Oύτε Εφεδρείες, Ούτε Απολύσεις – Εμπρός για Απεργίες και Καταλήψεις

Είναι πια καιρός… ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

για να τσακίσουμε τα Μνημόνια της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης

για να διώξουμε τη χούντα της «Νέας» Συγκυβέρνησης και της Τρόικας

Η συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να προχωρήσει το καταστροφικό της έργο, για να ικανοποιήσει τις ορέξεις των κανίβαλων δανειστών–Τροϊκανών και των καπιταλιστών, με την αγαστή βοήθεια των αργυρώνυτων ΜΜΕξαπάτησης. 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο πάνε άμεσα για απόλυση, μέσω «διαθεσιμότητας». Μετά την προσπάθεια να πετάξει στον δρόμο μέσα σε μια νύχτα τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, η κυβέρνηση θέλει να στείλει στις ουρές των ανέργων 6.500 εργαζόμενους στους Δήμους, χιλιάδες στην εκπαίδευση μέσω «υποχρεωτικών μετατάξεων» (μετά την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών) κ.α., ενώ την ίδια στιγμή κλείνει νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς, «συγχωνεύει»/καταργεί σχολεία κ.λπ.

Ο αγώνας για να μην περάσουν οι απολύσεις και τα λουκέτα είναι αγώνας ζωής ή θανάτου, για όλους τους εργαζόμενους, όλη την κοινωνία. Αν τα επιτρέψουμε, η διάλυση όλου του δημόσιου τομέα θα είναι ταχύτατη και αμετάκλητη. Η εφαρμογή των Μνημονίων θα σημάνει ολοκληρωτική καταστροφή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Υγείας, ιδιωτικοποίηση όλων των υπηρεσιών, επιβολή δουλικών σχέσεων εργασίας και “κινέζικους” μισθούς.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. Παρά τους λεονταρισμούς του Σαμαρά, το περίφημο success story κατέρρευσε. Ο αγώνας και η κατάληψη στην ΕΡΤ άνοιξαν ένα νέο δρόμο, για όλους τους εργαζόμενους, για να οργανώσουμε μια νικηφόρα αντίσταση στις απολύσεις και τα λουκέτα. «Έσπασε» την τρικομματική και αδυνάτισε τα κόμματα και τους υποστηρικτές των Μνημονίων. Έδειξε ότι δεν είμαστε ραγιάδες να μας κυβερνούν με το βούρδουλα των επιστρατεύσεων, των ΜΑΤ και των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, οι Σαμαράδες και Βενιζέλοι, τα ακροδεξιά αποβράσματα που έχουν μαζέψει στα «πολιτικά» επιτελεία τους, μια κλίκα πλουσίων και οι υπηρέτες τους από το σάπιο πολιτικό σύστημα.

Οι πρώτες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στους Δήμους, δείχνουν τη διάθεση και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Αυτό φαίνεται π.χ. και από τους δημάρχους που σέρνονται σε αποφάσεις για κλείσιμο των δήμων. Όμως ο αγώνας θα είναι μακρύς και σκληρός, χρειάζεται οργάνωση και σχέδιο:

Είναι αγώνας για την ανατροπή της «νέας» συγκυβέρνησης. Αλλιώς δεν σταματάει αυτή η Νέα Χούντα, με παρακάλια να λυπηθούν τους απολυμένους, τους άνεργους και τους φτωχούς. Με αυταπάτες για το τι θα «μαγειρέψουν» τα ανακτοβούλια στο Μαξίμου και στις Βρυξέλλες ή για «ευνοϊκές δικαστικές αποφάσεις», που θα δικαιώνουν τους εργαζόμενους.

Χρειάζεται όλοι οι κλάδοι, όλες οι ομοσπονδίες, σωματεία κ.λπ., ιδιαίτερα από τους χώρους που άμεσα κινδυνεύουν, να κατέβουν άμεσα σε κοινές κινητοποιήσεις, ενώνοντας τους εργαζόμενους στους Δήμους με τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και ευρύτερα. Δεν αντέχουμε άλλη διαίρεση των δυνάμεών μας, που μόνο έτσι μπορούν να μας νικάνε!

Πρέπει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους. Να μην αφήσουμε κανένα γραφειοκράτη να βάλει φρένο και ν’ αποπροσανατολίσει τον αγώνα. Πρέπει σε κάθε δήμο και γειτονιά να γίνουν «κέντρα αγώνα», με καταλήψεις δημαρχείων και ανοιχτές συνελεύσες εργαζόμενων, άνεργων, νέων, να γίνουν μπλόκα δρόμων και καταλήψεις κτηρίων, να φτιαχτούν επιτροπές δράσης.

Να μπει ο στόχος της ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. Να την επιβάλλουμε παρά και ενάντια στην εγκληματική πολιτική των «ηγεσιών» ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ. Μέχρι να ρίξουμε τη «νέα» συγκυβέρνηση, να διώξουμε την Τρόικα, να σταματήσουμε την καταστροφή με τα απανωτά Μνημόνια. Φτάνει πια με τις ξεκομμένες κινητοποιήσεις που εξαντλούν τις δυνάμεις μας! Τώρα είναι η ώρα, ενωμένοι, μαζικά, αποφασιστικά, να τους στείλουμε στον αγύριστο.

Ν’ ανοίξουμε έτσι τον δρόμο για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, στηριγμένη στις δικές μας δυνάμεις και στα δικά μας όργανα, για να σταματήσουμε την καταστροφή, για να σταματήσουν να φορτώνουν στις πλάτες μας την κρίση και τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος.

Καμία Απόλυση – Καμία «Διαθεσιμότητα» ή «Μετάταξη» – Δουλειά για όλους

Όχι Λουκέτα και «Συγχωνεύσεις» Οργανισμών και Υπηρεσιών – Δημόσιες Υπηρεσίες, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση για όλους

Να καταργηθεί η χουντική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η φασιστική Επιστράτευση Απεργών. Κάτω τα χέρια απ’ τις Ελευθερίες μας.

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Κάτω τα Μνημόνια. Έξω από το σφαγείο Ευρώ και Ε.Ε. Εθνικοποίηση και Εργατικός Έλεγχος στους τομείς – κλειδιά της οικονομίας.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ