ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Σάββατο 21/10, 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου
Ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει ελεύθερος, χωρίς κατοχή στη γη του. Οι Παλαιστίνιοι είναι από τους  λαούς στο σύγχρονο κόσμο που δεν έχουν το δικαίωμα της εθνικής αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας. Το κράτος-τρομοκράτης  του Ισραήλ εφαρμόζει μια  πολιτική μαζικής εξόντωσης των Παλαιστινίων  με πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.
Καταδικάζουμε τις επί 70 και πλέον χρόνια σφαγές, εκτοπίσεις, αρπαγές της γης του Παλαιστινιακού λαού. Η φυλάκιση 2.500.000 ανθρώπων (οι περισσότεροι ήδη πρόσφυγες από άλλες περιοχές της ιστορικής  γης της Παλαιστίνης που βρίσκονται υπό κατοχή), σε μια φυλακή 362 τ.χλμ. στη Λωρίδα της Γάζας, η συνέχιση των εποικισμών, η διαρκής εξόντωση άμαχων και παιδιών, η φυλάκιση χιλιάδων (ακόμα και χωρίς κατηγορίες και δίκη) προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού.
Καταγγέλλουμε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) που στηρίζουν το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Είναι προκλητική και η θέση των περισσότερων ΜΜΕ που καθοδηγούμενα από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, έχουν αναλάβει εκστρατεία πρωτοφανούς αντιστροφής και παραμόρφωσης της πραγματικότητας, παρουσιάζοντας  το θύμα ως θύτη και το κράτος-δολοφόνο και τρομοκράτη ως φορέα “δημοκρατίας” και “ανώτερου πολιτισμού από τους βάρβαρους”.
Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή κατοχής και μαζικής εξόντωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λευτεριά. Καλούμε το λαό της Θεσσαλονίκης να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του για να συνεχίσει  ο Παλαιστινιακός λαό στην πάλη του για ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, ανεξαρτησία.
Στηρίζουμε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας της παλαιστινιακής κοινότητας στη Θεσσαλονίκης, ανάλογα και με τις εξελίξεις στη λωρίδα της Γάζας
Μικροφωνική ενημέρωσης Τρίτη 17/10 6μμ στην Καμάρα
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10, 12μ Άγαλμα Βενιζέλου
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ