Συγκυβέρνηση και πρυτάνεις-δικτάτορες μας κήρυξαν πόλεμο: Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου, να διώξουμε τη σύγχρονη χούντα (ανακοίνωση της ΣΣΠ)

Συγκυβέρνηση και πρυτάνεις-δικτάτορες μας κήρυξαν πόλεμο

ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΧΟΥΝΤΑ,

ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

 

Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις του Πολυτεχνείου σε όλες τις πόλεις

 

41 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973, συγκυβέρνηση, πρυτάνεις και μηχανισμοί καταστολής μας θυμίζουν τι πάει να πει χούντα. Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και επίδοξος δικτάτορας, Φορτσάκης, επέβαλε λοκ άουτ στη Νομική σχολή της Αθήνας, για να μην πραγματοποιήσουν οι φοιτητές την κατάληψη που είχαν αποφασίσει με γενική συνέλευση εν όψει των κινητοποιήσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την υλοποίηση της απόφασης του Φορτσάκη ανέλαβαν οι συμμορίες των ΜΑΤ. Στις 13/11 το πρωί, όταν φοιτητές συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθούν για το λοκ άουτ, ήρθαν αντιμέτωποι με διμοιρίες των ΜΑΤ, που τους περικύκλωσαν, δεν επέτρεπαν σε κανέναν να φύγει και ετοιμάζονταν να τους προσαγάγουν μαζικά! Σαν να μην έφτανε αυτό, χτύπησαν δυο φοιτητές, απλά επειδή βρίσκονταν στο χώρο, δείχνοντας το μίσος τους για τη νεολαία και τους αγώνες της. Από τις 13/11 η Νομική σχολή, η ΑΣΟΕΕ, και η πρυτανεία του ΕΚΠΑ φυλάσσονται από τα ΜΑΤ, απογορεύοντας στους φοιτητές να μπουν στον χώρο. Σαν να μην έφταναν αυτά, δυνάμεις των ΜΑΤ έδιωξαν 2 φορές στις 13 και 14/11 φοιτητές, οι οποίοι μετά τις διαδηλώσεις τους κατέληξαν στο ιστορικό κτήριο του πολυτεχνείου στην Πατησίων απαγορεύοντας τους στην ουσία να πραγματοποιήσουν συντονιστικό και να κάνουν τις προετοιμασίες για τις τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου που ξεκινούσαν την επόμενη μέρα.

Τα  γεγονότα των τελευταίων ημερών αποτελούν αποκορύφωμα της όλο και πιο βαθιάς αντιδημοκρατικής αναδίπλωσης, του όλο και που μαύρου αυταρχισμού, που επιχειρείται με «φωτιά και σίδερο» να επιβληθεί στα πανεπιστήμια. Η άθλια συγκυβέρνηση και οι διορισμένοι πρυτάνεις–υπηρέτες της δεν έδρασαν και δρουν τυχαία. Θέλουν να δείξουν πως δεν σέβονται ούτε την ιστορική εξέγερση–ορόσημο του Πολυτεχνείου, ούτε κανένα σύμβολο αντίστασης, που θα μπορούσε να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό. Θέλουν να καταστρέψουν το φοιτητικό κίνημα, να τσακίσουν οποιαδήποτε φωνή αντίστασης για να μας επιβάλλουν τη χούντα της αγοράς και των Μνημονίων και μέσα στα πανεπιστήμια. Στόχος τους είναι να καταστρέψουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία και όσα δικαιώματα κατακτήθηκαν με τους σκληρούς αγώνες, να επιβάλουν τις διαγραφές φοιτητών, την κατάργηση του ασύλου, τη επιβολή διδάκτρων το ξεπούλημα του δημόσιου πανεπιστημίου.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε! Η καταστολή που επιβάλλει το κράτος έκτακτης ανάγκης πρέπει να αντιμετωπιστεί με μαζικούς, δυναμικούς και συγκρουσιακούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Όσο εξαπολύουν απέναντι στη νεολαία τα ΜΑΤ, τόσο δείχνουν πόσο τρέμουν τη δύναμη και την εξέγερση μας. Η μαζική παρουσία φοιτητών στη διαδήλωση στην Αθήνα που ακολούθησε τα γεγονότα της νομικής και οι διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις φοιτητών σε πολλές πόλεις της χώρας έδειξαν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες το φοιτητικό κίνημα να απαντήσει άμεσα και αποφασιστικά.  Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να πάει αυτήν τη μάχη μέχρι τέλους!  Η επόμενη κατάληψη στην Νομική (και όπου αλλού) πρέπει να πραγματοποιηθεί! Να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να εκδιώκονται οι φοιτητές από τις σχολές τους. Το πανεπιστημιακό άσυλο να παραμείνει άσυλο των αγώνων των φοιτητών και του λαού και όχι “άσυλο” των ΜΑΤ και του κάθε Φορτσάκη. Η μεγάλη διαδήλωση του Πολυτεχνείου πρέπει να είναι η αρχή και όχι το τέλος ενός κύκλου κινητοποιήσεων. Από την Τρίτη κιόλας πρέπει να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις και καταλήψεις στις σχολές, να προχωρήσουμε με μαζικές κινητοποιήσεις, μαχητικές διαδηλώσεις, να βάλουμε στους φοιτητικούς συλλόγους την προοπτική των καταλήψεων διαρκείας μέχρι να φύγουν τα ΜΑΤ από τις σχολές μας και να παραιτηθεί ο Πρύτανης των ΜΑΤ, Φορτσάκης και όλοι οι επίδοξοι Φορτσάκηδες. Να καλέσουμε όλα τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας (μαθητές, εργαζόμενους, άνεργους κλπ) σε έναν κοινό αγώνα για να απαλλαγούμε από τη σύγχρονη χούντα που μας έχουν επιβάλει.

Όπως και στα γεγονότα του Πολυτεχνείου του 1973, οι φοιτητές να αποτελέσουν τον πυροδότη μιας γενικευμένης εξέγερσης  που θα ανατρέψει αυτή την χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας, το συρφετό της συγκυβέρνησης, των ΜΜΕ και των πρυτάνεων, της Τρόικας και των Μνημονίων. Μιας εξέγερσης που θα ανοίξει το δρόμο για την επιβολή των δικών μας λύσεων και αναγκών, σε ρήξη με το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και το καθεστώς της σκοτεινής «σταθερότητάς» τους.

 

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

 

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΠΑΛΗ