Διαδήλωση ΔΕΘ – Σεπτέμβριος 2010

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Η χούντα της Τρόικας και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ έχει βαλθεί να ξεκάνει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Μετά το Μνημόνιο και τα βάρβαρα μέτρα της μείωσης μισθών, επιδομάτων και συντάξεων, το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα, την πλήρη απελευθέρωση ουσιαστικά των απολύσεων, την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων, τη φοροληστεία κλπ., έρχεται νέα καταιγίδα:

  • Νέο τσεκούρι σε μισθούς και συντάξεις, όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά πάνω απ’ όλα στη ζούγκλα του ιδιωτικού τομέα.
  • Νέες αυξήσεις φόρων και μάλιστα σε βασικά είδη (π.χ. τρόφιμα), ενώ η ακρίβεια καλπάζει. Κι αυτό με θράσος το ονομάζουν «αλληλεγγύη»!
  • Καινούριο αντι-ασφαλιστικό, με άμεσο στόχο να περικόψουν δραστικά τις επικουρικές συντάξεις. Τα ασφαλιστικά ταμεία οδηγούνται στην κατάρρευση λόγω της κρίσης και της μαζικής ανεργίας, της «μαύρης» εργασίας, της εκμηδένισης της κρατικής επιχορήγησης, της τεράστιας εισφοροδιαφυγής των εργοδοτών και των ρυθμίσεων-χάρισμα των χρεών τους.
  • Εκτίναξη της ανεργίας, με απολύσεις και μείωση θέσεων εργασίας παντού, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
  • Περικοπή των επιδομάτων ανεργίας, που σημαίνει εξαφάνιση κι αυτής της ελάχιστης προστασίας των ανέργων -που ήδη ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο-, των εκατοντάδων που χάνουν καθημερινά τη δουλειά τους.
  • Ιδιωτικοποίηση σε ό,τι έχει απομείνει από ΔΕΚΟ και δημόσιες υπηρεσίες: σιδηρόδρομοι, ΔΕΗ, αστικές συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ), αεροδρόμια, ΕΛΤΑ, ύδρευση (ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ). Το κόστος θα πέσει στις πλάτες μας, με αυξήσεις-σοκ στα τιμολόγια αλλά και με τον «Καλλικράτη», που ιδιωτικοποιεί τους δήμους. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ θα μειωθούν, θα απολυθούν και θα χειροτερεύσουν δραματικά οι εργασιακές τους σχέσεις, τραβώντας και όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους προς τα κάτω.
  • Συγχώνευση και Κλείσιμο Νοσοκομείων, Σχολείων αλλά και ΑΕΙ-ΤΕΙ (με επιβολή και διδάκτρων), με τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, τις μη προσλήψεις καταρχήν και κατόπιν τις απολύσεις δασκάλων, γιατρών, νοσηλευτών κλπ. Μόρφωση και περίθαλψη θα έχει μόνο όποιος έχει γεμάτο πορτοφόλι.

Όλα αυτά στο όνομα του «Μνημονίου» και της νέας εκδοχής του, μιας πολιτικής που πλέον δεν κρύβεται η αποτυχία της. Που φουσκώνει το κύμα λουκέτων και απολύσεων, ανεργίας, φτώχειας και εξαθλίωσης. Που όχι μόνο δεν μείωσε το χρέος αλλά μας οδηγεί μαθηματικά στην χρεοκοπία, γυρίζοντας την ελληνική κοινωνία στο Μεσαίωνα. Μόνο και μόνο για να κρατάει όρθιους με κρατικό χρήμα τους ντόπιους και ξένους κερδοσκόπους. Και πάνω απ’ όλα τις τράπεζες: μέσα σε 2 χρόνια, πήραν από το κράτος τουλάχιστον 78 δις Ευρώ, όσο το 1/3 του ετήσιου ΑΕΠ της χώρας!

Απέτυχαν όλοι… ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ!

Οι πιο γνωστές εφημερίδες του διεθνούς κεφαλαίου αποκαλούν ανοιχτά τον Παπανδρέου «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα», που έχει επιβάλλει «το κτηνωδέστερο δυνατό πρόγραμμα λιτότητας που έχει δει ποτέ η Ευρώπη». Κατά τ’ άλλα, μας παριστάνει από τα κανάλια τον πρόεδρο της… Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Αυτός και η κλίκα του, αυτή η δοτή, κατοχική κυβέρνηση στέκουν όρθιοι αποκλειστικά χάρη στην υποστήριξη του πιο αδίστακτου κομματιού της αστικής τάξης και κυρίως των ιμπεριαλιστών. Η ΝΔ είναι επίσης σε κατάσταση διάλυσης.

Συνολικά το πολιτικό σκηνικό έχει εξαχρειωθεί μέχρι αηδίας. Δεν ρετουσάρεται με γελοίους «ανασχηματισμούς», δήθεν «νέα» κόμματα και «άφθαρτα» πρόσωπα, όλοι δεκανίκια αυτού του άθλιου καθεστώτος. Η αλήθεια δεν κρύβεται πια. Όλοι όσοι διαχειρίστηκαν την οικονομία, τους θεσμούς, την κοινωνία τα τελευταία 35 χρόνια έχουν ξοφλήσει. Μπροστά στην κρίση, η ελληνική αστική τάξη το μόνο που μπόρεσε να κάνει για να σώσει το καπιταλιστικό σύστημα, ήταν να καλέσει, και πάλι ως δοσίλογος, την Τρόικα να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ. Όλους αυτούς, Πολιτικούς και Κόμματα του Κεφαλαίου, «Παπαγάλους» των ΜΜΕ. Όσους μας οδηγούν στον γκρεμό, για να ξεκοκαλίζουν όπως δεκαετίες τώρα το δημόσιο χρήμα μαζί με τους επιχειρηματίες-φίλους τους, να στύβουν την εργασία, τον ιδρώτα, το αίμα μας για να ταΐσουν τα κέρδη, τις τσέπες, την προκλητική χλιδή τους. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ, για να κάνουμε μια πραγματικά νέα αρχή, μέσα από τους δικούς μας αγώνες, τη δική μας αλληλεγγύη και οργάνωση.

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!

Όποια μορφή κι αν πάρει («ελεγχόμενη πτώχευση» κ.λπ.), η αναγγελία της επίσημης χρεοκοπίας του ελληνικού καπιταλισμού είναι θέμα χρόνου και ήδη μεθοδεύεται από κύκλους του διεθνούς κεφαλαίου. Οι συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη θα είναι ακόμα πιο σκοτεινές και τρομακτικές για ελληνική κοινωνία. Η κατάρρευση του πολιτικού σκηνικού δεν επιτρέπει την παραμικρή αυταπάτη. Η διακυβέρνηση έχει ουσιαστικά παραδοθεί στη μισητή Τρόικα, εξαφανίζοντας κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας, ακυρώνοντας κάθε νόημα στην ψήφο του ελληνικού λαού. Αστική τάξη και ιμπεριαλιστές καταργούν την ίδια τη «νομιμότητα» και «ομαλότητά» τους. Νόμος τους είναι η σωτηρία του χρεοκοπημένου καπιταλιστικού συστήματος, χωρίς να λογαριάζουν ούτε εργατική και κοινωνική νομοθεσία, ούτε συνταγματικές «λεπτομέρειες». Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μένουν «γυμνοί» απέναντι στην κρίση του συστήματος, στις επιθέσεις και τη βία των καπιταλιστών.

Γι’ αυτό ό,τι κι αν ψηφίζουν στη Βουλή οι υπηρέτες της Τρόικας, μόνο μία μπορεί να είναι η απάντησή μας: ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ. ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΠΑΝΤΟΥ. ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Τα κόμματα της επίσημης, ρεφορμιστικής Αριστεράς ΚΚΕ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία δεν έχουν διέξοδο, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα μπροστά στη διαρκή χειροτέρευση της κατάστασης. Γιατί τελικά το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κοινοβουλευτικό παιχνίδι και το μάζεμα ψήφων.

Ο δικός μας μονοδρόμος είναι αυτός των απολυμένων στη ΜΕΤΚΑ, που πέτυχαν την επαναπρόλσηψή τους μετά από αγώνα μηνών. Των εργαζομένων στο εστιατόριο BANQUET της Θεσσαλονίκης, που παλεύουν σκληρά εδώ και μήνες ενάντια σε εργοδότες, τραμπούκους και αστυνομία, ενάντια σε μηνύσεις και συλλήψεις, για να επιβάλλουν την εφαρμογή και της πιο στοιχειώδους εργατικής νομοθεσίας. Της τεράστιας απεργίας στις 5 Μάη. Των μαχητικών διαδηλώσεων και των καταλήψεων, οργανώνοντας την αυτοάμυνά μας απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής.

Με τέτοιους αγώνες, μαζικούς, ανυποχώρητους, γερά οργανωμένους από τα κάτω, μπορούμε να νικήσουμε. Να οργανωθούμε παντού, σε κάθε γειτονιά, στους ΟΑΕΔ, σε σωματεία, επιτροπές και συνελεύσεις. Να ξηλώσουμε κάθε Μνημόνιο και βάρβαρο μέτρο. Να ρίξουμε αυτή την κυβέρνηση των άθλιων δοσίλογων – και κάθε επίδοξο συνεχιστή της. Να προτάξουμε μια άλλη διαχείριση της οικονομίας, ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας από την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού. Για να δώσουμε πνοή στη μόνη πραγματική εναλλακτική λύση: την προετοιμασία της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, της επανάστασης, της οικοδόμησης μιας κοινωνίας ριζοσπαστικής, δημοκρατικής σοσιαλιστικής, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες όχι τη βαρβαρότητα του κέρδους.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

  • Διαγραφή του Χρέους
  • Απαγόρευση των Απολύσεων
  • Εθνικοποίηση των Τραπεζών και Μεγάλων Επιχειρήσεων χωρίς Αποζημίωση
  • Εργατικός Έλεγχος στην Οικονομία

ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ