ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ! Όλοι/ες στην απεργία στις 20/7. (Ανακοίνωση της Αντεπίθεσης των Εργαζομένων)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ!

Όλοι/ες στην απεργία στις 20/7

 

Αυτή η άθλια και ξεπουλημένη συγκυβέρνηση ψήφισε πραξικοπηματικά (μιας και έχει κλείσει τη βουλή και περνάει αυτά τα νομοσχέδια–εγκλήματα από τα θερινά τμήματα) την απελευθέρωση της Κυριακής αργίας και για τις 52 Κυριακές. Πρώτα πιλοτικά για δέκα περιφέρειες, κυρίως νησιά, το Πικέρμι, το κέντρο της Θεσσαλονίκης όπως και το «ιστορικό» κέντρο της Αθήνας (και όταν λέμε «ιστορικό» φτάνει τiς αρχές της Πατησίων ως το Πολυτεχνείο και από την άλλη ως τα Πετράλωνα). Το κατά πόσο είναι τουριστική περιοχή η Ομόνοια, την απάντηση ας μας την δώσει ο υπουργός (υπ)ανάπτυξης. Το μέτρο αυτό γενικεύεται από τον Μάρτιο του 2015 και θα ισχύει για όλη την Ελλάδα.

Αυτό είναι ένα ακόμη δολοφονικό μέτρο για τους εμποροϋπάλληλους, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί πάμπολλα αντεργατικά μέτρα (ελαστικοποιημένα ωράρια, χαμηλοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες κ.λπ.). Τώρα καταργείται και η Κυριακή αργία, που διαλύει στ’ αλήθεια την οικογένεια, την ανάπαυση και τη διασκέδαση και γενικά τον ελεύθερο χρόνο του εμποροϋπάλληλου. Η κατάργηση του ελεύθερου χρόνου για τον εαυτό του, μετατρέπει τον εμποροϋπάλληλο σε δούλο.

Επίσης είναι ένα τεράστιο ψέμα ότι θα βοηθήσει την οικονομία και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Στην πραγματικότητα θα κλείσουν όλα τα μικρομάγαζα, μην αντέχοντας το οικονομικό βάρος κι έτσι θα μονοπωλήσουν την αγορά οι πολυεθνικές και οι μεγαλέμποροι. Άλλωστε, η κατάργηση της Κυριακάτικης αργία αυτά τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Όμως η «απελευθέρωση» της Κυριακής δεν είναι το μόνο εγκληματικό μέτρο, θα ακολουθήσουν και άλλα χειρότερα τον Σεπτέμβριο, που ετοιμάζει η συμμορία Σαμαρά–Βενιζέλου, υποτίθεται στο όνομα «ανάπτυξης»: απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων κ.α.

Απέναντι σ’ αυτή τη κατάσταση, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) ουσιαστικά δεν κάνει τίποτα. Απλά, χωρίς σοβαρή προετοιμασία, καλεί απεργίες της τελευταίας στιγμής και κάνει λεονταρισμούς για τα κανάλια. Από την άλλη το ΠΑΜΕ κρατάει την ίδια απομονωτική και διασπαστική πολιτική και εξαντλείται σε πορείες παρελάσεις στην Ερμού και τίποτα άλλο.

Βλέποντας όλα αυτά τα προβλήματα, η μόνη λύση είναι να οργανωθούμε ακόμα και στον πιο μικρό χώρο δουλειάς δημιουργώντας παντού επιτροπές αγώνα ενάντια σ’ αυτά τα αντεργατικά και βάρβαρα μέτρα, ώστε να παλέψουμε και να νικήσουμε, μη περιμένοντας και μη αναθέτοντας σε άλλους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας. Γιατί αν δε δημιουργήσουμε εμείς οι ίδιοι την αντίστασης μας, δεν πρόκειται να γίνουν και πάρα πολλά πράγματα. Μόνο ενωμένοι σαν γροθιά στηριγμένοι στις δυνάμεις μας, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το τσουνάμι βάρβαρων μέτρων, που μας χτυπάει συνεχώς και μας έχει μετατρέψει σε δουλοπάροικους.

Όχι στην «απελευθέρωση»-κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας
Απαγόρευση των απολύσεων
Γενική Απεργία Διαρκείας

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ

Eπικoινωνία: 6948948652,  [email protected]