Προκήρυξη της ΟΚΔΕ (Οκτώβριος 2013)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

– Κάτω η Νέα Χούντα της Συγκυβέρνησης και της Τρόικας

– Να τσακίσουμε το Φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό

Η άθλια προπαγάνδα της συγκυβέρνησης ΝΔ–ΠΑΣΟΚ και του επιτελείου Σαμαρά για το “success story” πλέον καταρρέει παταγωδώς. Το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα» αποδεικνύεται μια ωμή λογιστική απάτη. Το 4ο Μνημόνιο έρχεται, με το ΔΝΤ να ξεκαθαρίζει ότι θέλει μέτρα πάνω από 6,5 δις. Η συγκυβέρνηση το ξέρει, τα έχει συνυπογράψει, αλλά προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να τα σερβίρει ως… «διαρθρωτικά»(!), βαφτίζοντας ψάρι το κρέας, για να συνεχίσει την ίδια εγκληματική πολιτική.

Ποιον ξεγελάνε πια; Μπροστά μας χάσκουν οι «τρύπες» των ασφαλιστικών ταμείων, που φέρνουν νέες μειώσεις συντάξεων και έχουν πετάξει ουσιαστικά εκτός ασφάλισης/περίθαλψης εκατομμύρια ασφαλισμένων. Τα χαράτσια, παλιά και νέα (ενιαίος φόρος ακινήτων), που ξαφρίζουν κάθε εισόδημα και περιουσία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο, τα κλεισίματα σχολείων, νοσοκομείων και οργανισμών, που φέρνουν διάλυση της υγείας, της παιδείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών. Η ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμα και του νερού, σε παλιούς και νέους «νταβατζήδες», έναντι εξευτελιστικού αντιτίμου – κι αυτό βαφτίζεται «επενδύσεις»! Το τσουνάμι απολύσεων και λουκέτων στον ιδιωτικό τομέα. Οι συντάξεις πείνας και οι μισθοί ελεημοσύνης, μετά την κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού. Οι εργαζόμενοι μετατρέπονται σε δουλοπάροικους, που τα αφεντικά πληρώνουν όταν, αν και όσο θέλουν, ενώ ειδικά η νεολαία και οι παραγωγικές ηλικίες βουλιάζουν στον αργό θάνατο της χρόνιας ανεργίας… Και πάνω απ’ αυτή την έρημο, το σάπιο πολιτικό προσωπικό των μνημονιακών δυνάμεων συνεχίζει το χαβά του, σαν άλλος Νέρωνας πάνω απ’ τη φλεγόμενη Ρώμη!

Αυτή η παρακμιακή κατάσταση οφείλεται στη σαρωτική κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, που μετά από 6 χρόνια ύφεσης και Μνημονίων έχει καταντήσει ένα κουφάρι, που φυτοζωεί μόνο με έκτακτα μέτρα εξόντωσης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ακόμα κι αυτά όμως είναι αμφίβολο αν μπορούν να τον διασώσουν, όταν το τραπεζικό σύστημα είναι κλινικά νεκρό (παρά την απίστευτη ενίσχυσή του με πάνω από 200 δις τα τελευταία χρόνια) και οι επιχειρήσεις φεύγουν, κλείνουν ή συρρικνώνονται η μία μετά την άλλη (Κόκα Κόλα, ΦΑΓΕ, Σπρίντερ, Φωκάς, Τιτάν, Βιοχάλκο κ.α.) . Ο κατήφορος χωρίς φρένα του ελληνικού καπιταλισμού έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποικία χρέους» και απέραντη «Ειδική Οικονομική Ζώνη» αχαλίνωτης εκμετάλλευσης. Ενώ το διεθνές περιβάλλον χειροτερεύει διαρκώς: η παγκόσμια οικονομία είναι στο χείλος μιας νέας, βαθύτατης ύφεσης, οι ανταγωνισμοί σε ΝΑ Μεσόγειο και Μέση Ανατολή εντείνονται εκρηκτικά, η κρίση εξαπλώνεται σ’ όλη την Ευρώπη. Αδιάψευστος μάρτυρας το ασταμάτημο φούντωμα της ανεργίας και της φτώχειας, των Μνημονίων σ’ όλη την Ευρωζώνη/Ε.Ε., που από «παράγοντας σταθερότητας και ευημερίας» έχει γίνει οικονομική–κοινωνική κόλαση και φυλακή για την εργατική τάξη και τους λαούς της Ευρώπης.

Ο Φασισμός δεν σβήνει με λόγια στη Βουλή & «συνταγματικά τόξα»

Η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα έφερε στην επιφάνεια το εκτεταμένο δίκτυο που είχε στήσει η Χρυσή Αυγή μέσα στους κρατικούς μηχανισμούς, την χρηματοδότησή της από κομμάτια του κεφαλαίου, τη συμμορίτικη και εγκληματική πρακτική της (επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές κ.α.). Η φασιστική συμμορία, αποθρασυμένη μετά την είσοδό της στη βουλή, την ασυλία και ατιμωρησία που της παρείχαν το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, επιχειρούσε με τη βία, τους τραμπουκισμούς και τις δολοφονίες να σπείρει τον τρόμο, να διαιρέσει τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, βοηθώντας το κεφάλαιο, τους τραπεζίτες, τους ιμπεριαλιστές. Είναι θρασύδειλοι που κινούνται τη νύχτα, ρατσιστές και σκουλήκια που ξεπήδησαν από τη σήψη του διεφθαρμένου και παρηκμασμένου αστικού πολιτικο–οικονομικού συστήματος. Η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής είναι το μαύρο δολοφονικό χέρι των αστών, του σάπιου και καταρρέοντος καπιταλιστικού συστήματος και των πιο αντιδραστικών δυνάμεων.

Η συγκυβέρνηση, που μέχρι χθες ανεχόταν, κάλυπτε και ενίσχυε ακόμα τους Χρυσαυγίτες, υποχρεώθηκε να στραφεί εναντίον τους, πριν χάσει κάθε έλεγχο της κατάστασης. Ταυτόχρονα, θέλει να καλύψει την κατάρρευση του “success story” και τη βάρβαρη πολιτική της, εμφανιζόμενη ως «εγγυητής της δημοκρατίας και σταθερότητας». Όμως, η οργή και σιχαμάρα για τα χρυσαυγίτικα νεοναζιστικά σκουλήκια και δολοφόνους, δεν πρέπει να μας ρίξει στην παγίδα να δώσουμε το παραμικρό άλλοθι στους Σαμαράδες, Βενιζέλους και Δένδιες, στις μνημονιακές δυνάμεις και στο σάπιο πολιτικό σκηνικό όπου στηρίζονται. Αυτοί έστρωσαν τον δρόμο στη Χρυσή Αυγή με τα Μνημόνια και το νεοφιλελεύθερο φασισμό τους. Με την κατάργηση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας, λειτουργίας του κοινοβουλίου και του ίδιου του αστικού συντάγματος, με τις απανωτές επιστρατεύσεις και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Με τους πρωτοκλασάτους μνημονιακούς που, μόλις χθες, συζητούσαν για συνεργασία/συγκυβέρνηση με μια πιο «σοβαρή» Χρυσή Αυγή ή την βάφτιζαν «τελευταία ευκαιρία της δημοκρατίας»! Με τους απίστευτους τύπους που ψηφίζουν μνημόνια χωρίς να τα διαβάζουν, περνάνε με το έτσι θέλω ό,τι και όπως γουστάρουν, κρύβουν στικάκια. Με τη «θεωρία των άκρων» και το τερατώδες Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, στα όρια μιας δικτατορίας: πογκρόμ, στρατόπεδα συγκέντρωσης και κτηνώδης μεταχείριση για τους μετανάστες, επιτάξεις απεργών, εκτεταμένη τρομοκρατία ενάντια στις κινητοποιήσεις, εξομοίωση των εργατικών–κοινωνικών αγώνων και του κινήματος (π.χ. Σκουριές) με τη φασιστική βία.

Δεν μπορούν να σταματήσουν το φασισμό η δήθεν «ανεξάρτητη» αστική δικαιοσύνη και οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής. Ο φασισμός μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί μόνο μ’ ένα ταξικό μέτωπο, της εργατικής τάξης και των θυμάτων των μνημονιακών πολιτικών, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, που θα επιβάλλει στον δρόμο τις δημοκρατικές ελευθερίες μας, χτυπώντας το φασισμό παντού αλλά και τις αιτίες που τον γεννούν. Με τον αγώνα για πραγματική κοινωνική ομαλότητα, όχι την σκοτεινή, αυταρχική «σταθερότητα» των μνημονιακών δυνάμεων και των ιμπεριαλιστών. Για κοινωνική–πολιτική δικαιοσύνη και ισότητα, εργατικό–κοινωνικό έλεγχο της οικονομίας, ριζικές ανατροπές βασισμένες στη συμμετοχή, τις αποφάσεις των εργαζομένων και των λαϊκών μαζών.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχει σωτηρία από την καταστροφική πορεία των Μνημονίων και της κρίσης χωρίς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Αγώνες ενωτικούς, μαζικούς, αποφασιστικούς και μαχητικούς:

– Για την Ανατροπή της Συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, με παρακάλια να λυπηθούν τους απολυμένους, τους άνεργους, τους φτωχούς. Με αυταπάτες για το τι θα «μαγειρέψουν» τα ανακτοβούλια του Μαξίμου και των Βρυξελών ή για μια «αριστερή κυβέρνηση» (ΣΥΡΙΖΑ), που υπόσχεται να μας σώσει χωρίς να συγκρουστεί με το καπιταλιστικό σύστημα και τους αστικούς θεσμούς, προετοιμάζοντας στην πραγματικότητα υποχωρήσεις και ήττες.

Με συντονισμό και κλιμάκωση των αγώνων. Δεν αντέχουμε άλλη διαίρεση των δυνάμεών μας, είτε από την ανίκανη και προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία είτε λόγω «ταξικής καθαρότητας» (βλ. ΚΚΕ-ΠΑΜΕ). Εμπρός για ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, παίρνοντας οι ίδιοι τους αγώνες στα χέρια μας, με συνελεύσεις, επιτροπές, διαδηλώσεις και καταλήψεις, μέχρι να διώξουμε Συγκυβέρνηση και Τρόικα, να σταματήσουμε την καταστροφή των Μνημονίων.

– Ν’ ανοίξουμε τον δρόμο για μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στηριγμένη στα δικά μας όργανα και δυνάμεις, για να σταματήσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση και βαρβαρότητα του καπιταλισμού, για να φέρουμε στο προσκήνιο μια Σοσιαλιστική Διέξοδο. Μαζί με τους εργαζόμενους, τους λαούς και τα κινήματα σε Ευρώπη, Μεσόγειο, αραβικές χώρες, που ξεσηκώνονται για δουλειά, ψωμί και ελευθερίες.

Καμία Απόλυση ή «Διαθεσιμότητα». Δουλειά για όλους. Όχι στα Λουκέτα και τις «Συγχωνεύσεις» Οργανισμών και Υπηρεσιών. Δημόσιες Υπηρεσίες, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση για όλους.

Κάτω τα χέρια απ’ τις Ελευθερίες μας. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, οι επιστρατεύσεις και οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ταξικό Μέτωπο – Ενωτικές, Μαχητικές κινητοποιήσεις ενάντια στους φασίστες και την καταστολή των αγώνων μας.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. Κάτω τα Μνημόνια. Έξω από Ευρώ και ΕΕ. Πάλη για μια Ευρώπη των Εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στους τομείς–κλειδιά της οικονομίας, για να σώσουμε τις θέσεις εργασίας, τους μισθούς, τις συντάξεις.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ