Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις Μνήμης και Αγώνα, 6 Δεκέμβρη

ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΦΡΑΚΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Όλοι/ες στις Διαδηλώσεις Μνήμης και Αγώνα, 6 Δεκέμβρη:

Αθήνα, 18.00 Προπύλαια

Θεσσαλονίκη, 18.00 Καμάρα

Ιωάννινα, 18:00 Ακαδημία

Πάτρα, 12:00 Παράρτημα

 

Στις 6 Δεκέμβρη 2008, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ο 15χρονος μαθητής Αλέξης Γρηγορόπουλος από τους ειδικούς φρουρούς Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη (σήμερα κυκλοφορούν ελεύθεροι). Η δολοφονία πυροδότησε μια μια κοινωνική έκρηξη, μια νεολαιίστικη εξέγερση, που συγκρούστηκε με τους μηχανισμούς καταστολής και την τότε κυβέρνηση της ΝΔ. Tις βαθύτερες αιτίες αποτελούσαν οι σχεδόν δύο δεκαετίες σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και καταστολής των αστικών κυβερνήσεων, που έσπειραν ανεργία, φτώχεια, κοινωνική περιθωριοποίηση στον ελληνικό λαό. Ο Δεκέμβρης του 2008 προετοίμασε και προανήγγειλε τον «κοινωνικό πόλεμο» του 2010-12.

Μετά από 15 χρόνια, το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, της νεολαίας, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων πέφτει διαρκώς, τα κοινωνικά προβλήματα έχουν οξυνθεί σε ακραίο βαθμό. Η διεθνής καπιταλιστική κρίση θεριεύει ξανά. Για ακόμα μια φορά, κεφάλαιο, πλούσιοι και ελίτ φορτώνουν τα βάρη στις δικές μας πλάτες: τεράστια ακρίβεια, μισθοί-φιλοδωρήματα, αρπαγή του δημόσιου πλούτου, κατάργηση εργατικών δικαιωμάτων, καταστολή κ.ά. Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και Ρωσίας-Κίνας εντείνονται σπέρνοντας θάνατο και εξαθλίωση από άκρη σε άκρη του πλανήτη. Η γενοκτονία στην Παλαιστίνη από το σιωνιστικό κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ, συνεπικουρούμενο από τις ΗΠΑ (και όλους τους δυτικούς ιμπεριαλιστές) αποτελεί μόνο το πιο πρόσφατο έγκλημα σε αυτό το μοίρασμα του κόσμου ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές. Η ανθρωπότητα βρίσκεται μια από τις πιο επικίνδυνες ιστορικά περιόδους: υπάρχει κίνδυνος να αναζωπυρωθούν δεκάδες μέτωπα αναζωπυρώνονται, απειλώντας μας με γενικευμένο πόλεμο, ακόμα και με πυρηνικό όλεθρο. Παράλληλα η περιβαλλοντική καταστροφή χειροτερεύει επιδεινώνοντας του όρους ζωής και διαβίωσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει ακόμα πιο ακραία ταξική πολιτική της. Επιτίθεται με μανία στα εργατικά δικαιώματα (ν. Γεωργιάδη και Χατζηδάκη, κατάργηση 8ωρου…). Ιδιωτικοποιούν υγεία, παιδεία, υποδομές-υπηρεσίες. Στο όνομα της «ελευθερίας της αγοράς», αφήνουν τον πληθυσμό απροστάτευτο στην ακρίβεια, την κρίση, την ακραία φτώχεια, την περιβαλλοντική καταστροφή. Το μόνο που ενδιαφέρει την γελοία αλλά επικίνδυνη κλίκα του Μητσοτάκη και την παρασιτική ελίτ που κυριαρχεί, είναι η αρπαγή του δημόσιου πλούτου αδιαφορώντας τους νεκρούς που θα αφήσουν στο διάβα τους (Τέμπη, Πήλος, πανδημία, πλημμύρες κ.ά.). Για να θωρακίσουν αυτό το καθεστώς προχωρούν σε απανωτά πολιτικά πραξικοπήματα, ενισχύουν ολοένα το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης και την αντιδημοκρατική αναδίπλωση. Οι μηχανισμοί καταστολής και τα δικαστήρια επιτίθονται με μένος στη νεολαία, συνεχίζοντας να δολοφονούν (Φραγκούλης, Μιχαλόπουλος, Σαμπάνης…), ενώ κάθε «δικός τους» μένει ατιμώρητος (Λιγνάδης, Siemens, Νοvartis κ.ά.) Στόχος τους είναι να τσακίσουν, να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα, τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις και τους αγωνιστές του.

Νεολαία και εργαζόμενοι πρέπει να τιμήσουμε τον Δεκέμβρη του 2008, ανοίγοντας δρόμο για μαζικούς και μαχητικούς αγώνες. Αξιοποιώντας όλες τις πρόσφατες αγωνιστικές εμπειρίες και τις καλύτερες παραδόσεις του εργατικού κινήματος, να προτάξουμε έναν αγώνα διαρκείας, μια νέα εξέγερση ενάντια στην κλίκα Μητσοτάκη που μας καίει, μας πνίγει, μας δολοφονεί, μας στέλνει όλο και πιο κοντά στον όλεθρο του πολέμου. Να ενώσουμε τους αγώνες μας με τους εργαζόμενους και νέους στην Ευρώπη (Γαλλία, Αγγλία, ΗΠΑ κ.ά.) και να οργανώσουμε τη μαζική αυτοάμυνά τους. Με συντονιστικά, επιτροπές αγώνα σε χώρους δουλειάς, σχολές, σχολεία, γειτονιές, καταλήψεις και μαχητικές διαδηλώσεις. Μέχρι τη συνολική ανατροπή, την επιβολή μιας Κυβέρνησης των Εργαζομένων – για την εφαρμογή ενός Προγράμματος Σωτηρίας, στον δρόμο της μόνης λύσης, του Σοσιαλισμού.

  • Κάτω η Ακρίβεια και Φτώχεια. ΟΧΙ στις Ιδιωτικοποιήσεις. Αυξήσεις στους μισθούς.
  • Κάτω τα αντεργατικά μέτρα και μνημόνια. Κατάργησή των ν. Άδωνι-Χατζηδάκη. Βαριά φορολογία σε κέρδη – πλούσιους. Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς και Καταστολή. Διαγραφή του Χρέους.
  • Νίκη στην παλαιστινιακή αντίσταση – Αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Κάτω το σιωνιστικό Ισραήλ – Καμία συμμετοχή και συνεργασία. Έξω από ΝΑΤΟ-ΕΕ, έξω βάσεις και πυρηνικά.
  • Στον δρόμο σπάμε την κρατική τρομοκρατία. Πίσω στη φυλακή οι δολοφόνοι του Αλ. Γρηγορόπουλου-. Αφοπλισμός της αστυνομίας – Διάλυση των ειδικών σωμάτων (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ κ.λπ.).