ΕΜΠ: Νέα αστυνομική εισβολή και δολοφονική επίθεση ένα χρόνο μετά την υποχώρηση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΥΓΜΗΣ ΣΕ… ΑΔΕΙΕΣ ΣΧΟΛΕΣ!!

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Μόλις δύο μήνες μετά την επανεκλογή της, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη πριν καλά καλά ανοίξουν οι σχολές ξαναβάζει στο στόχαστρο τους φοιτητές με μια ανεπανάληπτη αστυνομική επίθεση στο ΕΜΠ. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30/8 έγιναν 2 εισβολές (Πρωί και μεσημέρι) στην Πολυτεχνειούπολη της Ζωγράφου με πρόφαση την εκκένωση κατειλημμένου χώρου που χρησιμοποιείται ως πολιτικό στέκι πάνω από 25 χρόνια. Πρώτα, τα ξημερώματα ομάδα της αστυνομίας έσπασε τις πόρτες και έφυγε παρατώντας μισοδιαλυμένο τον χώρο του στεκιού και στη συνέχεια επέστρεψε ενισχυμένη το μεσημέρι για να συνεχίσει το έργο τρομοκράτησης των φοιτητών. Σε μια πρωτοφανή εισβολή, κλούβες, διμοιρίες ΜΑΤ, μηχανάκια ΔΡΑΣΗ και ασφαλίτες περικύκλωσαν την Σχολή Χημικών Μηχανικών και με τραμπουκισμούς και απειλές επιτέθηκαν σε φοιτητές, εργαζόμενους, ακόμη και καθηγητές εντός και γύρω της σχολής. Σαν συμμορίες άρχισαν να χτυπούν και να κυνηγάνε όποιον έβρισκαν μπροστά τους στη Σχολή, σε κυλικεία και έξω από αίθουσες, φτάνοντας στο σημείο μηχανή της ΔΡΑΣΗ να πέφτει πάνω σε φοιτήτρια, ανοίγοντας της το κεφάλι και στην συνέχεια να την προσαγάγουν (!!) μαζί με άλλους 22 φοιτητές. Δύο μήνες πριν την 50η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου η κυβέρνηση ως ο μεγαλύτερος υμνητής της Χούντας ξεκινάει τη νέα χρονιά με μια ανεπανάληπτη επιχείρηση τρομοκράτησης των φοιτητών του Πολυτεχνείου!

Είναι πραγματικά γελοίο την ώρα που βιώνουμε μια τεράστια καταστροφή εξαιτίας των πυρκαγιών που καίνε ανεξέλεγκτα όλο το καλοκαίρι. Την ώρα που έρχεται νέα έκρηξη της ακρίβειας και πολλοί φοιτητές δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα στέγασης. Και την ώρα που ένα μήνα πριν, δεκάδες Κροάτες Νεοναζί διέσχισαν όλη τη χώρα και δολοφόνησαν εν ψυχρώ 28χρόνο φίλαθλο στη Ν. Φιλαδέλφεια με την ανοχή της αστυνομίας, η Κυβέρνηση στηριζόμενη για άλλη μια φορά στο δολοφονικό Κράτος Έκτακτης Ανάγκης που έχει οικοδομήσει να επιχειρεί μια επίδειξη πυγμής ενάντια στο φοιτητικό κίνημα στα μουλωχτά και σε σχεδόν άδειες σχολές!

 Δεν χωράει, όμως κανένας εφησυχασμός! Η περσινή νίκη του κινήματος ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι σημαντική, αλλά δεν δίνει περιθώρια θριαμβολογιών. Οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου Υπουργού Παιδείας Πιερρακάκη βάζουν ξεκάθαρα ως πρώτο και κύριο στόχο την κατάργηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος και κατ’ επέκταση την διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας μαζί με την εφαρμογή όλων των ψηφισμένων διατάξεων της προηγούμενης 4ετίας. Αυτή η επίθεση δεν γίνεται να προχωρήσει χωρίς τις επεμβάσεις της αστυνομίας μέσα στις σχολές και την συνεχή προσπάθεια τρομοκράτησης των φοιτητών.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει και μπορεί να ανασυνταχθεί!! Είναι απαράδεκτο τέτοιες επιθέσεις να μένουν ουσιαστικά αναπάντητες, πρώτα απ’ όλα από την «1Η Δύναμη Πανελλαδικά», που έλαμψε δια της απραξίας της και αρκέστηκε σε μια απλή καταγγελία χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε διάθεση έστω για μία απάντηση σε αυτή την εισβολή. Οι φοιτητές πρέπει να αναπτύξουμε την δράση μας και να οργανωθούμε απέναντι στα σχέδια αυτής της γελοίας αλλά και επικίνδυνης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με τους αγώνες μας να στήσουμε ανάχωμα απέναντι στις άθλιες νεοφιελεύθερες επιθέσεις της και να υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας για τις οποίες χύθηκε τόσο αίμα 50 χρόνια πριν!