ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ: Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων – Συγκέντρωση Σάββατο 23/12, 12.00 Σύνταγμα

Με εντολή των ΗΠΑ η Ελλάδα στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά θάλασσα

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα το Σάββατο 23/12 ώρα  12.00 στο Σύνταγμα

Το κράτος του Ισραήλ, με μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές μηχανές στον κόσμο και με την στήριξη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στους Παλαιστίνιους απειλώντας τους με γενοκτονία. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί αμάχων μέσα στη Γάζα με πάνω από 20.0000 νεκρούς, με τον πληθυσμό να έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα  αποτελούν κινήσεις για την εξολόθρευση του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης και την εθνοκάθαρση της περιοχής από τους Παλαιστινίους.  Όλοι οι λαοί πρέπει να σταθούμε  αλληλέγγυοι στην αντίσταση του Παλαιστινιακού λαού.

Το Ισραήλ κτυπά ακόμα τον Λίβανο και την  Συρία, σημαδεύει το Ιράν, το οποίο είναι ένας από τους πιο βασικούς ανταγωνιστές των Δυτικών ιμπεριαλιστών και του Ισραήλ. ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στη Μ. Ανατολή και για να αντιμετωπίσουν την διαρκή υποβάθμισή τους, δεν διστάζουν να δημιουργήσουν ακόμα ένα επικίνδυνο μέτωπο (μετά την Ουκρανία), που μάλιστα μπορεί να πυροδοτήσει την γενίκευση του πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 Η επιθετική τους πολιτική εμφανίστηκε και με τον πολυεθνικό στόλο που έχουν στείλει στην Ερυθρά Θάλασσα για να αποκλείσουν το Ιράν από την περιοχή και οδήγησε στην εμπλοκή των ανταρτών Χούθι  που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη.  Από κοντά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη/ΝΔ, τα αστικά ΜΜΕ και όλα τα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που ενώ αναπαράγουν την πιο χυδαία, ρατσιστική προπαγάνδα ενάντια στους Παλαιστίνιους, σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης που τρέφει εδώ και χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν διστάζουν κατά παραγγελία των ΗΠΑ να στείλουν φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ταυτόχρονα η βάση της Σούδας έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο στην υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αρμάδας με δύο αεροπλανοφόρα στη ΝΑ Μεσόγειο και ελληνικές φρεγάτες περιπολούν σε αποστολές στη ΝΑ Μεσόγειο με ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα μετατρέπεται σε στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ για μεταφορά εφοδίων, όπλων, πυρομαχικών ακόμα και δυνάμεων υποστήριξης του Ισραήλ! Η κυβέρνηση εμπλέκει άμεσα τη χώρα στο μακελειό!

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού είναι αγώνας κυριολεκτικά για την επιβίωση και για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που έγιναν σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα μας δείχνουν τον δρόμο. Αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να συμπαρασταθούμε με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στον Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την ελευθερία του. Να παλέψουμε ενάντια σε κάθε υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία καλεί όλες τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να κινητοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Καλούμε σε συγκέντρωση το Σάββατο 23/12 στο Σύνταγμα ώρα 12.00.

  • Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί – Εκεχειρία και λευτεριά στην Παλαιστίνη με ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος!
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ.
  • Καμία υποστήριξη, καμία συμμετοχή – συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού, φιλοπόλεμου «άξονα» Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ