Σάββατο 22/3, αντιρατσιστική – αντιφασιστική κινητοποίηση (Ομόνοια, 2 μμ): προκήρυξη της ΟΚΔΕ

Όχι άλλοι νεκροί μετανάστες αδερφοί μας!

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις ρατσιστικές δολοφονίες

Στον δρόμο με αγώνες, ο φασισμός θα τσακιστεί

 Ενώ η άθλια, χουντική συγκυβέρνηση Σαμαρά–Βενιζέλου, βουτηγμένη στα σκάνδαλα και την ασυδοσία, επιχειρεί μια εκστρατεία παραπλάνησης και εξαγοράς ψήφων με τα 500 εκ. του «πλεονάσματος» (σε μια χώρα που η ανεργία είναι 30% και για τους νέους πάνω από 60%), ενώ έχουν συμφωνήσει με την Τρόικα για νέο, σκληρότατο Μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές (αν τα καταφέρουν), δείχνουν το πιο απάνθρωπο πρόσωπο στους πιο κατατρεγμένους και ανυπεράσπιστους, τους μετανάστες. Με τους πρόσφατους νεκρούς στη Μυτιλήνη, οι πνιγμένοι μετανάστες έφτασαν περίπου τους 150 απ’ τον Αύγουστο του 2012, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση «Ασπίδα» στον Έβρο και η συνολικότερη, σχεδιασμένη ρατσιστική επίθεση της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε.

Η ακροδεξιά ρητορεία του Σαμαρά επιχειρεί να ρίξει την ευθύνη στους δουλέμπορους–«διακινητές». Την ίδια στιγμή παρουσίασε νέο τρομοκώδικα, για την πλήρη εξόντωση των μεταναστών, με δύο τροπολογίες. Η πρώτη αφορά την αυθαίρετη και τιμωρητική πρόβλεψη ότι αν ένας «νόμιμος» μετανάστης διαπράξει αδίκημα και καταδικαστεί με αναστολή, ακόμα κι αν δεν την παραβιάσει, θα στερείται το δικαίωμα πολιτογράφησης. Η δεύτερη ότι αν ένας μετανάστης ισχυριστεί «ψευδώς» ότι υπέστη κακομεταχείριση, θα απελαύνεται. Αν θυμηθούμε περιστατικά όπως ο βιασμός μετανάστη με γκλομπ (καταδικάστηκε υπάλληλος του Λιμενικού), με την τροπολογία αυτή τα «όργανα της τάξης θα αφηνιάσουν σε βάρος των μεταναστών. Ενώ πρόσφατα η συγκυβέρνηση δικαίωσε την ακροδεξιά ατζέντα, καταργώντας το ελάχιστο δικαίωμα ψήφου που υπήρχε για κάποιους μετανάστες.

Οι πνιγμοί σε Μυτιλήνη, Φαρμακονήσι κ.α. δεν είναι ατύχηματα. Είναι οργανωμένες δολοφονίες του ελληνικού κράτους και συνολικά της Ε.Ε., φυσικό αποτέλεσμα της ρατσιστικής πολιτικής της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρώπης Φρούριο του «Σένγκεν», του «Δουβλίνου ΙΙ», της Λαμπεντούζα. Στο τείχος του Έβρου, στις περιπολίες της Frontex, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και αστυνομικά τμήματα, γράφονται καθημερινά τέτοια δράματα. Πρόσφατα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, σ’ ένα παραλήρημα, προέτρεπε αξιωματικούς να κάνουν στους μετανάστες «το βίο αβίωτο».

Ταυτόχρονα, το προεκλογικό «κυνήγι» των χρυσαυγιτών δεν πρέπει να ξεγελάσει. Γιατί ο φασισμός, γέννημα θρέμμα της κρίσης του συστήματος, των μνημονιακών πολιτικών, της ηθικής σήψης και αποχαλίνωσης των αστικών επιτελείων, δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί απ’ την αστική «δημοκρατία» τους, απ’ τους κρατικούς θεσμούς και μηχανισμούς καταστολής – αλλά μόνο απ’ τους αγώνες και την αυτοάμυνα των εργαζομένων και της νεολαίας. Γιατί, πίσω και πλάι απ’ τους χρυσαυγίτες, στέκεται το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, οι φασίστες χωρίς σβάστικα των αστικών επιτελείων της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε., ο νούμερο ένα εχθρός και θανάσιμος κίνδυνος για τους αγώνες και τις ελευθερίες μας. Όπως π.χ. στην Ουκρανία, που αδίστακτα έφεραν τις ακροδεξιές/φασιστικές συμμορίες στην εξουσία, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχά λαϊκά στρώματα, νεολαία πρέπει ν’ αγκαλιάσουμε τα αδέρφια μας τους μετανάστες, να παλέψουμε μαζί τον κοινό εχθρό, τις αστικές κυβερνήσεις, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, την Ε.Ε. Να διώξουμε την άθλια συγκυβέρνηση, κάθε υπηρέτη των Μνημονίων, που με την καταστολή, το φόβο, το ρατσιστικό μίσος θέλει να τσακίσει την ενότητα και τους αγώνες μας.

Νομιμοποίηση – Ίσα δικαιώματα – Δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες. Nα κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Όχι στα εγκλήματα της Frontex. Ανοιχτά σύνορα – Άσυλο για τους πρόσφυγες.

Τσακίστε τους φασίστες και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης

Κάτω η συγκυβέρνηση των Μνημονίων, της καταστολής, του ρατσιστικού μίσους

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ