κτλ. Το κίνημα δεν πρέπει να δείξει καμιά ανοχή σε εργαζόμενους που έχουν διαλέξει από την πρώτη στιγμή το στρατόπεδο της εταιρείας, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αγωνιστές του κινήματος,  συμμετείχαν σε φιέστες του Άδωνη υπέρ της εξόρυξης, συναντήσεις με τους φασίστες της Χ. Αυγής κτλ. Η εργατική τάξη για να σωθεί, πρέπει να επενδύσει στην ενότητά της και τον κοινό αγώνα και όχι στην διαίρεση και το γλείψιμο των επιχειρηματιών. Αυτών δηλαδή που ευθύνονται για την καταστροφή που ζούμε.

Η ανακούφιση και απαλλαγή  που αισθανθήκαμε με την ήττα των μνημονιακών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, γρήγορα άρχισε να ξεθωριάζει. Οι αμφιβολίες και προβληματισμοί που υπήρχαν για τη συνέπεια, αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά και τις υποσχέσεις του, επαληθεύτηκαν.

Όλοι εμείς που αγωνιστήκαμε για να ξηλώσουμε τη σαμαροβενιζελική χούντα και να απαλλαγούμε απ’ τα μνημόνια, απ’ την οικονομική/κοινωνική/περιβαλλοντική καταστροφή και ταπείνωσή μας, δεν έχουμε περιθώριο να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεν υπάρχει για μας δρόμος επιστροφής στο άθλιο μνημονιακό καθεστώς. Πρέπει να το ξηλώσουμε από παντού, μαζί με τους υπηρέτες και δοσίλογους τους! Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά! Στο μόνο πραγματικά αξιόπιστο δρόμο: Αγώνας παντού, για την υπεράσπιση της νίκης μας στις 25 Γενάρη, για τη διεύρυνση και εδραίωσή της – Με την εγκαθίδρυση μιας Κυβέρνησης των Εργαζομένων, που θα στηρίζεται στη δική μας αυτοοργάνωση, κινητοποίηση και αγώνα, σε κάθε επιχείρηση, γειτονιά, σχολείο και σχολή, μέχρι σε πανελλαδικό επίπεδο. Μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να επιβάλλει στην πράξη ένα πρόγραμμα, που θα μας σώσει απ’ την κρίση-χρεοκοπία του καπιταλιστικού συστήματος και τις καταστροφικές συνέπειες.

-Να σταματήσει τώρα η εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.  Να φύγει η Eldorado Gold!

-Άμεση απαλλαγή των 350 διωκόμενων αγωνιστών. Να διαλύσουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Ενωτική – Μαζική – Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών

2015_04_05_Skouriesb