1 χρόνος από το έγκλημα στη Πύλο! | Διαδηλώσεις

700 πρόσφυγες δολοφονημένοι από την κυβέρνηση και την ΕΕ

Θεσσαλονίκη: Παρασκευή 14/6, 18:30 άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: Παρασκευή 14/06 στις 7:00 στην Πλ. Γεωργίου

Στις 14/6/23, εργαζόμενοι και νεολαία, παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα το φριχτό έγκλημα στη Πύλο. Αλιευτικό από τη Λιβύη, φορτωμένο με πάνω από 700 πρόσφυγες, βυθίστηκε με τραγικό απολογισμό τουλάχιστον 700 νεκρών. Δεν ήταν δυστύχημα, αλλά δολοφονία που οφείλεται στην ρατσιστική πολιτική της ΕΕ και του πιο πρόθυμου εφαρμοστή της, της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης των ΜΜΕξαπάτησης, αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη, γνώριζε για το ναυάγιο και επέλεξε να μην διασώσει τους πρόσφυγες. Ούτε ένα στέλεχος της κυβέρνησης δεν έκατσε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, συνεχίζοντας να απολαμβάνουν ένα καθεστώς ατιμωρησίας, όπως έκαναν με τα Τέμπη και όλα τα σκάνδαλα που είναι μπλεγμένοι γαλάζιοι βουλευτές και «φίλοι» τους. Αντ’ αυτού, 9 Αιγύπτιοι διασωθέντες από το ναυάγιο, σέρνονται σε δικαστήρια και φυλακές με τις κατηγορίες για διακίνηση μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου. Και παρά το ότι αθωώθηκαν από το δικαστήριο, συνεχίζουν και παραμένουν κρατούμενοι.
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ – όλοι τους υποκριτές και συνένοχοι στο έγκλημα! Πρωτοστατούν στην εφαρμογή της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, ενισχύουν της Frontex, τον φράχτη στον Έβρο, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ένα τεράστιο κρατητήριο προσφύγων και μεταναστών. Οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα παγίωσαν τα ανελέητα ανθρωποκυνηγητά προσφύγων, τις δολοφονικές επαναπροωθήσεις και τον εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων. Ειδικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει σημαία της, την ισχυρή φύλαξη των συνόρων από τις «απειλές» των εξαθλιωμένων προσφύγων. Την ίδια στιγμή που στέλνει όπλα στο μισό-φασιστικό καθεστώς Ζελένσκι και στηρίζει εμπράκτως το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, που διεξάγει ανενόχλητο την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Αγκιστρωμένοι στο άρμα των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, με την φιλοπόλεμη πολιτική της, μας φέρνει πιο κοντά στην απειλή του πολέμου και γίνεται συνένοχη στην δημιουργία νέων καραβανιών προσφύγων, τους οποίους μετά τους πνίγει με τις ευλογίες της ΕΕ σε Αιγαίο και Ιόνιο.
Εκεί βομβαρδισμένοι – Εδώ πνιγμένοι και κυνηγημένοι! Η λύση των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ για την «προσφυγική κρίση» ήταν πάντα η βία, η καταστολή – και όλα αυτά αφού πρώτα παρείχαν γη και ύδωρ σε Ευρωπαίους και Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να λεηλατήσουν τις χώρες προέλευσης των προσφύγων.
Το καθεστώς Μητσοτάκη ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ αδιακρίτως ντόπιους και μετανάστες. Καθημερινά, φτωχές και εργαζόμενοι θρηνούμε τους νεκρούς μας: στα Τέμπη, με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση του ΕΣΥ, την φτώχεια, εξαθλίωση, την κρατική καταστολή. Μοναδική λύση στον εφιάλτη της προσφυγιάς και του πολέμου, είναι να παλέψουμε ενάντια στο χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με κοινούς διεθνιστικούς αγώνες των εργατών και των λαών για μια άλλη κοινωνία, τον Σοσιαλισμό.
  • · Όχι στην συνέχιση της ρατσιστικής πολιτικής της ΕΕ – κυβερνήσεων. Καμία επαναπροώθηση. Δικαίωμα για όλους στο άσυλο
  • · Όχι στον φράχτη στον Έβρο, στην Frontex, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων. Σύνορα ανοιχτά, χαρτιά για όλους.
  • · Κοινός αγώνας των εργατών ενάντια σε Ρατσισμό, Πόλεμο και Ιμπεριαλισμό.