Είμαστε όλοι Ταξίμ – ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ – Προκήρυξη της ΟΚΔΕ 8/6 Διαδήλωση Alter Summit

Ενώ ο Σαμαράς ζει στο δικό του κόσμο του “success story” και η τρικομματική συμμορία υπόσχεται «ανάπτυξη», η οικονομία και η κοινωνία μετατρέπονται σε συντρίμμια. Ασταμάτητη άνοδος της ανεργίας, φυγή των πιο σημαντικών επιχειρήσεων, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι–δουλοπάροικοι, διάλυση συμβάσεων και κατώτατου μισθού, ξεπούλημα των πάντων, κατάρρευση υγείας–ασφάλισης–παιδείας, ανθρωπιστική κρίση. Με το χρέος πάλι αυξημένο και τα κρατικά έσοδα υπό κατάρρευση, νέα μέτρα έρχονται σύντομα.

Ιδιαίτερα μετά την Κύπρο, Ευρωζώνη και Ε.Ε. δείχνουν ολοκάθαρα το πραγματικό πρόσωπό τους: δουλοποίηση και νεοαποικιοποίηση των πιο αδύναμων χωρών, Μνημόνια χωρίς τέλος. Η «ασφάλεια» για τα κράτη–μέλη αποδείχθηκε παραμύθι: η κρίση σ’ όλη την Ε.Ε. χειροτερεύει, η ανεργία καλπάζει, το Ευρώ καταρρέει (τουλάχιστον με τη σημερινή του μορφή) συμπαρασύροντας ολόκληρες οικονομίες.

Οι ελίτ της Ε.Ε. ξέρουν ότι οδηγούμαστε σε τεράστιες συγκρούσεις και εξεγέρσεις. Εκτός από τη βαρβαρότητα της «κινεζοποίησης», δεν έχουν άλλη στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Η καταστολή των αγώνων και του εργατικού κινήματος, το χτύπημα των δημοκρατικών ελευθεριών είναι το ύστατο καταφύγιό τους. Η τρικομματική χούντα των Σαμαρά–Βενιζέλου–Κουβέλη, χάνοντας ένα ένα τα κοινωνικά της στηρίγματα, έχει δημιουργήσει ένα τερατώδες «κράτος έκτακτης ανάγκης» (τρομοκρατία, επιστρατεύσεις, απαγόρευση καταλήψεων–διαδηλώσεων, κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα), συμπληρωμένο από την κτηνώδη μεταχείριση των μεταναστών και την αξιοποίηση των χρυσαυγιτών. Πρόσφατα μάλιστα δεν δίστασε ν’ απαγάγει αγωνιστές και να τους εκδόσει νύχτα στην Τουρκία, όπου τους περιμένουν διώξεις και βασανιστήρια.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, η συντριπτική πλειοψηφία της Αριστεράς και της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας σε Ελλάδα και Ευρώπη στέκει αμήχανη, δειλή, αναποτελεσματική. Βουτηγμένη στη λατρεία των αστικών «θεσμών», του κοινοβουλευτισμού, του ρεφορμισμού, δεν έχει ένα σχέδιο αγώνων για την ανατροπή. Αφοπλισμένη ιδεολογικά και στρατηγικά μπροστά στη χούντα του Ευρώ και της Ε.Ε., από τη λαγνεία του «Ευρωπαϊσμού» (ακόμα και τώρα που αυτός καταρρέει), δεν θέλει να παλέψει ενάντια στους «μονόδρομους» των επιτελείων της Ε.Ε. Γι’ αυτό και δεν μπορεί να έχει καμία πραγματική πρόταση για τη σωτηρία των εργαζόμενων και λαϊκών μαζών από την καπιταλιστική κρίση, παρά μόνο σπέρνει επικίνδυνες αυταπάτες για μια ανύπαρκτη «άλλη», δήθεν πιο ήπια διαχείρισή της. Αυτός είναι ο αδιέξοδος δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα όσο «υπευθυνοποιείται», ενώ το ΚΚΕ τραβάει όλο και μακρύτερα την εγκληματική πολιτική της διάσπασης των αγώνων και της καλλιέργειας ηττοπάθειας.

Την ίδια όμως στιγμή, ο άνεμος που φύσηξε από τη λαϊκή εξέγερση στην Τουρκία, δείχνει το πραγματικό φως στο βάθος του τούνελ για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Από μια «ασήμαντη» αφορμή, ήρθαν στην επιφάνεια οι τεράστιες ανισότητες και αντιθέσεις του «τουρκικού θαύματος», αλλά και οι αστείρευτες δυνάμεις των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας για πάλη. Παίρνοντας την σκυτάλη από το αγωνιστικό και εξεγερσιακό κύμα των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, τους αγώνες που πυκνώνουν στην Ευρώπη, τις αραβικές επαναστάσεις, η τουρκική εξέγερση έδειξε για ακόμα μια φορά τον δικό μας μονόδρομο. ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ:

  • Για ν’ ανατρέψουμε την τρικομματική συμμορία και να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, μέσα από τις δομές, τα όργανα και τη δημοκρατία του εργατικού και λαϊκού κινήματος.
  • Για να σωθούμε από τα Μνημόνια και να διώξουμε την Τρόικα. Διαγραφή του Χρέους. Εθνικοποίηση των τομέων–κλειδιών της οικονομίας με Εργατικό Έλεγχο.
  • Για να επιβάλλουμε τα δημοκρατικά δικαίωματα και ελευθερίες μας, ντόπιων και μεταναστών, τσακίζοντας τη Νέα Χούντα του «κράτους έκτακτης ανάγκης».
  • Έξω από το σφαγείο Ευρώ και Ε.Ε. Για τη διάλυση της αντιδραστικής Ε.Ε. Για μια Ευρώπη των Εργαζομένων, ενωμένη, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική. Εμπρός για μια Πανευρωπαϊκή Γενική Απεργία.

Για να σταματήσουμε την απειλή επεμβάσεων, πολέμων και νέων σφαγών στη Μ. Ανατολή – ΝΑ Μεσόγειο.

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ