Καμία δίωξη στους αγωνιστές του Ωρωπού!

Να σταματήσουμε την κυβέρνηση των εργολάβων – Κατάργηση των διοδίων

 Η κυβέρνηση των ημέτερων, των σκανδάλων και των εργολάβων «χτύπησε» ξανά… το έγκλημα, τη διαφθορά, την ανομία! Την ίδια ώρα που έβγαινε ελεύθερος από τα δικαστήρια ο κατηγορούμενος για υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος Α. Φιλιππίδης με 2 εκ. εγγύηση, η κυβέρνηση μετέτρεπε τα θύματα σε θύτες οδηγώντας σιδηροδέσμιους στα δικαστήρια τους 9 κατοίκους του Ωρωπού, που συνελήφθησαν (μετά από χρόνια αγώνων ενάντια στα διόδια) για την ύστατη πράξη αντίστασης και οργής ενάντια στην οικονομική τους εξαθλίωση.

Έλληνες και ξένοι εργολάβοι, φίλοι, συγγενείς και μπατζανάκηδες της διεφθαρμένης συγκυβέρνησης, όχι μόνο δεν παρέδωσαν ποτέ ολοκληρωμένα τα έργα (Ολύμπια Οδός: 29%, Ιόνια Οδός: 31%), όχι μόνο έχουν πάρει μεγάλο μέρος της δημόσιας συμμετοχής βάσει των συμβάσεων του 2007 (συνολικά πάνω από 3 δις) και τα υπερδιπλάσια απ’ τα διόδια, αλλά τώρα τους ευνοούν ακόμα περισσότερο με νομοσχέδια κατά παραγγελία. Από οφειλέτες… ευεργέτες! Με πρόσφατη συμφωνία, το Δημόσιο καλείται να καλύψει με επιπλέον 574 εκ. ευρώ το «χρηματοδοτικό κενό» των έργων ύψους 1,14 δις ευρώ ως αποζημίωση(!), αφαιρώντας ταυτόχρονα έργα 280 χλμ. οδοστρώματος! Το κράτος των ημέτερων, μέσω της δέσμευσης του Δημοσίου να μην εισπράξει τα έσοδα που δικαιούται αν πρώτα δεν καλυφθούν οι ανάγκες των παραχωρησιούχων/εργολάβων (δαπάνες, έξοδα, προβλεπόμενο κέρδος), σύμφωνα με εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, θα έχει απώλεια εσόδων 9 δις ευρώ! Την ίδια στιγμή, επιβάλλονται νέες τερατώδεις αυξήσεις ως 60% στις τιμές των διοδίων και προστίθενται και άλλες ληστρικές ρυθμίσεις με περισσότερους νέους σταθμούς!

 Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – Άμεση παύση των κατηγοριών!

Οι κάτοικοι του Ωρωπού δεν είναι εγκληματίες, είναι εργαζόμενοι και αγωνιστές που παλεύουν για το αυτονόητο! Παλεύουν για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνηση από και προς τον τόπο τους, όπου ζουν και εργάζονται. Παλεύουν ενάντια στην εγκληματική αυθαιρεσία των νεοφιλελεύθερων κανίβαλων της κυβέρνησης και μιας κλίκας εργολάβων/νταβατζήδων που ζουν με δημόσιο χρήμα και απομυζούν τον ιδρώτα και το αίμα τους.

Στο πλευρό τους, όλοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να παλέψουμε ενάντια στη δολοφονική πολιτική των μνημονίων, ενάντια στη διεφθαρμένη και σάπια συγκυβέρνηση, που εξυπηρετεί μια οικτρή μειοψηφία παράσιτων και μιζαδόρων. Να παλέψουμε ενάντια σε μια παρασιτική οικονομική ελίτ, που όχι μόνο δεν έχει να προσφέρει καμιά ανάπτυξη, καμιά έξοδο από την κρίση, αλλά το αντίθετο, κάθε μέρα που περνάει θα μας βυθίζει όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση και τη μιζέρια. Μοναδική εγγύηση για τη σωτηρία μας είναι οι ανένδοτοι και μαχητικοί αγώνες, η καθημερινή αντίσταση ενάντια στην εκκολαπτόμενη βαρβαρότητα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης που μετατρέπει τα θύματα σε θύτες και τους οφειλέτες σε ευεργέτες.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές – Άμεση παύση των κατηγοριών!

Άμεση Κατάργηση όλων των Διοδίων!

Άμεση ακύρωση των ληστρικών συμβάσεων – Έξω οι εργολάβοι απ’ τα Οδικά Δίκτυα!

Εθνικοποίηση των Εθνικών Δικτύων κάτω από Εργατικό και Κοινωνικό Έλεγχο

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ