ΠΕΝΕΝ: Ο Μητσοτάκης στο ΝΑΤ

Αδίστακτη προεκλογική προπαγάνδα πάνω στο πτωχευμένο αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας μας.

Οι επικοινωνιακές φαμφάρες δεν αγγίζουν το Ναυτεργατικό κόσμο!

Πληροφορούμαστε ότι σήμερα θα επισκεφτεί το ΝΑΤ ο Πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης…

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες είχε προηγηθεί ανάλογη προεκλογική φιέστα που οργάνωσε ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης ο οποίος χρησιμοποίησε το ΝΑΤ ως μέσον για να επικοινωνεί ανακριβή στοιχεία προκειμένου να πείσει ότι το ταμείο των Ναυτεργατών είναι  πρότυπο στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας μας!

Αποτελεί πρόκληση για το Ναυτεργατικό μας κόσμο στο αρχαιότερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας μας (ίδρυση 1860) το οποίο όλες οι κυβερνήσεις αποψίλωσαν τις αρμοδιότητες του, τις μετέφεραν στον υδροκεφαλικό και γραφειοκρατικό ΕΦΚΑ, άρπαξαν και παρέδωσαν για πώληση την τεράστια ακίνητη περιουσία του, συνέτριψαν με τις δρακόντειες περικοπές τις κύριες συντάξεις, την επικουρική σύνταξη και τις εφ άπαξ παροχές, πάνω σε αυτό το ταμείο σήμερα να στήνονται επικοινωνιακά show με σκοπό την εξαπάτηση του ελληνικού λαού!

Αποτελούν πρόκληση οι επικοινωνιακές φαμφάρες Μητσοτάκη τη στιγμή που οι οργανικές θέσεις στο ΝΑΤ είναι 168 και επί κυβέρνησης του έχουν απομείνει 96 εργαζόμενοι μαζί με ορισμένους ακόμη συμβασιούχους του ΟΑΕΔ…

Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού είναι μονόδρομος ώστε να καλυφθούν στοιχειωδώς και αξιοπρεπώς οι ανάγκες του ταμείου και έτσι να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες ασφαλισμένοι…

Η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί και τα κόμματα που άσκησαν διακυβέρνηση στην χώρα έχουν βαρύτατες ευθύνες , διότι με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου έβαλαν ταφόπλακα στο πιο εύρωστο, υγιή και οικονομικά αυτοδύναμο ταμείο και σήμερα επιχειρούν να κάνουν το μαύρο άσπρο εμφανίζοντας ότι δήθεν έχουν μηδενιστεί οι εκκρεμείς συντάξεις, αποκρύβοντας ότι ο χρόνος απόδοσης των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων απέχει έτη φωτός από την περίοδο που το ταμείο είχε την αυτοτέλεια του!

Η ΝΔ μαζί με τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν το τόπο είναι υπαίτιοι και υπεύθυνοι διότι με την πολιτική τους απέβαλλαν μαζικά τους Ναυτεργάτες από τα καράβια, ανέτρεψαν ριζικά την σχέση των εν ενεργεία προς τους συνταξιούχους, μηδένισαν τις εφοπλιστικές εισφορές, τους απάλλαξαν από τα θαλασσοδάνεια, από τα εκατοντάδες εκατ. ευρώ χρέη τους, οδηγώντας το ταμείο στη σημερινή κατάντια και το μόνο που απομένει είναι να βάλουν το τυπικό λουκέτο!

Προφανώς ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να αναφερθεί σε όλα τα παραπάνω.. ούτε καν θα απαντήσει στο πανεργατικό μας αίτημα για την επαναφορά της αυτοτέλειας του ΝΑΤ, του τα θυμίζουμε εμείς και του απαντούμε ότι διάλεξε λάθος τόπο και κλάδο για να αποπροσανατολίσει, να κοροϊδέψει και να εξαπατήσει την κοινή γνώμη της χώρας μας!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ