ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ – Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας

Ενάντια στη Νέα Χούντα, στους υπεύθυνους της καταστροφής μας

Έπεσε πλέον και το τελευταίο φύλλο συκής που σκέπαζε τη χουντική συγκυβέρνηση. Η επιστράτευση των καθηγητών πριν ακόμη κηρύξουν την απεργία (!) δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις φασιστικές μεθόδους που εφαρμόζει η ντόπια τρόικα για να επιβάλει τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων.

Όσο κι αν ουρλιάζουν οι αργυρώνητοι δημοσιογράφοι – παπαγάλοι των δελτίων ειδήσεων, δεν πείθουν κανένα. Η γκεμπελική τους προπαγάνδα δεν πρέπει να περάσει. Αλήθεια, τώρα τους έπιασε το ενδιαφέρον για τους μαθητές; Όλο τον χρόνο λιποθυμούσαν εκατοντάδες παιδιά από την ασιτία στα σχολεία. Στοιβαγμένοι μέχρι και τριάντα μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες από τις 1.500 καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Σε παγωμένες αίθουσες λόγω της περικοπής 70% στα κονδύλια για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, της κατάργηση της ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας κ.α.

Άλλωστε οι καθηγητές δεν απεργούν απλά για 2 παραπάνω απλήρωτες ώρες στο πρόγραμμά τους. Απεργούν για την υποβάθμιση της παιδείας, γιατί με αυτή την απόφαση οδηγούνται στον καιάδα της ανεργίας 10.000 αναπληρωτές καθηγητές και αρκετές χιλιάδες μόνιμοι με τελικό στόχο τη συμφωνία συγκυβέρνησης-τρόικας για 160.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2016!

Ο στόχος τους είναι εμφανής. Μετατρέπουν την χώρα σε μια απέραντη Μανωλάδα. Όποιος διαμαρτύρεται και διεκδικεί θα οδηγείται στο «απόσπασμα». Δημιουργούν ένα κράτος Έκτακτης Ανάγκης για να περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά τους μέτρα, καταργώντας κάθε έννοια εργατικών, συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, εκτοξεύοντας τόνους λάσπη σε καθένα που αντιστέκεται, όπως με τους εργαζόμενους του Μετρό, τους Ναυτεργάτες, τους κατοίκους της Ιερισσού που συλλαμβάνονται μέσα στη νύχτα, κι όλα αυτά στο όνομα της υποτιθέμενης ανάπτυξης.

Πρέπει να μην πέσουμε στην παγίδα της διαίρεσης. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, να ορθώσουμε ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης των εκπαιδευτικών, να κόψουμε τα ξερά της συγκυβέρνησης στην προσπάθειά της να τους επιτάξει. Να στηρίξουμε τον αγώνα των εκπαιδευτικών γιατί είναι αγώνας όλων . Άμεσα να απαιτήσουμε επέκταση της απεργίας παντού. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν γραφειοκράτη να μας μπλοκάρει. Να οργανωθούμε από τα κάτω, με γενικές συνελεύσεις και εκλεγμένες επιτροπές, που θα συντονίζονται, ξεπερνώντας έμπρακτα τους επικίνδυνους γραφειοκράτες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, που «παρακολουθούν» περιμένοντας άλλη μια ήττα των εργατών. Όλοι μαζί, να οργανώσουμε τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, τη δική μας εξέγερση, για να διώξουμε τη λαομίσητη συγκυβέρνηση, να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις.

– Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των εργαζομένων, φτάνουν οι συκοφαντίες ενάντια σ’ όποιον αγωνίζεται!

– Κάτω η νέα χούντα, το κράτος Έκτακτης Ανάγκης που στήνουν!

– Υπερασπίζουμε τις δημοκρατικές μας ελευθερίες, το δικαίωμα στην απεργία, ενάντια στη επιστράτευση των εργαζομένων.

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ