Καταγγελία της Ο.Κ.Δ.Ε. για την παρουσία αστυνομικών στην προεκλογική εκδήλωση στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης

Έξω η αστυνομία από τις προεκλογικές μας συγκεντρώσεις

Να συντρίψουμε το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

 Η Ο.Κ.Δ.Ε. καταγγέλλει το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τις πρακτικές του με αφορμή την προσπάθεια εκφοβισμού και αστυνόμευσης της εκδήλωσης της, την Τετάρτη 14 Γενάρη στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων στην Θεσσαλονίκη.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, δύο αστυνομικοί ντυμένοι με πολιτικά, έκαναν την εμφάνιση τους στον χώρο όπου είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση της Ο.Κ.Δ.Ε, χωρίς να ειδοποιήσουν κανέναν για την παρουσία τους, αποκρύπτοντας  την ιδιότητα τους αλλά και τον λόγο για τον οποίο βρισκόταν εκεί. Όταν έγιναν αντιληπτοί δηλώσαν πως βρισκόταν εκεί για την «προστασία» της εκδήλωσης. Προκαλεί εντύπωση ο «ζήλος» της αστυνομίας δήθεν να «προστατέψει» μία προεκλογική ομιλία από τόσο ασφυκτικά κοντινή απόσταση και μάλιστα εν αγνοία των διοργανωτών της. Προκαλεί επίσης εντύπωση και ερωτηματικά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα λεγόμενα των δύο αστυνομικών βρισκόταν εκεί εν γνώσει του μνημονιακού δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου. Αυτονόητα, για την πραγματική προστασία της εκδήλωσής μας, προχωρήσαμε στην άμεση απομάκρυνση τους από το κτίριο του Δημαρχείου όταν τους αντιληφθήκαμε.

Η πράξη αυτή είναι ακόμη μία όψη του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, μίας χούντας με κοινοβουλευτικό μανδύα που έχει δημιουργηθεί με στόχο την συντήρηση του σάπιου αστικού καθεστώτος και του πολιτικού του προσωπικού, της άθλιας συγκυβέρνησης, με τα ΜΑΤ, το ξύλο, την βιομηχανία διώξεων ενάντια σε όποιον αγωνίζεται, ειδικά τους νέους. Με χουντικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, επιστρατεύσεις απεργών, απαγορεύσεις διαδηλώσεων, καταλήψεων και κινητοποιήσεων. Με την κτηνώδη μεταχείριση των μεταναστών. Με την ενίσχυση των φασιστικών συμμοριών που έχουν φωλιάσει στους κρατικούς μηχανισμούς (ειδικά στα σώματα καταστολής). Με τον εκφοβισμό, την διαίρεση και την καταστολή των αντιστάσεων, του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Είναι μία προσπάθεια της μισητής συγκυβέρνησης να αποδείξει πως ακόμη και αν η ίδια ηττηθεί στις 25 Γενάρη οι κρατικές συμμορίες της, η καταστολή, το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης θα παραμείνουν για να προστατεύουν τους τοκογλύφους των αγορών, τους καπιταλιστές, τους αετονύχηδες επιχειρηματίες, τους μαυραγορίτες της διαπλοκής, των ΜΜΕ και των κρατικών αξιωμάτων.

Η Ο.Κ.Δ.Ε. καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να συγκρουστούν αποφασιστικά με το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και να παλέψουν για το τσάκισμά του, να αγωνιστούν μαζί με την Ο.Κ.Δ.Ε. για την επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα διευρύνει τα πολιτικά, δημοκρατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες ενάντια στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, στα ΜΑΤ και στους κρατικούς αξιωματούχους, που θα επιβάλλει τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια στα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών. Να κάνουν μία πραγματικά χρήσιμη επιλογή, να ενισχύσουν την Ο.Κ.Δ.Ε., να οικοδομήσουν μία νέα επαναστατική δύναμη ικανή να συγκρουστεί με την αστική τάξη, την Ε.Ε., τα κόμματα και το κράτος τους.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ  ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ  ΕΛΛΑΔΑΣ