Bανδάλισαν το κεντρικό περίπτερο της ΟΚΔΕ στην Αθήνα

Η επαναστατική αριστερά δεν φιμώνεται

Το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης και διαδήλωσης, το προεκλογικό περίπτερο της ΟΚΔΕ στα Χαυτεία (Σταδίου και Αιόλου) βρέθηκε με σκισμένες και κατεβασμένες αφίσες και άλλα υλικά. Με έμφαση αφέθηκε σκισμένο ειδικά το κείμενό μας «Γιατί με μια Επαναστατική Αριστερά».

Σε όλες τις εκλογές όπου έχει κατέβει η οργάνωσή μας, ένα τέτοιο περιστατικό συμβαίνει πρώτη φορά.

Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο δράστης. Υπάρχουν όμως ορισμένα ερωτηματικά για την «περίεργη» στιγμή. Όταν δηλαδή στο κέντρο της Αθήνας κυκλοφορούσαν σχεδόν μόνο όσοι συμμετείχαν στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις – και λίγο πολύ είναι σε όλους γνωστά τα σημεία προσυγκέντρωσης και οι δρόμοι όπου πορεύτηκαν οι διαδηλωτές.

Τέτοιες πρακτικές τις «ζηλεύουν» ή χαίρονται μόνο ο Μητσοτάκης, η αστυνομία, οι φασίστες. Όπως και να ‘χει, οι δράστες, θρασείς και φτηνοί ψευτοπαλικαράδες, ματαιοπονούν. Θα έπρεπε ήδη να ξέρουν ότι δεν πρόκειται να μας σταματήσουν. Ότι πάντα δίνουμε την κατάλληλη απάντηση σε αυτές τις χυδαίες επιθέσεις.

Αποκαταστήσαμε το περίπτερό μας και συνεχίζουμε δυναμικά την προεκλογική μας καμπάνια – απλώνοντας παντού το κάλεσμα για την ενίσχυση μιας Αριστεράς Επαναστατικής.

Αθήνα, 2/5/2023

ΟΚΔΕ