ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31/5 Συγκέντρωση Σύνταγμα 7 μ.μ. – κάλεσμα καθηγητών, ναυτεργατών , εργαζομένων Μετρό – προκήρυξη της ΟΚΔΕ

Κάτω το φασιστικό μέτρο της επιστράτευσης!

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι στα φύλλα πορείας των επιστρατευμένων εκπαιδευτικών (και το ξεπούλημα ενός αγώνα που έκλεισε πριν αρχίσει), άρχισαν ήδη οι διαδικασίες για χιλιάδες απολύσεις στην εκπαίδευση ενώ ταυτόχρονα η τρικομματική χούντα επανέφερε, με «λαγό» τον Καμίνη, το θέμα της απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Την ίδια στιγμή που ο Σαμαράς και η άθλια συμμορία του βαυκαλίζονται με παραμύθια για «κινέζικες επενδύσεις» και ξεπουλάνε αντί πινακίου φακής ό,τι βρούν μπροστά τους, η ελληνική οικονομία έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε κουφάρι και η κοινωνία έχει οδηγηθεί στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Με το συνολικό χρέος (Δημόσιο, Τράπεζες, Ιδιωτικό, Ταμεία, Δήμοι, κλπ ) να είναι πάνω από 1 τρις και συνεχώς να αυξάνει, με την πραγματική ανεργία να φτάνει στο 35% (στους νέους 70%+), με την ύφεση να βαθαίνει και με πάνω από 700.000 εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι πάνω από 5 μήνες, η ελλ. καπιταλιστική οικονομία μετατρέπεται σε μια απέραντη Ειδική Εικονομική Ζώνη όπου τείνουν να υπάρχουν μονάχα εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις.  Ο στόχος της τρόϊκας εσωτερικού και εξωτερικού είναι εμφανής. Μετατρέπουν την χώρα σε μια απέραντη Μανωλάδα. Όποιος διαμαρτύρεται και διεκδικεί θα οδηγείται στο «απόσπασμα». Δημιουργούν ένα κράτος Έκτακτης Ανάγκης για να περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά τους μέτρα, καταργώντας κάθε έννοια εργατικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, εκτοξεύοντας τόνους λάσπη σε καθένα που αντιστέκεται, όπως με τους εργαζόμενους του Μετρό, τους Ναυτεργάτες, τους Εκπαιδευτικούς, τους κατοίκους της Ιερισσού που συλλαμβάνονται μέσα στη νύχτα, κι όλα αυτά στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης και σταθερότητας.

Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα της διαίρεσης. Όλοι μαζί, να ορθώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, του δικαιώματος μας στην απεργία, στην διαδήλωση, στην αξιοπρεπή εργασία, στους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις που μας αφαιρούν καθημερινά η τρικομματική χούντα.

Το μέτρο της επιστράτευσης, ένα επί της ουσίας φασιστικό μέτρο καταναγκαστικής εργασίας, σημαίνει την ουσιαστικη κατάργηση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου. Άμεσα να απαιτήσουμε την κατάργηση αυτού του φασιστικού μέτρου! Να οργανωθούμε από τα κάτω, με γενικές συνελεύσεις και εκλεγμένες επιτροπές, που θα συντονίζονται, ξεπερνώντας έμπρακτα τους επικίνδυνους γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που «παρακολουθούν» περιμένοντας άλλη μια ήττα των εργατών. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν γραφειοκράτη να μπλοκάρει και να εμποδίσει τους αγώνες μας!  Όλοι μαζί, να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, τη δική μας εξέγερση, για να διώξουμε τη λαομίσητη συγκυβέρνηση και να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

 

– Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των εργαζομένων, φτάνουν οι συκοφαντίες ενάντια σ’ όποιον αγωνίζεται!

– Υπερασπίζουμε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία, ενάντια στη επιστράτευση των εργαζομένων.

– Κάτω το κράτος Έκτακτης Ανάγκης και η τρικομματική κυβέρνηση!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ