Έξω απ’ τους συλλόγους μας τραμπούκοι και φασίστες (Ανακοίνωση της ΣΣΠ για τα γεγονότα στο ΤΕΙ Πειραιά)

Η τρομοκρατία και οι απειλές δεν μας σταματούν!

Έξω απ’ τους συλλόγους μας τραμπούκοι και φασίστες

 

Συνάδελφοι/ες,

στη Γενική Συνέλευση του συλλόγου της ΣΤΕΦ στο ΤΕΙ Πειραιά την Τετάρτη 12/11, μια «συμφοιτήτριά» μας (που μάλιστα εμφανιζόταν να υποστηρίζει τις «προτάσεις» της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ) επιδόθηκε σ’ έναν πρωτοφανή τραμπουκισμό, εκτοξεύοντας χυδαίες απειλές ενάντια σε πρωτοετή συντρόφισσα μας και μέλος της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης («εδώ θα γίνει ο τάφος σου» κ.α.), που είχε τοποθετηθεί στη συνέλευση. Για να μην αφήσει μάλιστα καμία αμφιβολία για το ποιόν της, φρόντισε να δηλώσει ότι τοποθετείται στο χώρο της Χρυσής Αυγής, της γνωστής εγκληματικής, ναζιστικής συμμορίας.

Το θράσος της εν λόγω «συμφοιτήτριας» δεν έπεσε απ’ τον ουρανό:

  • Θρέφεται απ’ τη βάρβαρη επίθεση της συγκυβέρνησης στα πανεπιστήμια (απολύσεις διοικητικών, διαγραφές φοιτητών, υποχρηματοδότηση στα όρια της διάλυσης, ιδιωτικοποίηση και δίδακτρα κ.λπ.).
  • Από τη χούντα που προσπαθούν, με «φωτιά και σίδερο», να επιβάλλουν οι, διορισμένοι απ’ την κυβέρνηση, πρυτάνεις–δικτάτορες: lock out της Νoμικής Σχολής και της Πρυτανείας για να μην πραγματοποιηθεί κατάληψη που είχε αποφασιστεί από φοιτητικούς συλλόγους – τραυματισμός φοιτητών απ’ τα ΜΑΤ – διαρκής παρουσία ΜΑΤ, Δέλτα κ.α. έξω απ’ τις σχολές – καταστολή στις κινητοποιήσεις της νεολαίας κ.λπ.
  • Από τον Σαμαρά, που –στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ– αποκάλεσε «θρασίμια χωρίς αγωγή» τους φοιτητές που αγωνίζονται. Από τα ΜΜΕξαπάτησης, που παρουσιάζουν τους φοιτητές και τους αγώνες τους σαν «τρομοκρατία».
  • Από το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης (επιστρατεύσεις απεργών, απαγόρευση διαδηλώσεων, εισαγγελείς και ασφαλίτες ενάντια στους μαθητές, διώξεις όσων αγωνίζονται, ρατσισμός κ.λπ.), που μ’ αυτό η άθλια συγκυβέρνηση προσπαθεί να σιγάσει την αγανάκτηση και οργή των εργαζομένων και της νεολαίας. Για να συνεχίσει –μαζί με την Τρόικα– το καταστροφικό έργο των Μνημονίων, που βυθίζουν την κοινωνία στην ανεργία και τη φτώχεια, την εξαθλίωση και την απόγνωση.

Έτσι θρέφονται και οι συμμορίες της Χρυσής Αυγής, που όσο κι αν προσπαθεί να εμφανίζεται «αντισυστημική», είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και των μηχανισμών καταστολής ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αγώνες. Είναι οι τραμπούκοι που θρασύδειλα δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, που έχουν κάνει δεκάδες φονικές επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς κ.λπ. με την κάλυψη και ανοχή της αστυνομίας, της «δικαιοσύνης», των κρατικών μηχανισμών.

Η φασιστική «ιδεολογία» και οι τραμπούκικες πρακτικές τύπου Χρυσής Αυγής, όπως και της συγκεκριμένης «συμφοιτήτριας», δεν έχουν καμία θέση στους Φοιτητικού Συλλόγους. Πρέπει να απομονωθούν και να πεταχτούν έξω – και να παλέψουμε να ξεριζωθούν απ’ όλη την κοινωνία. Δεν είναι μόνο ζήτημα ηθικό και αξιοπρέπειας, αλλά απαραίτητος όρος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Μόνο αν δείξουμε έμπρακτα ότι δεν μας σταματούν οι απειλές και η τρομοκρατία, θα μπορέσουμε να ενωθούμε και να τσακίσουμε την τεράστια επίθεση που έχουν εξαπολύσει συγκυβέρνηση και πρυτάνεις στα δικαιώματα, στο μέλλον, στις ζωές μας.

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ