ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ (Προκήρυξη της ΣΣΠ)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

 

Ο πολιτικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση λόγω της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί από τις 10/11. Ο Ν. Ρωμανός ζητάει το αυτονόητο, δηλαδή τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούται μετά την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Αθήνας. Η πολιτική στάση που κρατά η χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι η πλήρης αδιαφορία απέναντι στα αιτήματα του, με τους αρμόδιους υπουργούς να πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλον. Κάθε μέρα που περνά, το σαπισμένο προσωπείο της αστικής δημοκρατίας θρυμματίζεται από τις ίδιες του τις αντιφάσεις, με τελευταία εξέλιξη την εισαγγελική εντολή υποχρεωτικής σίτισης, κάτι που αποτελεί αναγνωρισμένο βασανιστήριο από τις διεθνείς συνθήκες. Αντί να δώσουν λύση στο πρόβλημα, απλά μετακυλύουν την ευθύνη στους θεράποντες ιατρούς.

Αυτό που ‘’πληρώνει’’ σε τελική ανάλυση ο Νίκος Ρωμανός, και αρκετοί άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι, είναι το γεγονός ότι τόλμησε να παλέψει ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να οραματιστεί μία άλλη κοινωνία και κυρίως το γεγονός του να μείνει αμετανόητος στις ιδέες του χωρίς να καρφώσει τους συντρόφους του χωρίς να υπογράψει δηλώσεις μετανοίας. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Ρωμανός έρχεται αντιμέτωπος με το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και τον κρατικό αυταρχισμό. Έξι χρόνια πριν ο μπάτσος-δολοφόνος Επ. Κορκονέας θα εκτελέσει φίλο του Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο μπροστά στα μάτια του και λεπτά αργότερα θα ξεψυχήσει στα χέρια του. Το 2013 θα συλληφθεί, θα βασανιστεί και θα διαπομπευτεί για τη ληστεία τραπεζών  στο  Βελβεντό Κοζάνης. Η εκδικητικότητα κυβέρνησης και δικαστικών αρχών απέναντι στους Ρωμανό και Κωστάρη βρίσκεται σε άμεση αντιστοιχία με την νέα κατάσταση στις σχολές και την εφαρμογή του μνημονίου μέσα σε αυτές που επιβάλλεται με την συνοδεία του τερατώδους Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, με τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές και την καταστολή του φοιτητικού κινήματος.

Στεκόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού και των υπόλοιπων κρατουμένων απεργών πείνας και στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα τους για την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών και τον αγώνα τους ενάντια στην εκδικητική συμπεριφορά κυβέρνησης, δικαστών και αστυνομίας, ενάντια στο τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης και την αυταρχικοποίηση των φυλακών. Πάνω απ΄ όλα στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα όχι μόνο γιατί είναι δίκαιος ή γιατί πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά γιατί στο πρόσωπο του Ν. Ρωμανού εκφράζεται με τον πιο τραγικό τρόπο το μίσος που τρέφουν η κυβέρνηση και οι ξένοι και ντόπιοι εντολείς της απέναντι στη νεολαία την οποία αντιμετωπίζουν κυριολεκτικά σαν σκουπίδι. Η αταλάντευτη στάση, η αποφασιστικότητα και η αυτοθυσία του Ν. Ρωμανού πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για τη μάχη που έχει μπροστά της η νεολαία. Με τους μαχητικούς αγώνες μας να μην αφήσουμε σπιθαμή γης σε αυτούς που καταστρέφουν το μέλλον μας και να υπερασπιστούμε με λύσσα τα δικαιώματά μας μέσα και έξω από τις σχολές, για να μην γίνει η γενιά μας, η χαμένη γενιά της κρίσης.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Ν. Ρωμανού και Η. Κωστάρη. Να δίνονται κανονικά οι εκπαιδευτικές άδειες σε όλους τους κρατούμενους.

– Όχι στην αυταρχικοποίηση των φυλακών. Να καταργηθεί ο νόμος για τις φυλακές “τύπου Γ”

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ  ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ  ΠΑΛΗ