Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!

 ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΜΑΗ, 10:30 πμ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ

Συνάδελφοι-ες, η κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά είναι αφόρητη. Οι εγκληματικές  πολιτικές της κυβέρνησης, μας έχουν μετατρέψει σε συγχρόνους δούλους. Η ακρίβεια έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, μετατρέποντας τα βασικά αγαθά (ρεύμα, νερό, καύσιμα, στέγαση) σε είδη πολυτέλειας. Φυσικά, όσα προεκλογικά επιδόματα και αυξήσεις ψίχουλα και να δώσει η κυβέρνηση, εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε τον μήνα, καθώς ο πληθωρισμός έχει «βαρέσει κόκκινο»! Όλα αυτά δεν ήρθαν τυχαία, είναι αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού, των απανωτών μνημονίων, των ιδιωτικοποιήσεων και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Φανερό παράδειγμα, το δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έδειξε ξεκάθαρα πως στον βωμό του κέρδους χάνονται ζωές.

Ειδικά στον κλάδο μας, η καθημερινότητα είναι ένας εφιάλτης! Κυβέρνηση και εργοδότες μας κατηγορούν ως τεμπέληδες, λέγοντας ότι έχουμε μάθει να ζούμε από τα επιδόματα! Η αλήθεια όμως είναι πως πολύ από εμάς δουλεύουμε «μαύρα», με μισθούς πείνας, απλήρωτες υπερωρίες και με τους εργοδότες να μας απειλούν με απολύσεις και ξυλοδαρμούς. Μέσα σε αυτήν την κατάσταση πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να φύγουν για σεζόν,  αντιμετωπίζοντας μια ακόμα χειρότερη κατάσταση. Δουλεύουν 7 στα 7, πάνω από 12 ώρες και πολλές φορές μέχρι λιποθυμίας, μένοντας ο ένας πάνω στον άλλον και φυσικά πληρώνονται με μισθούς Ασίας. Όλα αυτά μάλιστα με τις ευχές της κυβέρνησης. Με τον εργατοκτόνο νόμο Χατζηδάκη, τσακίζουν το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ δεν τηρούν ούτε την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση που έχει κηρυχτεί υποχρεωτική, από τον Ιούνιο του 2022 και δεν την εφαρμόζει ΚΑΝΕΝΑΣ εργοδότης! Επιβάλλουν τη δουλειά με το κομμάτι, με μοντέλα freelancing, όπου δεν έχεις ούτε μισθό, ούτε ασφάλιση ούτε δικαιώματα. Δηλαδή, ένας «ελεύθερος σκλάβος»!

Στον δρόμο που έδειξαν οι εργάτες στο Σικάγο…

Να τους τσακίσουμε πριν μας πεθάνουν!

Δεν είμαστε μόνοι! Οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν μαζικά απέναντι στην ζοφερή κατάσταση. Μαζί με τις πρόσφατες μεγαλειώδης κινητοποιήσεις στην χώρα μας, μετά το έγκλημα στα Τέμπη, σε πολλές χώρες της Ευρώπης ξέσπασαν αγώνες (Γαλλία, Μ.Βρετανία, Πορτογαλία κ.ά). Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση, είναι καθήκον μας να οργανώσουμε εμείς οι ίδιοι τον αγώνα μας μέσα από μαχητικά Συνδικάτα και να μην τον αφήσουμε σε ξεπουλημένες ηγεσίες και γραφειοκράτες συνδικαλιστές που δεν μπορούν ούτε θέλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά μας. Με ενότητα, αλληλεγγύη και ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που θα υπερασπίζεται στην πράξη τα συμφέροντά μας, μπορούμε να τσακίσουμε την εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη, δίνοντας το παράδειγμα σε όποια επόμενη κυβέρνηση.

 Με σημαία μας την εργατική πρωτομαγιά να τους τιμωρήσουμε!

  • Κατάργηση του εκτρώματος Χατζηδάκη – να καταργηθούν όλα τα μνημονιακά νομοσχέδια.
  • Πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, ρεύμα, καύσιμα. Μείωση ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.
  • Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση – και όλων των δημόσιων δομών / αγαθών που ξεπουλήθηκαν. Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον πληθωρισμό.
  • Όχι στον πόλεμο – έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ. Κάτω η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη!