«Καλύτερη δημόσια υγεία για όλους», «Δίκαιη πολιτική για την υγεία», «Επανάσταση στην αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», «Η υγεία αποτελεί προσωπική μου πρόκληση» είναι τα προεκλογικά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γενικολογίες, ψέματα, αερολογίες… Αλλά και χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς: «ελικόπτερα που θα μισθώνονται στο εξωτερικό για τις διακομιδές ασθενών»!
Η πραγματικότητα όσον αφορά την πολιτική της ΝΔ για την υγεία βρίσκεται στους 40.000 νεκρούς από Covid, στη βαρβαρότητα του Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, στον θάνατο της 63χρονης στην Χαλκιδική, της 63χρονης στην Κω, στον θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, στην επέλαση των επιχειρήσεων στην υγεία και στην ιδιωτικοποίηση, στην λυσσασμένη άρνηση πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών, στην υπερκόπωση των υγειονομικών και στον εξευτελισμό των μισθών τους, στην γενίκευση των προσωρινών συμβάσεων εργασίαςκ.ο.κ. Η πραγματικότητα βρίσκεται στις μακροχρόνιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που έχουν γονατήσει το ΕΣΥ, έχουν συνειδητά και σχεδιασμένα απαξιώσει την υγεία και θέτουν την ανθρώπινη ζωή στον βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και του κέρδους.
Και η μόνη λύση είναι η γενναία αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, όλων των φορέων για τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, για την ενίσχυσή της και σε ανθρώπινο δυναμικό και σε εξοπλισμό.
Λεφτά για τα παραπάνω υπάρχουν αλλά δίνονται στο ΝΑΤΟ και τους πολεμικούς εξοπλισμούς, στα σύγχρονα πολεμικά αεροπλάνα και την ενίσχυση των δυνάμεων καταστολής.
Φτάνει πια! Ως εδώ! Οι  ζωές μας είναι πάνω από τα κέρδη τους!
«ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ  ΤΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» στην ΥΓΕΙΑ