ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙO: Να παρθούν πίσω οι απολύσεις στον «Κωτσόβολο»!

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επίθεση της εργοδοσίας στους συναδέλφους της εταιρίας «Κωτσόβολος», αυτή τη φορά, προχωρώντας σε απολύσεις. Εδώ και καιρό, η εταιρία  υποχρεώνει τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10ωρα, πολλές φορές με «σπαστό» ωράριο, συνεχίζοντας μία όλο και πιο βάρβαρη εντατικοποίηση, κάνοντας τις συνθήκες στο χώρο δουλειάς πιο ασφυκτικές. Ο «Κωτσόβολος», μία από τις εταιρίες με τα μεγαλύτερα κέρδη στο εμπόριο πανελλαδικά, αύξησε τα κέρδη της κατά 40% τον τελευταίο χρόνο, πάνω στις πλάτες των εργαζομένων της που δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ αύξηση στον ήδη χαμηλό μισθό τους. Η τρομοκρατία όμως συνεχίζεται, αφού όσοι εργαζόμενοι αντέδρασαν και συμμετείχαν στην απεργία του Σεπτεμβρίου, είναι αυτοί που απολύθηκαν.  Και σαν να μην έφτανε αυτό, την ίδια στιγμή η εργοδοσία συνεχίζει τις πιέσεις απαιτώντας από τους συναδέλφους να είναι «διαθέσιμοι» ανά πάσα ώρα και στιγμή στο όνομα της Black Friday και του εορταστικού ωραρίου, περνώντας έτσι το μήνυμα ότι όποιος δεν δεχτεί, θα έχει την ίδια κατάληξη με τους απολυμένους.

Μέσα σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι του «Κωτσόβολου» μαθαίνουν ότι η εταιρία πωλήθηκε στην ιδιωτική πλέον ΔΕΗ. Αυτό φέρνει ακόμα μία ανασφάλεια για το τί πρόκειται να συμβεί στις συμβάσεις τους, στο ωράριο τους και στους μισθούς τους. Άλλωστε, όλα τα παραπάνω συνέβαιναν ενώ ολοκληρωνόταν η διαδικασία αγοράς της εταιρίας από την ΔΕΗ.  Ταυτόχρονα, η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ με τα αντεργατικά νομοσχέδια που ψηφίζει (Γεωργιάδη, Χατζηδάκη) κάνει τα πάντα για να τσακίσει τα εργασιακά  και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, μετατρέποντάς μας σε δούλους, και για να διασφαλίσει τα κέρδη των εργοδοτών.

Να τους σταματήσουμε πριν μας τελειώσουν!

Απέναντι στην ανασφάλεια για νέες απολύσεις, απέναντι στην κατάρρευση του βιοτικού μας επιπέδου με τους μισθούς – «ψίχουλα» που παίρνουμε, απέναντι στο χτύπημα στα πιο βασικά μας δικαιώματα, μόνη μας λύση είναι να οργανωθούμε σε κάθε χώρο εργασίας και να παλέψουμε όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Να συζητάμε τα προβλήματά που αντιμετωπίζουμε στο χώρο εργασίας μας και πως από κοινού θα ορθώσουμε τοίχος και θα αντεπιτεθούμε απέναντι στην κάθε εταιρία που μας ξεζουμίζει. Κανένας δεν θα μας χαρίσει τίποτα, αν δεν το κερδίσουμε όλοι μαζί με τους αγώνες μας!

  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ»! ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • 5ΝΘΗΜΕΡΟ – 8ΩΡΟ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ