ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – Aγώνας Διαρκείας παντού | Πέμπτη 16/3, 10.30πμ Άγαλμα Βενιζέλου

Να πέσει η εγκληματική Κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Όλοι στην Γενική Απεργία

Η τραγωδία στα Τέμπη μόνο απεριόριστη οργή και θλίψη μας έχει προκαλέσει! Δεν έχουν περάσει 3 εβδομάδες που η κυβέρνηση και οι εργοδότες στον κλάδο, μας ξεκαθάρισαν με τον πιο ωμό τρόπο (με ξύλο και χημικά από τα ΜΑΤ) ότι: ακόμη και οι ανεφάρμοστες Συλλογικές Συμβάσεις στον κλάδο -τέλος! και αν θέλουμε δουλειά, αυτή θα είναι ΜΕ ΑΣΙΑΤΙΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, χωρίς δικαιώματα. Αν θέλουμε δουλειά οι διανομείς αυτή θα είναι με το κομμάτι, με το μεσαιωνικό εργασιακό καθεστώς του freelancing. Οι συνάδελφοι στη σεζόν θα δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο και όλοι μαζί θα μετράμε τους νεκρούς από τα εργατικά δυστυχήματα/ δολοφονίες κυβέρνησης και εργοδοτών. Θα δουλεύουμε ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι, χωρίς εισόδημα και προστασία στην ανεργία, χωρίς κανένα δικαίωμα, «χειροκροτώντας» και υπομένοντας την ψευδεπίγραφη «ανάπτυξη» του Μητσοτάκη και τα κέρδη των εργοδοτών στον κλάδο. Ως ΕΔΩ! Να τους στείλουμε στον αγύριστο.

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ!

Στα Τέμπη δεν έγινε δυστύχημα, αλλά ΕΓΚΛΗΜΑ, θυσία στο βωμό του κέρδους. Κυβέρνηση και πετσοταϊσμένα ΜΜΕ προσπάθησαν να μας πουν για «ανθρώπινο λάθος» και «χρόνιες παθογένειες του κράτους», αλλά η αλήθεια δεν κρύβεται. Αιτία είναι τα Μνημόνια, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων. Απανωτές είναι οι αποκαλύψεις των εργαζομένων για την κατάσταση σε όλες τις συγκοινωνίες. Το 2017, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ξεπούλησε στους Ιταλούς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκ. – ενώ η αξία της ήταν τουλάχιστον 300 εκ.! Τον δρόμο είχαν ανοίξει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ («σπάσιμο» ενιαίου ΟΣΕ κ.ά.). Το χρέος του ΟΣΕ φορτώθηκε στο δημόσιο, ενώ το κράτος δεσμεύτηκε να επιδοτεί τον ιδιώτη. Αυτός τσέπωνε δημόσιο χρήμα, αυξάνοντας τις τιμές των εισιτηρίων, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της εξυπηρέτησης, αφήνοντας το δίκτυο ασυντήρητο και τις αμαξοστοιχίες καρμανιόλες, το προσωπικό μειωμένο. Μια τραγωδία ήταν θέμα χρόνου…

Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ!

Σήμερα οι νέοι φωνάζουν οργισμένοι: «Η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί». Αυτή τη φορά, όλοι μαζί να πάμε μέχρι τέλους. Η οργή να μην ξεθυμάνει σ’ ένα προεκλογικό θέατρο. Δεν αρκεί η «υπεύθυνη» απάτη του ΣΥΡΙΖΑ – που ολοκλήρωσε το ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, και τώρα δήθεν φωνάζει για διαλεύκανση μέσα από τους ίδιους, σάπιους θεσμούς και αρχές. Ούτε η «υπεύθυνη» στάση του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, που διαδηλώνουν ειρηνικά και καθιστά πετώντας μπαλονάκια και φαναράκια. Πρέπει να μετατρέψουμε την οργή μας σε ξεσηκωμό. Με επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, στα σωματεία, να γίνουν καταλήψεις στις σχολές και τα σχολεία, πορείες σε πλατείες και γειτονιές. Ο μόνος τρόπος να μην έχουμε άλλους νεκρούς ανά πάσα στιγμή είναι να τους ρίξουμε με αγώνες!

Να απαιτήσουμε:

  • Παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων, αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων.
  • Σταμάτημα των Ιδιωτικοποιήσεων. Δημόσιες Δωρεάν Συγκοινωνίες για όλους. Εθνικοποίηση των σιδηροδρόμων ΤΩΡΑ, κάτω από εργατικό έλεγχο, χωρίς αποζημίωση – και όλων των δημόσιων δομών / αγαθών που ξεπουλήθηκαν.
  • Κάτω η δολοφονική κυβέρνηση Μητσοτάκη!

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ – ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τηλ. επικοινωνίας: 6982 268 508  antepithesistonepisitismo.blogspot.com