Χανιά: Ακόμα μια προσπάθεια συγκάληψης της δολοφονικής αστυνομικής βίας

Συνεχίζοντας και επεκτείνοντας το δόγμα του τρόμου και της βίας, κυβέρνηση και αστυνομία σκοτώνουν κι έπειτα προσπαθούν να συγκαλύψουν το έγκλημά τους. Αυτό προσπάθησαν να κάνουν και με τη δολοφονία του 58χρονου Κώστα Μανιουδάκη στα Χανιά της Κρήτης.

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Κ. Μανιουδάκης στον επαρχιακό δρόμο Φρε-Βρυσσών. Σύμφωνα με όσα έσπευσαν να διακινήσουν, αστυνομία και τοπικά ΜΜΕ, ο «58χρονος έπαθε ανακοπή κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου από την τροχαία στον ΒΟΑΚ».

Όμως τα τραύματα που έφερε, η εικόνα του σωρού του όπως επαληθεύτηκε από συγγενείς, το ιατρικό προσωπικό και οι μάρτυρες που διέρχονταν από το σημείο (το οποίο έμοιαζε με σκηνή εγκλήματος- λίμνες αίματος, σπασμένα γυαλιά κ.α.), αποκαλύπτουν τα επικίνδυνα ψέματα της αστυνομίας και την απεγνωσμένη προσπάθεια να κρύψουν μια ακόμα δολοφονία. Η συσκότιση των γεγονότων επιχειρήθηκε και με παραπληροφόρηση σε σχέση με τον τόπο, μιας και όπως αποκαλύφθηκε ο τόπος του «ελέγχου» ήταν ο επαρχιακός δρόμος Φρε-Βρυσών και ο έλεγχος δεν έγινε από την Τροχαία αλλά από τα ΤΑΕ (Τμήμα Επιχειρησιακού Σχεδιασμού) Σούδας.

Όπως επεσήμανε ο γιος του, σε δημόσια καταγγελία, «οι μπάτσοι ακολούθησαν για άλλη μια φορά την πάγια τακτική τους για να δημιουργήσουν ένα κλίμα “φυσικής ροής” των πραγμάτων. Να δημιουργήσουν ακόμα μία ιστορία ενός ατυχούς περιστατικού[…]. Στην περίπτωση του πατέρα μου παρουσίασαν τα γεγονότα χωρίς να υπάρχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα για να κρύψουν τις ευθύνες τους. Αλλά υπάρχει ενοχή ξεκάθαρη και κραυγαλέα».

Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο κυβέρνηση και αστική τάξη θα πέφτουν με λύσσα πάνω σε εργαζόμενους και λαϊκές μάζες. Θέλουν να εξασφαλίσουν την απόλυτη νομιμοποίηση της βαρβαρότητάς της καπιταλιστικής οικονομίας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που καταστρέφουν και δολοφονούν. Την ώρα που έχει καεί ο Έβρος, έχει βυθιστεί στο νερό ολόκληρη η Θεσσαλία, η περιβαλλοντική καταστροφή είναι τεράστια, η ακρίβεια τσακίζει τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα η ΕΛΑΣ θέλει να παγιώσει το δόγμα «Νόμος και Τάξη». Ο Μητσοτάκης έχει δώσει το πράσινο φως στους πραιτοριανούς τους να δολοφονούν ανενόχλητοι, εφαρμόζοντας το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη για την δολοφονία του Κ. Μανιουδάκη. Να μην επιτρέψουμε τη φρίκη, με αγώνες να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην κρατική και αστυνομική αυθαιρεσία και να επιβάλλουμε στη πράξη τα δικαιώματά μας.