Παρακολούθηση γραφείων ΛΑΕ και συλλήψεις από την ΟΠΚΕ

ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΟΠΚΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΑΒΑΝΑΝ ΑΝΑΙΤΙΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΜΑΖΙΚΟΣ – ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας 11/12, δυνάμεις της ΟΠΚΕ στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε ένα ρεσιτάλ καταστολής και καταπάτησης θεμελιωδών δημοκρατικών ελευθεριών, παρακολουθώντας για ώρες τα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας, κάνοντας έλεγχο και φωτογραφίζοντας τις ταυτότητες των μελών της και έπειτα προχώρησαν και στην αναίτια σύλληψη 2 εξ αυτών που εξέρχονταν από το κτήριο. Σκηνές και γεγονότα που θυμίζουν Χούντα!

Την «αφορμή» για το συγκεκριμένο συμβάν, αποτέλεσε η φοιτητική διαμαρτυρία – κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πιο πριν ενάντια στη πραγματοποίηση εκδήλωσης ακροδεξιού περιεχομένου, με κεντρικό ομιλητή, τον βουλευτή και αρχηγό της «Νίκης», Νατσιό. Μετά το σταμάτημα της εκδήλωσης, δυνάμεις των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ έστησαν καρτέρι σε διάφορα σημεία γύρω από το ΑΠΘ για να «τσιμπήσουν» συνδικαλιστές και αγωνιστές.

Αυτά τα γεγονότα, ούτε μεμονωμένα είναι, ούτε τυχαία. Η αστυνομία, από το βράδυ της διαδήλωσης της 6ης Δεκέμβρη (έκανε αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις σε απλούς περαστικούς) και πολύ περισσότερο μετά το γεγονός στο Ρέντη στις 7/12, (πανελλαδικά, αλλά ειδικά στο ΑΠΘ) έχει ξεσπαθώσει. Την προηγούμενη Πέμπτη, τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα μέσα στη πανεπιστημιούπολη, με αποτέλεσμα να πνίξουν τους φοιτητές και τις αίθουσές στα χημικά, εν ώρα μαθημάτων. Το βράδυ του Σαββάτου περικύκλωσαν το πανεπιστήμιο, απέκλεισαν τις εισόδους για να μην μπαίνει και βγαίνει κανείς και επιτέθηκαν χωρίς καμιά δικαιολογία, με λύσσα σε αγωνιστές που πραγματοποιούσαν ρεμπέτικο γλέντι στην Σχολή Θετικών Επιστημών, κάνοντας πάλι προσαγωγές και συλλήψεις στο σωρό.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναβαθμίζει την καταστολή, καλύπτει και ενισχύει ακροδεξιούς-φασίστες και παγιώνει ένα λυσσασμένο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης με στόχο να ξηλώσει στη πράξη και τα τελευταία δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που μας έχουν απομείνει. Και όλα αυτά την στιγμή, που εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα στενάζουν από την ακρίβεια, την ανεργία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου με τις ιδιωτικοποιήσεις, την ακραία φτώχια που βιώνει το 50% της ελληνικής κοινωνίας. Την ίδια στιγμή που η επικίνδυνη κλίκα Μητσοτάκη μας φέρνει πιο κοντά στη δύνη του πολέμου και στηρίζει έμπρακτα την σφαγή των Παλαιστινίων στην Γάζα, από τους Σιωνιστές δολοφόνους του Ισραήλ.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει άμεσα να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας μέσα από έναν αγώνα διαρκείας, μία εξέγερση ενάντια στην επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και σε κάθε επίδοξο συνεχιστή αυτής της πολιτικής. Μια γενικευμένη αντεπίθεση με μαχητικά μέσα πάλης και διαδηλώσεις, με επιτροπές σε κάθε γειτονιά, σχολή, σχολείο και χώρο εργασίας, για την αυτοάμυνα του κινήματος που θα μπλοκάρει αποφασιστικά την αστυνομική βία, το τσάκισμα των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών μας, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας.

· Αθώωση όλων των συλληφθέντων

· Διάλυση των τρομοκρατικών σωμάτων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ

· Κάτω το κράτος Έκτακτης Ανάγκης

· Λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες – όχι για εξοπλισμούς και την αστυνομία

· Κάτω η επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη