Θεσσαλονίκη: Σάββατο 22/11, Διαδήλωση ενάντια στις αυξήσεις εισιτηρίων του ΟΑΣΘ (Προκήρυξη της Δημοτικής Κίνησης Εργατική Αντεπίθεση)

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ

ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

 

Μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Νοέμβρη στις 12μ στο άγαλμα Βενιζέλου

Διανύουμε ήδη την 9η εβδομάδα των κινητοποιήσεων ενάντια στο χαράτσι στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, που επιβλήθηκε τον Οκτώβρη, με μια αύξηση 33%! στα εισιτήρια των λεωφορείων (από 0,80 σε 1ευρώ στα εισιτήρια μονής διαδρομής και από 0,90 σε 1,20 της διπλής διαδρομής, με αντίστοιχη αύξηση των μειωμένων) και έχουν προαναγγείλει κι άλλη μέσα στο 2015!, χουντική συγκυβέρνηση – ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίθεση στους εργαζόμενους και τα  φτωχά λαϊκά στρώματα. Παράλληλα περιορίστηκαν τα δρομολόγια κάνοντας την κατάσταση πιο αφόρητη (αναμονή στις στάσεις, υπεράριθμοι στα λεωφορεία κτλ). Τιμώρησαν όλους εμάς (εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους κτλ)  που αναγκαζόμαστε να στοιβαζόμαστε μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, γιατί δεν διαθέτουμε άλλο μέσο μετακίνησης! Ενώ ταυτόχρονα έχουν καταργήσει τα νυχτερινά δρομολόγια δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα σε εργαζόμενους που σχολάνε αργά το βράδυ από τις δουλείες τους.

Αν οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ θεωρούν την συμμετοχή τους στις αστικές συγκοινωνίες μη προσοδοφόρα μπορούμε να τους διευκολύνουμε: Παλεύοντας για την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και λειτουργία κάτω από εργατικό έλεγχο, του μοναδικού μέσου μαζικής μεταφοράς της πόλης. Για πολλά χρόνια οι εργαζόμενοι της χώρας μέσω της φορολογίας πληρώνουν την εξασφαλισμένη-εγγυημένη κερδοφορία των μετόχων.

Ήδη έχουμε πετύχει με τις κινητοποιήσεις μας να σβήνονται τα πρόστιμα των ανέργων.

Αν σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης κάτι πρέπει υποχρεωτικά να κοπεί, ας μην είναι τα δρομολόγια και οι γραμμές, αλλά το κέρδος του ιδιώτη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες και καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, την νεολαία και τους συνταξιούχους στομεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 22 Νοέμβρη στις 12μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Με δυναμικές και ανυποχώρητες κινητοποιήσεις παλεύουμε για:

 

·        Καμία αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων

·        Δημόσια δωρεάν λεωφορεία για όλους-ες

·        Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.

·        Διαγραφή του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.

·        Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων & ελευθεριών μας.

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ  ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ