Παρασκευή 7/11, 6:00μμ – Όλοι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ – προκήρυξη της Ο.Κ.Δ.Ε.

Η ΕΡΤ δείχνει τον δρόμο της ανατροπής

της σύγχρονης χούντας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη

Παρασκευή 7/11, 6:00μμ – Όλοι στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ

Ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της “Ελεύθερης ΕΡΤ”, η συμμορία Σαμαρά–Βενιζέλου συνεχίζει να βυθίζει την κοινωνία στην ανεργία και την φτώχεια, να οικοδομεί ένα τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που καταργεί κάθε δικαίωμα και ελευθερία. Ένα χρόνο μετά την φίμωση των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ, η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές της εργατικής δημοκρατίας, κέρδισαν την μάχη με τον χρόνο και συνεχίζουν να εκπέμπουν την φωνή της Ανοιχτής ΕΡΤ (ertopen) πιο αληθινή, πρωτοποριακή και αγωνιστική από ποτέ. Η Ανοιχτή ΕΡΤ, με τους 16 Περιφερειακούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς της, έγινε η φωνή όσων δεν έχουν φωνή, όσων αγωνίζονται και συγκρούονται μ’ αυτή τη μισητή χούντα που έχει καθίσει στο σβέρκο μας. Αντιθέτως, το κυβερνητικό φερέφωνο της ΝΕΡΙΤ, που καταχώνιασαν νύχτα στο Ραδιομέγαρο τα ΜΑΤ, δεν είναι παρά ένα απαίσιο σκιάχτρο, εικόνα και ομοίωση των δημιουργών του. Και ακριβώς σαν τέτοιο έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του ελληνικού λαού, φέρνοντας μνήμες από τις πιο σκοτεινές μέρες της νεοελληνικής ιστορίας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μαζί με δεκάδες άλλους κλάδους εργαζομένων (καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ, σχολικοί φύλακες κ.α) είναι το ζωντανό παράδειγμα αγώνα και σύγκρουσης που έχει ανάγκη όλη η κοινωνία. Με τη μαχητικότητα, την επιμονή, την πίστη τους στο δίκιο του αγώνα δίνουν δύναμη σε όλους τους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα και την νεολαία, που συνθλίβεται από τον κανιβαλισμό των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων «τζιχαντιστών».

Ειδικά σήμερα που η άθλια συγκυβέρνηση προσπαθεί να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία (το φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης σε ναυτεργάτες, μετρό, καθηγητές, ΔΕΗ κ.α. δεν της αρκεί) ετοιμάζοντας έναν τερατώδη αντι–συνδικαλιστικό νόμο. Που επιτίθεται με λύσσα και μανία στο λαϊκό εισόδημα (ΕΝΦΙΑ, χαράτσια, μαζικοί πλειστηριασμοί/κατασχέσεις σπιτιών, καταθέσεων κ.λπ.) για να σώσει τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Που τα ψέμματά της για «έξοδο απ’ τα Μνημόνια» βουλιάζουν και χρεοκοπούν. Που στέλνει εισαγγελείς, ασφαλίτες και ΜΑΤ ενάντια στους μαθητές που διεκδικούν το στοιχειώδες δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή. Που δια στόματος Σαμαρά αποκαλεί τους φοιτητές που αγωνίζονται ενάντια στην κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση του πανεπιστημίου «θρασίμια χωρίς αγωγή από την οικογένειά τους». Που θέλει να τσακίσει οριστικά τους εργαζόμενους, την Αριστερά, τις απεργίες, τον συνδικαλισμό, τους μετανάστες… Σήμερα χρειαζόμαστε ακόμα περισσότερο το παράδειγμα των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της ΕΡΤ, για να πάμε σ’ ένα νέο μαχητικό κύμα αγώνων, που θα σταματήσει και θα ανατρέψει αυτή τη χούντα και τα βάρβαρα σχέδιά της, τους υπηρέτες της Τρόικας και των τραπεζιτών τοκογλύφων.

Ο ανυποχώρητος αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ και το κίνημα συμπαράστασης που αναπτύχθηκε, μας διδάσκουν πώς η ενοποίηση και ο συντονισμός των αγώνων των εργαζομένων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είναι μονόδρομος για να συγκρουστούμε αποτελεσματικά με την συγκυβέρνηση και τα μνημόνια. Με οργάνωση και σχέδιο να ανατρέψουμε την εφιαλτική πραγματικότητα της εξαθλίωσης και της ανεργίας, γυρίζοντας την πλάτη στους συμβιβασμούς και τις αυταπάτες των εύκολων λύσεων. Η Ο.Κ.Δ.Ε. στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα τους, παλεύοντας για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου.

  • Άμεση Επαναλειτουργία της ΕΡΤ
  • Κάτω η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ
  • Διαγραφή του Χρέους – Κατάργηση των Μνημονίων
  • Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης των ΜΑΤ, των εισαγγελέων, των επιστρατεύσεων

         Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας