Να παυθούν τώρα οι διορισμένες διοικήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ! (Ανακοίνωση της ΣΣΠ για τα γεγονότα στη σύγκλητο του ΑΠΘ)

Να παυθούν τώρα οι διορισμένες διοικήσεις σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Να ξηλώσουμε τα Μνημόνια από την εκπαίδευση!

 

Την Πέμπτη 19/03, μετά από απόφαση 5 φοιτητικών συλλόγων, προγραμματίστηκε κινητοποίηση στην Σύγκλητο του ΑΠΘ, με σκοπό να κατατεθούν στη Διοίκηση τα αιτήματα των φοιτητών, όπως αυτά συζητήθηκαν στις Γενικές Συνελεύσεις τους και αφορούσαν το σταμάτημα του ελέγχου στη Λέσχη, την κατάργηση των εργολαβιών, τις επαναπροσλήψεις των διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων κλπ.

Για ακόμη μια φορά, όπως γινόταν ήδη από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, οι φοιτητές βρήκαν μπροστά τους κλειδωμένες πόρτες, αλλά και μπράβους που εμπόδιζαν την είσοδο στο χώρο της συνεδρίασης. Παρά την απαίτηση των φοιτητών, κανείς από τη Διοίκηση δεν βγήκε να συζητήσει, ενώ οι μπράβοι αποχώρησαν μόνο όταν ήταν εμφανής ο κίνδυνος να ποδοπατηθούμε. Από κει και μετά ξεκίνησε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και ψεμάτων, καθώς οι ίδιοι οι αντιπρυτάνεις και οι κοσμήτορες που κλείδωσαν πόρτες και απέκλεισαν κόσμο, άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνο τα ΜΜΕ, λέγοντας ότι οι φοιτητές τους έχουν κλειδώσει, ότι δήθεν είναι σε καθεστώς ομηρίας και ότι απειλείται η σωματικής τους ακεραιότητα, ενώ κάνουν λόγο και για 2 μπράβους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο!

Ο λόγος που οι διορισμένες από το Σαμαρά διοικήσεις συνεδριάζουν με κλειστές πόρτες και μπράβους είναι απλός: Θέλουν να συνεχίσουν την ίδια πολιτική, δηλαδή την εφαρμογή των Μνημονίων στην εκπαίδευση, το ξεπούλημα της περιουσίας του πανεπιστημίου σε ιδιώτες, εργολάβους κλπ.

Ήταν και παραμένουν μέρος του προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας, μέρος της Μνημονιακής Πέμπτης Φάλαγγας, άνθρωποι που ζούσαν από την εξυπηρέτηση του μνημονιακού καθεστώτος και του κράτους έκτακτης ανάγκης και τώρα θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να τα επαναφέρουν.

Τα υπουργείο παιδείας, με μια γενικόλογη ανακοίνωση καταδικάζει την «τυφλή βία». Αντί όμως για γενικολογίες που λαμβάνουν στα σοβαρά υπ’ όψιν τις λασπολογίες των Πρυτάνεων, θα έπρεπε να απαντήσει στους φοιτητές γιατί αυτές οι Διοικήσεις παραμένουν ακόμα στη θέση τους ενώ αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα παυτούν, και κυρίως πώς σκοπεύει να κινηθεί με το πραγματικό πρόβλημα της εκπαίδευσης, δηλαδή την ασφυκτική υποχρηματοδότηση που την έχει φέρει στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Όσο για τους πρυτάνεις που επιμένουν να διοικούν σαν δικτατορίσκοι τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και να πολεμάν το φοιτητικό κίνημα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι εποχές που μας κουνούσαν το δάχτυλο όπως ο Φορτσάκης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αποτελούν μια οικτρή παραφωνία, μία αντιδραστική μειοψηφία στο Πανεπιστήμιο και στην ελληνική κοινωνία.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει άμεσα να μπει σε κίνηση για να ξηλώσει με τους αγώνες του τα Μνημόνια από την εκπαίδευση. Να απαιτήσουμε και να επιβάλουμε όχι απλά το πάγωμα της επίθεσης στην εκπαίδευση, αλλά και μια ριζική αναβάθμισή της ενάντια στη καταστροφική υποβάθμιση που δέχτηκε από τους μνημονιακούς καμικάζι και τα διορισμένα τσιράκια τους μέσα στα Πανεπιστήμια την τελευταία πενταετία.

  • Να παυθούν τώρα οι διορισμένες διοικήσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

  • Πλήρης επαναφορά του ασύλου

  • Άμεση κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου

  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την εκπαίδευση

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΛΗ